Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti a 15 éves lányotokat...

Ti a 15 éves lányotokat nyáron befogjátok a házimunkába (konyha, takarítás) vagy ilyenkor hagyjátok őket "szabadon"?

Figyelt kérdés

2014. júl. 19. 22:48
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
92%
Én 16 éves lány vagyok, nálunk suliidőben hétvégén, nyáron hétköznap mosogatok a szobámat meg rendben tartom :)
2014. júl. 19. 23:07
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
mi általában (nem csak nyáron) magunk után eltakarítunk, mosogatni meg aki épp otthon van, felsöpörni felmosni anyu, ablakot mosni én szoktam. és nem kapok zsebpénzt, nem is várom el.14/L
2014. júl. 19. 23:21
 13/26 anonim ***** válasza:
84%
Én igaz, hogy fiú vagyok (15 éves), de a kerti munkák nagy részét én végzem (1800m2 a kert), a kutyával is én törődöm, valamint mosogatni is én szoktam magam után. A szobámat is takarítom néha, és megcsinálom, amire a szüleim megkérnek. Úgyhogy nyugodtan be lehet fogni, egy kis munkába még senki nem halt bele!
2014. júl. 19. 23:24
 14/26 anonim ***** válasza:
86%

Én 15/L vagyok, nekem nem csak nyáron, hanem minden évszakban kell segítenem a házimunkában. Felmosás, porszívózás, mosogatógép ki-be pakolása, ruhák kiteregetése és összehajtogatása, sepregetés, szobám rendben tartása, heti 1x a fürdőszoba kitakarítása és ablakmosás.

Nyáron is ugyanezeket kell csinálnom, csak ilyenkor hétköznap én főzök.

2014. júl. 20. 00:08
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát nálunk a tesóimmal benne vagyunk a mosogatási "rendben" évközben is. Minden nap más jön, de a biztos sorrend azért megvan. Aki mosogat, az rakja rendbe a konyhát is és mossa fel a folyosót. A saját szoba tisztán tartása alap, ugyanúgy, mint a bevásárlás, mosás, teregetés stb.... Én pl. már szinte minden nap főzök. Bár ahány ház, annyi szokás. Gondolom ott a szülők nem dolgoznak annyit, mi örülünk, ha néha látjuk Őket.

Így is marad időm a barátaimra, ha netán úgy adódna, hogy a házimunka miatt nem tudnék menni, akkor megkérem az egyik éppen "szabad" tesóm, hogy cseréljünk napot.

Nem hinném, hogy túl sok kárt tennél benne, ha néha megcsinál valamit.

2014. júl. 20. 00:11
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

17/l lemaradt

2014. júl. 20. 00:11
 17/26 anonim ***** válasza:
86%
Nem csak nyáron, egyébként is van mindenkinek feladata a háztartásban.
2014. júl. 20. 00:27
 18/26 anonim ***** válasza:
91%

Anyukám csak annyit kér, hogy a szobámat tartsam rendben, de mivel látom, hogy mennyit dolgoznak azért, hogy nekem mindenem meglegyen, ezért általában mindig felajánlom a segítségemet. (Elmegyek bevásárolni, kitakarítom a fürdőt, rendbe teszem a konyhát ilyenek, illetve van, hogy sokáig dolgoznak akkor főzök is valami egyszerű ételt.) Kérdésre válaszolva pedig: Szerintem nyugodtan befoghatod, 0,5-1 óra nem a világ.

17/L

2014. júl. 20. 00:47
 19/26 anonim ***** válasza:
74%

Befogni a lovat szokás a kocsi elé. Egy gyerek, aki együtt él a családjával, HA szeretetben és törődésben nő fel, természetesnek veszi, hogy amikor tud, bír vagy van kedve, segít. Normális szülő pedig hgyja, hogy a gyereke gyerek lehessen, és amikor csak lehet, és éljen szabadon.

"Befogni" azokat szokták a rossz szülők, akik csak követelnek, dícsérni nem szoktak soha, szeretetet nem lát a gyerek egész életében, mindig csak az elvárások vannak velük szemben, és lehetőleg a lehetetlen és teljesíthetetlen elvárások.

2014. júl. 20. 09:29
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Amikor gimibe jártam, nyáron az én feladatom volt a háztartás. Ebbe a napi takarítás, főzés, mosogatás tartozott bele. Meg mosás, boltba menés, ha kellett. Általában reggel csináltam meg, és kb. 2 órát vett igénybe, maximum 3-at. Utána egész nap szabad voltam és a szüleim nem szóltak bele, hogy mivel töltöm az időm.

Persze ez csak hétköznap volt így, amikor dolgoztak, hétvégén rendes hétvégi menetrend volt. De anyukám így is nagyon örült, hogy munka után nem kell még házimunkáznia.

Mondjuk a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy kollégista voltam, így tanítási időben semmit nem segítettem otthon.

2014. júl. 20. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!