Felvegyem a hitelt anya kedvéért és lakhatásáért?
Egyértelműen ne vedd fel a hitelt!!!
Egyrészt mert ha az eddigit sem tudta fizetni, akkor semmi garancia, hogy eztán neked majd ki fogja fizetni. De ha ő nem fogja fizetni és ez most teljesen mindegy, hogy azért mert nem akarja vagy mert nem tudja, a bank tőled fogja kérni. És ha te sem tudod? Akkor meg te kerülsz adós listára, plusz tiltják majd a fizetésedből a hitelt.
Illetve gondolj bele abba is, ha majd te akarsz saját magad családot alapítani, házat venni, vagy bármire és szükséged lesz hitelre, akkor miből lesz? Nem fogsz kapni.
Elhiszem, hogy segíteni szeretnél anyukádon, szép dolog, de a hitel pont az a dolog, amit senki nem várhat el! És nem is okos dolog, akkor is ha nagyon jó a kapcsolat a szülőkkel. Mert a hitelt sokan nem azért nem fizetik, mert nem akarják, hanem mert nem tudják. És ebbe bárki belekerülhet.
Ne vegyél föl hitelt olyan ingatlanra, amihez semmi közöd. Ha amúgy jó a ház, amiről szó van, és később is eladható lenne, akkor írassák rád és úgy vegyél föl hitelt rá, az akkor már saját ingatlanodra. De ha az övé marad a ház, akkor a mentalitása alapján a te hiteled mellé ugyanúgy felvesz még magának párat (hiszen akkor már megteheti, mivel te felszabadítottad a kötöttségek alól), és a ház mindenképp elúszik, te meg ottmaradsz a semmire fölvett hitellel.
Tehát két lehetőséged van, ha nem akarsz pórul járni:
1. Nemet mondasz, idővel úgyis megbékélnek. Felnőtt emberek önálló keresettel, oldják meg (kisebb lakás, albérlet, olcsó fenntartású panellakás stb.).
2. Megkapod az ingatlant (haszonélvezetet ne rakass rá senki javára), szerződést írtok a lakáshasználatról, ezért cserébe rendezed a bedőlt hiteleket egy nevedre fölvett hitellel, mindent ügyvéd segítségével lepapíroztok. A tesódék meg lakhatnak ott, míg rendesen fizetik a számlákat.
Minden más út ahhoz vezet, hogy anyagilag padlóra küldd magad.
14 válaszon keresztül egyöntetű vélemény...
Ritka
Ne vedd fel!
Nem veletlenül nem kapnak hitelt.
Még magadért is csak nagyon megfontolt esetben mondanám, hogy hitelt vegyél fel, masért semmikepp..
Nem is laksz ott..
Tudod hány emebr bukik ebbe bele?
( én tudom, ezzel fogallakozom)
Mivel azt írod,hogy tudod,hogy nem lennének képesek fizetni ezért a válaszom határozottan NEM!
Engem is rá akart ilyesmire venni az apám,én nemet mondtam,mert én is tudtam,hogy őrültség lenne.Duzzogott két hétig,és annyi.Mint utóbb kiderült jól döntöttem,most már nem is tudom mi lett volna ha belemegyek.
Alternatív megoldásként esetleg ajánld fel ha kereteid megengedik,hogy menjenek albérletbe,és segítesz amennyit tudsz,vagy esetleg egy nagy bevásárlás formájában,ahogy neked telik.
Anyukád szülei nem élnek,hogy esetleg oda menjenek?
CSAK akkor vegyél fel hitelt, ha tudomásul veszed, hogy neked kell letörlteszteni is, mert anyád nem fogja.
Minden egyéb esetben a hülyeség legmagasabb foka lenne felvenni olyan hitelt, amire csak ráfizetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!