Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » SEGÍTSÉG! Anya jobban szereti...

SEGÍTSÉG! Anya jobban szereti a tesómat mint engem?!?!?!

Figyelt kérdés

anya jobban szereti nővéremet mint engem jó megértem hogy most 18 éves és megy érettségizni hogy büszke rá én meg még csak most megyek középsuliba de azt vettem észre hogy őt egyfolytában dicséri mindenkinek dicsekszik..meg ha anya megy valahova akkor is mindig tesómtól kérdezi hogy megyünk ruhákat vásárolni..nekem meg sajnál mgvenni egy 500 ft-os akármit..már a rokonoktól kapok ruhákat mert anya csak tesómmal megy el vásárolni velem meg sose akar..na jó az igaz hogy amíg itt volt apa addig ő engem jobban szeretett csak mert már ő is látta hogy mennyit sírtam ez miatt..anya azt mondja hogy hülyeség hogy őt jobban szereti..de most is elmentek falat mászni ez ilyen sport már nekik de engem meg se kérdezett hogy van-e kedved el jönni velünk.vagy valami ilyesmi..meg tesóm sokszor szokott kiabálni anyával meg anya is vele de utána lévő nap mindig megnevettetik egymást..én egyszer sem szájaltam anyával vgyis egyszer igen amikor apa elment hogy ő tehet róla.de már lassan minden nap sírok amikor hallom hogy anya meg a nővérem milyen jól elbeszélgetnek meg nevetnek..én mindig csak pótlék vgyok neki ha a tesóm nem megy vele el akkor egyszerre hozzám fut..én hülye meg egyszerre megyek is mert azt hiszem hogy végre jól kijövök majd vele de nem..én sose értettem meg anyát meg ő se engem..és rájöttem arra hogy én régebben nem is voltam tervbe anyáéknál tehát engem nem is akartak..szerintetek mit csináljak?? bocsánat ha sokat írtam csak egyszerűen már nem bírtam mert senki nem hallgatja meg amit mondok..mert rávágják hogy hülyeség..szerintetek is jobban szereti??

15/L.

2014. júl. 18. 18:26
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
46%
Mindenképp ülj le anyukáddal beszélni. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy Téged is ugyanúgy szeret. :)
2014. júl. 18. 18:50
 12/28 anonim ***** válasza:
51%

Tudod,ha valakit nem terveznek,akkor annak általában sajnos ez a vége!:(

Vagy rosszabb:engem például a klinikán hagyott.örökbe fogadtak,de itt sem jobb a helyzet,mint nálad,igaz,hogy én egyedül vagyok.

Nyugodj meg,örülj annak,hogy egészséges vagy,egyébként nem tudsz többször menni apukádhoz,és vele kicsit beszélgetni erről is,meg amúgy mindenről?

2014. júl. 18. 19:00
 13/28 A kérdező kommentje:
18:40-es sose hisztizek anyának hogy pl anya nekem mért nem vettél ilyet meg olyat.lehet hogy 9-10 évesen hisztiztem azért mert nem kaptam barbit de most inkább magamba folytom mint hogy elkezdjek neki itt hiztizni...és remélem egyszer átéled hogy milyen érzés ez..amikor te egyedül otthon vagy és nem tudod hogy hova tüntek és tök szomorú vagy hogy megint nélküled mentek el..és amikor hazajönnek meg nevetnek meg hülyülnek egymással és arról beszélnek hogy legközelebb is el kéne menni..tudod?!?!! remélem egyszer tényleg átéled!!
2014. júl. 18. 19:02
 14/28 anonim ***** válasza:
90%

"Hidd el, minden szülő ugyanúgy szereti minden gyerekét." - írta az egyik válaszoló. Nos, ez úgy nem igaz, ahogy van. Erre felnőtt fejjel kellett rájönnöm már 30-on felül. Nem is egy anyát ismerek, aki még a saját bevallása szerint is közelebb áll az egyik gyerekéhez, mint a másikhoz. Minden gyerekét szereti persze, csak van, amelyiket kicsit jobban.

Nem tudhatom, nálatok hasonló-e a helyzet, vagy csak te érzed így, de egyszer jó lenne úgy komolyan leülni és elbeszélgetni anyukáddal, mikor a tesód nincs otthon. Hogy miért történnek ezek a dolgok és hogy neked hiányzik, hogy többet törődjön veled, beszélgessetek, nevessetek együtt, menjetek vásárolni, stb.

2014. júl. 18. 19:04
 15/28 A kérdező kommentje:
19:00 a másik mamámnak akihez szokok járni sokat (apukám anyukája) neki elmondtam ezt az egészet és szerinte azért nem szeret engem anya mert hogy túlságosan emlékeztetem apára..mert hogy picit olyan a természetem..és mondtam mamámnak hogy jó lenne ha apa magához venne..mama ezt el is mondta neki mind de apa azt mondta hogy amíg nem az ő házába lakik hanem a barátnője házában addig nem tud magához venni.
2014. júl. 18. 19:07
 16/28 A kérdező kommentje:
19:04-es köszönöm szerintem az lesz..remélem valamit érek majd vele. :)
2014. júl. 18. 19:09
 17/28 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező nincs ilyen, semmi gond nincs, ezek csak a te gondolataid amik a bizonytalanságodból erednek. Idővel elmúlnak, akkor majd mosolygva fogsz erre az irományra visszatekinteni. Most világos hogy ezzel még nem segitettem, mert ez jelenleg téged nem vigasztal. De az tény hogy igy lesz, mindenki átéli ezt amit jelenleg te.

Amit mamád mondott az butaság, rosszul fogalmazta meg, ezek pedig az ő gondolatai, elképzelései, ő igy tudja ezt a helyzetet elképzelni, megmagyarázni. Ne fogadd el tényként amit mondott.

Bizonytalan vagy, ezért stabilitást kellene szerezned. Azt is megmondom honnan merithetnél. Kapd el a nővéred egy kérdés ereéig egy alkalmas pillanatban, kérdezd meg ő érezte e már valaha ezt veled kapcsolatban amit te most.

Száz példát tud majd mondani amikor ő is ezt érezte. De mindkettő helyzet nem lehet igaz, hisz valamelyikötöket jobban kell szeressen az elméleted szerint.

Az anyukád nem szeret téged kevésbé, csak másképp kell kezelnie egy 15 és másképp egy már nagykorú lányt. Az anyukád az anyukád, nem változik, téged épp igy fog kezelni mikor nagykorú leszel, mint most a nővéredet és a nővéredet is épp igy kezelte, mikor annyi idő volt mint most te.

Érted?

2014. júl. 18. 19:24
 18/28 anonim ***** válasza:
95%
Èn megkaptam 14 èvesen anyàmtòl, hogy olyan vagyok, mint az apàm, nem szèpen vàltak el, tesòm volt a kis Isten, anyànk szeme fènye. Ő mindent megkapott, nekem meg volt, hogy gyògyszert nem vàltott ki, mondvàn, apja lànya, adjam oda a receptet.. Ennyit a 14-5 èvesek 'hisztijèről'. Ő mondta a sajàt szàjàval, hogy nem lehet 2 gyereket sem egyformàn szeretni; max màst & màst, vagy semmit.
2014. júl. 18. 19:26
 19/28 anonim ***** válasza:
34%

Mi négyen vagyunk testvérek, én vagyok a legkissebb, bár már én is felnőtt és azt tapasztalom, hogy anyu mindig ott segít nekünk, ahol tud. Egyikünkkel se kivételezik és mindannyiunkra büszke, dicsekszik velünk, megvéd minket. Pl. volt egy öngyilkossági kísérletem, akkor minden nap bejárt hozzám, de a nővéreim gyerekeire is vigyáz most nyáron, mert szükségük van rá, velem most nem foglalkozik, mert nincs rá szükségem, de ha lenne, akkor ott lenne mellettem. Szóval igenis van, hogy egy szülő egyik gyerekét sem szereti jobban vagy kevésbé.

De a kérdezőnél valóban más a helyzet és ez nem kamaszkori hiszti. Kérdező, mindenképp beszélgess anyukáddal az érzéseidről! Ha meg nem tudjátok megbeszélni, ne foglalkozz ezzel, nem érdemes, keresd a mamád és az apukád társaságát! :-)

2014. júl. 18. 19:43
 20/28 anonim ***** válasza:
91%
17-es, ha most így kezeli az anyja, akkor nem hiszem, hogy később másképp fogja. Különben meg bárhogy is, ez egy elég rossz anyai hozzáállás.
2014. júl. 18. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!