A te szüleid is néha instant idegbetegek? Mi a franc baja van egy szülőnek, ha csak elkezd ordítani a gyerekével? Most utálnak a szüleim? Mire fel?
nem én idegesítem fel őket, segítek ahol tudok, tanlok, nem lógok, nem hozok rájuk szégyent, nem dorogozok...
De néha valami bajuk lesz! És a legkisebb dolgon fél órát velem ordítanak!
Múltkor semmi bajuk nincs, bele bézek a hűtőbe, megkérdezem: miért nincs tej?
És elkezd velem anyám ordítani, hogy Mert elfogyott, és ha annyira kell, akkor szépen felöltözöl, és elmész a boltba!
De mint egy elmebeteg úgy ordítva!
Majd fogta magát, elment a boltba, vissza jön, és ordít hogy hozott tejet, és rögtön menjek igyak!ó
és elém vágja az aztalra szinte hogy itt a tejed amit annyira akartál! elmentem érte neked, csak meked!
Ilyenkor félek is, hogy nekem vágja vagy bármi!
és nyugtatom, hogy ne kapja fel a vizet csak kérdeztem, nem panaszkodtam!
És ordít, mondja a magáét, ott hagyom, és még mindig ordít!
Előtte fél órával még viccelődtünk, nevettünk!
Ilyenkor mi a bajuk? Utálnak engem vagy mi rosszat tettem? kértem hogy a kérdésem akasztotta ki!
És hogy kezeljem ezt? Mert nyugtatom őket, elnézést kérek, és még rosszabb lesz a helyzet!
16F
"Vegyél magadnak. Én is voltam ennyi idős, én is szóvá tettem, ha nem volt tej, ez ilyen, ma már tudom, hogy én is mérges leszek a gyerekemre, ha ennyi idős korára nem találja fel magát, és robotnak néz..."
Mi robotnak nézés egy egyszerű kérdésen? Mit kell ezen bepipulni?
Jó, mondjuk igen, a felnőtteknek rengeteg stressz van a nyakukon, és sokszor az "ártatlanon" vezetik le. Ha rossz napom van, én a párommal bunkózok. Mindennél jobban szeretem, de ha ő van a közelben, akkor őt találom meg a mérgemmel, utólag persze mindig nagyon bánom, és kiengesztelem. Szerencsére nem sokszor fordul elő, de meg tudom érteni a jelenséget. Mondjuk utólag illene annyit nyögnie anyudnak, hogy "bocs rossz napom volt" vagy ilyesmi.
Miért lett lepontozva 8 és 10? Csak elmesélték a hasonló tapasztalataikat, mi a rossz ebben?
Egyébként együtt érzek veled, nekem is ilyenek a szüleim, de én már alig kommunikálok velük, pont emiatt.
Sok ilyenvan sajnos. Az én anyám is ilyen volt, el is költöztem amint lehetett. Ő még akkor is ordított ha meg sem szólaltam. Pl. ha a mini konyhánkban rámtaposott, fél óráig ordított, hogy miért dugom alá a lábam :-D most így utólag vicces de akkor nagyon durva volt!
Csak egy észrevétel : esetleg megpróbálhatnád azt, hogy másképp fogalmazol pl. Miért nincs tej? helyett: ó, nincs tej, majd vehetnénk legközelebb. Vagy ilyesmi. Bár nálunk ez sem segített de hátha csak félre értették és azt hitték hálátlan vagy.
Látom, megint a szokásos primitív válaszok jöttek nagyrészt.
Akik belekötnek abba, h instantot írtál, azokkal nem érdemes foglalkozni, sok frusztrált buta ember itt éli ki magát.
Aztán vannak, akik mentegetik a szülőket, na ez se semmi. Most komolyan, szerintetek van arra mentség, h vki elkezd üvöltözni, mert elfogyott a tej és abba sem tudja hagyni? Mert sztem az ilyen ember orvosi eset.
Ráadásul a kérdezővel semmi gond sincs - legalábbis leírása alapján - tehát a szülei idegbetegek, és szakember segítségére szorulnak.
Kérdező, semmi okosat nem tudok írni, ha van egy normális rokonod, ismerősöd, hozzá kéne költöznöd, és minél hamarabb a saját lábadra állni, az ilyen szülők nem szoktak megváltozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!