Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti a 15 éves lányotokat...

Ti a 15 éves lányotokat nyáron befogjátok a házimunkába (konyha, takarítás) vagy ilyenkor hagyjátok őket "szabadon"?

Figyelt kérdés

2014. júl. 19. 22:48
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Én igaz 16 vagyok de koleszos szóval egész évben alig vagyok itthon és ezt az állapotot nyáron is igyekszem tartani, szóval nekem itthon minimális munkát kell végeznem.

Mondjuk az is benne van,hogy anya maximalista és ha nem tudok úgy kiteregetni mint ő akkor ordítozik és inkább megcsinálja ő :)

2014. júl. 20. 09:58
 22/26 anonim ***** válasza:

nálunk minden gyereknek van házimunkája ami az övé - télen nyáron .-)

nem nagy dolgok pl betenni a mosást és elindítani vagy levinni a szemetet kb ennyi

ja meg persze a szobájuk

2014. júl. 20. 11:02
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Télen-nyáron-ősszel-tavasszal. Egész évben volt feladatom. Port töröltem, porszívóztam, fürdőszobát takarítottam és vasaltam heti egyszer. Általában max 2 órát vett el az életemből. Anyukám eközben főzött, mosott, teregetett, felmosott. Mosogatni és bevásárolni együtt jártunk. Úgy gondolom, mivel együtt éltek, alapvető dolog, hogy mindenki kiveszi a részét a házimunkából. (Apukám a kertet és a mellékhelyiségeket tartotta rendben - garázs, kazán stb.) Ez nem rabszolgatartás, ez alapvető feladat. És nem a zsebpénzért, bár az jó, ha annak is van függvénye. Szerintem bátran vond be, ne hagyd "szabadon" mert hamar azon találhatja magát, hogy unatkozik a túl sok szabadidőtől, nem értékei a pihenést, mert nincs más dolga.
2014. júl. 20. 13:24
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Én kisebb koromtól úgy csináltam, hogy a kisebb munkákat(ablakpucolás, takarítás, stb.) beleszámoltuk a zsebpénzbe, amit havonta kaptam/kapok, a nagyobb melókért( favágás/ téli tüzelő 20 mázsa fa bepakolása, stb.) meg apa adott óradíjat.

Nem kell rosszra gondolni, nem kerestem így havi húszezreket, de a magam kis igényeire( sminkcucc, egy-egy ruha) bőven elég volt.

ÉS tetszik, vagy nem, kedves szülők, a 21. században a gyerekek nagy részét igenis a pénz motiválja.

Ha nem így lenne, senki nem kapna karácsonyra új TV-t, számítógépet, okostelefont...

2014. júl. 20. 17:37
 25/26 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy engem nem a pénz motivál, hanem az, hogy ne anyukám álljon neki a házimunkának, amikor hazaesik hullafáradtan meló után az éhbérnyi fizetésével.
2014. júl. 20. 17:50
 26/26 anonim ***** válasza:

Az teljesen alap, hogy segít. Ha magától nem jün rá, elég szomorú, és egyáltalán nem csinál sok mindent.

Én 13 éves korom óta (mikor ketten maradtunk apával) otthon hetente 2x takarítottam, mostam, teregettem, segítettem főzni (imádtam együtt főzni vele).

De már előtte mamának is segítettem sütni, nála is takarítottam (felmosás, söprés, mosogatás...), járda lesöprése, locsolás.

A két unokaöcsém pedig mikor itt volt, papának segített az állatoknál.

Szóval a lányod ehhez képest semmit nem csinál. És engem nem "befogni" kellett, hanem természetesnek vettem, hogy mivel ott élek, kicsi koromtól kezdve csinálom - nyilván életkornak megfelelően.

De unokanővéremnek meg unokabátyámnak pl. amíg otthon éltek megtiltotta az anyja, hogy segítsen - na, erre semmit nem mondok.

2014. júl. 21. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!