Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Csempemosás? Mivel érdemes?

Csempemosás? Mivel érdemes?

Figyelt kérdés

A konyhabútor alsó és felső szekrénye között gondolom, valami fújós volna jó, ami nem folyik be a bútor mögé (még, ha vízvetős is)

Amiket eddig kipróbáltam, foltosak, vagy zsíros mázt hagytak maguk után.

2013. ápr. 7. 17:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen jellegű szennyeződést kellene eltávolítani róla. Maga a csempe felületének anyaga elég ellenálló, a legtöbb sav, lúg vagy más jellegű vegyszer békén hagyja, tehát ilyen szempontból szinte bármivel mosható.

Az ellen pedig, hogy ne csurogjon be a szekrény mögé. legegyszerűbb módszer az, ha valami itatós anyaggal leteríted a vízvetőnél. Ez lehet vécépapír, zsebkendő, vagy akár egy régi póló is erre a célra rendszeresítve.

Én egyébként a Cillit Bangot szoktam használni ilyen célra (konyha, fürdő). Elég agresszív, viszonylag gyorsan feloldja a szennyeződéseket, és nem igazán hagy foltot maga után ha rendesen le van törölve. Kapható belőle zsíros és vízköves felületre való is.

2013. ápr. 7. 19:04
 2/5 TappancsMancs ***** válasza:
Ha nagyon koszos már a rátapadt zsírgőztől akkor kényszerülhetsz több mosószerre ami meg befolyhat. Ha kevés lenne a póló és egyebek (ami szerintem is jó, én papírtörlővel raknám ki) ha kevés leragasztod a nagytakarítás előtt. Végig nejlonok és valami műanyag de leszedhető ragasztószalaggal, ami nem hagy nyomot. Akkor mehet a locspocs. Tisztításhoz meg erőset ha nem jönne le pl gáztűzhelyre van hideg zsíroldó, az gyorsan leszedi. Ha vízköves elég neki az ecet is dörzsi szivaccsal de kesztyűben a kezed miatt.
2013. ápr. 7. 20:50
 3/5 TappancsMancs ***** válasza:
Az öblítés is legyen azért megfelelő mert ha a feloldott zsíros dolgot csak szárazon törölnéd le az első lépésnek jó de kéne utána egy közepesen vizes ronggyal is. Végére én még egy kevés vizes papírtörlővel is áttörölném akkor biztos lejött amit feloldottál. Szal nagyolás és két törlés még az tuti.
2013. ápr. 7. 20:53
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi. Teljesen tiszta, mert minden nap mosószeres szivaccsal áttörlöm :-) Se zsír, se vízkő nincs rajta.

Konkrét márkák érdekelnek, a Cillitet kipróbálom, köszönöm.

2013. ápr. 8. 08:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Amivel a poharakat mosogatod az miért nem jó? Forró víz, mosogatószer, letöröl, szárazra töröl. Nem kell túlragozni.
2013. ápr. 8. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!