Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon elegem van már az...

Nagyon elegem van már az anyám villámfóbiájából, viharfóbiájából, miért akarja kb. hogy én is féljek a vihartól?

Figyelt kérdés

Én imádom a viharokat, és a hobbim a fényképezés, szeretem a viharokat is fényképezni. Ahhoz, hogy a viharokról jó képet tudjak csinálni, ki kell menni a település szélére, biciklivel szoktam. Nem túl nagy település, szóval hamar vissza is lehet érni.

Van eszem, tudom hogy ha már itt van fölöttem a vihar ideje lenne indulni haza, vagy ha csapkodnak le a villámok a környéken, nem megyek ki fényképezni.

De az anyám fél a viharoktól, villámoktól, ha kicsit már dörög az ég távolról, vagy valami engem már nem akarna kiengedni biciklivel hogy fényképezzek. Mindig beszól, hogy ha dörög az ég jöjjek haza azonnal, meg ha elmentem de dörgött az ég közben már, elkezd csesztetni miután hazajöttem.

Most komolyan, minek kéne nekem is félnem a vihartól attól, hogy ő fél tőle? Miért nem végezhetem nyugodtan a hobbimat úgy, ahogyan akarom? Miért kell benne gátolnia?

Vagy ennyire hülyének néz, hogy azt hiszi kint fogok fényképezni, miközben csapkodnak le a villámok a közelben?

18/F

2014. júl. 13. 19:16
 1/8 A kérdező kommentje:
Alig várom hogy külön költözhessek már itthonról.
2014. júl. 13. 19:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell, hogy közelben csapkodjanak a villámok. A cella szélén is akkora az eltérő feszültség, hogy bárhol, bármikor lecsaphat a villám. HA sík területen állsz a bringáddal (ne adj isten ha még fák sincsenek), telefonnal, vagy tükörreflexes géppel a kezedben, nem elhanyagolható az esélye, hogy agyoncsap a ménkű.

Benne van a pakliban, anyukád ezért ideges.

2014. júl. 13. 19:19
 3/8 A kérdező kommentje:
De én akkor fényképezek amikor a vihar még távolabb van. Vagy van, amikor nem is felém jön, elmegy a közelben, de mégis az anyám már izél, mert dörgéseket hallott. Én meg nézek meteorológiai radarokat.
2014. júl. 13. 19:22
 4/8 A kérdező kommentje:
És sokan csinálják ezt, hogy vihart fényképeznek, interneten van olyan oldal ahol olyan emberek vannak, akiknek ez is a hobbijuk hogy a viharokat figyeljék meg fényképeznek is.
2014. júl. 13. 19:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A viharvadász fórumokon elolvashatod eleve milyen öltözetet ajánlanak ilyen alkalmakra (gumitalpú cipő, sisak, stb), nézd meg, csináld meg házilag, talán anyukád is megnyugszik.

A vihar nem akkor ér el hozzád, amikor a sötét fellegek a fejed fölött lógnak.:)

Jópofa időtöltés ez, de nem veszélytelen.

Mi itt, a gyakorin nem ismerünk, nem kötődünk hozzád, csak jóindulatból adunk tanácsokat, anyukád, viszont bármelyik pillanatban az életét adná érted, úgyhogy azért mert félt Téged, ne szapuld őt, még anonim oldalon sem, mert nincs igazad, majd ha lesz egy viharban bringázós "hüjegyereked" megtudod Te is, milyen érzés ez.:D

2014. júl. 13. 19:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom mekkora obid van az enyém egy 300 as Nikon de ha a vihart már tudom fotózni rég bajban is vagyok mert az bizony cellán belül van...

anyukádnak igaza van,legalább ne egyedül menj

2014. júl. 13. 20:17
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét válaszoló teljesen korrekt választ adott, és Édesanyád nem azért "szól be", mert téged bosszantani akar, hanem azért mert félt! Ezt inkább becsülnöd kéne, és nem elköltözni tőle... :((

A nagymamámat biciklizés közben csapta agyon a villám, az arany nyaklánca hátul teljesen beleégett a nyakába. Szóval esélyes...

2014. júl. 14. 00:02
 8/8 anonim ***** válasza:

A barátom is fotós, imádja a vihart, villámokat fotózni, de egy idő után az erkélyre sem megy ki - a gépet kiállítja állványon, de ő bentről lő, távvezérléssel.

Anyud nem véletlenül félt, simán beléd csaphat a villám, ha olyan a géped - a bringa meg még egy szuper dolog.

Inkább hallgass anyudra/ránk, ha nem akarod, hogy hamar meghalj.

2014. júl. 14. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!