Szégyellnem kellene magam, amiért én így érzek?
Édesanyám közel egy éve meghalt. Nagyon hiányzik, de beteg volt, nem számítottam a halálára, de nekem akkor volt pár hónapos a kislányom, valahogy fel sem fogtam...
El lett hamvasztva, de lett egy sírhelye, egy másik városban/faluban. Nem tudunk gyakran utazni, de pár hónapja meglátogattuk. Én sajnos nem hiszek benne, hogy ő "ott lenne", hiszen a lelke nincs ott. Nem érzem, hogy nekem oda virágot kellene vinnem, vagy mécsest. Még mécsest talán.. Nővéremék a közelben laknak és ők gondozzák a sírhelyet. Lelkiismeret-furdalásom van a nézetem miatt, nem tudom, hogyan mondhatnám meg neki... Tudom, ő teljesen más szemléletű, faluban él, érdekli, hogy mit szólnak... Teljesen más életünk van, más a felfogásunk.
Szerintetek mit kellene tennem?
Szerintem sem kellene szégyellni magad.
Én sem vagyok híve ennek az egésznek.
Ha viszont a tesód rendszeresen gondozza a sírt, esetleg - mondván hogy ti a távolság miatt úgyis ritkábban juttok el - adj neki egy kis pénzt, hogy vegyen a nevedben is virágot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!