Felvegyem a hitelt anya kedvéért és lakhatásáért?
"Hitelt felvenni valakinek"
Ez a köznyelvben elterjedt kifejezés száz százalékig tükrözi, hogy a magyar lakosság pénzügyi kultúrája milyen alacsony szintű.
Nincs olyan, hogy "hitelt felvenni valakinek". Olyan van, hogy hitelt veszel fel. Amiért a felelősség teljes mértékig téged terhel. Te vállalod, hogy teljes jelenlegi és jövőbeli vagyonoddal felelsz azért, hogy a hitel, amit te felvettél, kamatokkal együtt vissza legyen fizetve.
Hogy te a felvett pénzt eliszod, elkártyázod, odaadod egy csövesnek, vagy éppen okosan befekteted, nem releváns.
Érzed a különbséget?
Idézlek:
"Anyukám 2007-ben hitelt vett fel, amiről nekem és tesómnak nem szólt"
Anyád felnőtt ember és te akarod vállalni helyette a felelősséget?
Nem szólt nektek és te most szívességet tennél neki?
Én megmondom mit csinálnék, húgomat magamhoz venném, anyád meg mehet ahova akar, ha ilyen szerencsétlen volt, hogy nem beszélte meg veletek. NE VEDD fel a hitelt, nem, hogy neki magadnak se, csak el cseszed az életed!
Fel ne vedd! Rengeteg embert láttam ezért sírni már, hogy segített az anyjának, lányának, unokájának....és soha senki nem fizette ki a hitelt...
Ráadásul mit csinálsz egy házrésszel? Forgalomképtelen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!