Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám mindig megver. Mit...

Anyukám mindig megver. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A barátnőim szerint gyáműgyre kéne mennem,de szerintem ez hülyeség ráadásul elég jól élünk nem akarnám magam száműzni egy gyermek otthonban vagy ilyesmi.

Kb 4.osztályban kezdett elhanyagolni az anyukám. 5.-osztály óta minden kisebb-nagyobb hülyeségem miatt megüt,megver,megtép. Nem tudom miért szinte nem megy vele semmire.Már nem is sírok miatta mert mondta hogy azt akarja látni hogy sírok. Most azért ez elég betegesnek és durván hangzik leírva de nem úgy kell elképzelni hogy betört orral és sötét lila testtel járok azért. Mindenért megbüntet. PL: ha mosogatás közben VÉLETLENŰL eltörök egy poharat akkor megüt,hogy biztos direkt csinálom és akkor is nekem kell mosogatni ettől nem lesz kevesebb. Az összes pénzem elveszi. Nagymamámtól és nagypapámtól kapok zsebpénzt mégis Ő azt elveszi pl:egyszer 7.ben nem mondtam el egy 1-est és az ÖSSZES összegyűjtött pénzem elvette. (nem kaptam vissza)

Szerintem ezt nem muszáj elviselnem. Mit tegyek?

16L

2014. júl. 15. 15:50
1 2 3
 21/23 szakor ***** válasza:

Hogy mit tegyél, az nagyban függ attól, hogy hol laksz. Mivel itt keresel választ, valószínűleg nincs iskolapszichológus, akihez fordulhatnál. Pedig első körben az lenne a legjobb. Egyébként a gyámügy nem jelent automatikusan intézetet, ráadásul már az intézeteket is leépítik, s családias otthonokat alakítanak ki. Olykor tényleg 6-10 gyerek van néhány felnőttel, s elég normális a légkör (szerencsés esetben). Volt alkalmam ilyen helyen dolgozni, tapasztalatból mondom.

Egyébként biztosan jól látod, édesanyád MEGVÁLTOZOTT. Ha maradni akarsz, akkor jó lenne tisztázni, MIÉRT?

Munkahelyi stressz, magánéleti problémák (igen-igen, valami pasi), sokféle dolog kiválthatja, hogy azt üti, aki közel van, s nem azt, aki okozza a változást.

Az igazi megoldás az lenne, ha nevelési tanácsadóhoz tudnátok elmenni EGYÜTT. Direktben aligha tudod elintézni, mert gondolom nem ismerné el, hogy valami baja van (édesanyádnak). De talán ha beszélnél egy megbízható tanároddal, s ő ajánlaná, hogy menjetek el EGYÜTT, felszínesen miattad, de valójában a lényeg, hogy ÉDESANYÁD IS. Hát szünetben ezt nehéz elintézni, de a legjobb ez lenne. A nevelési tanácsadóval tudsz beszélni, de magától is rájönne, hogy édesanyáddal kell beszélnie...

2014. júl. 23. 17:37
 22/23 anonim ***** válasza:
Gyámügy, rendrőrség vagy egyszerűen üss visza egyszer egy hatalmasat. Én azt tettem - védekezéből - 15 évesen - és anyám onnantól nem mert soha többet fizikailag bántalmazni. Előtte pl. a kedvenc szórakozása volt, hogy a hajamat tépte két marokkal.
2014. júl. 23. 19:02
 23/23 anonim ***** válasza:

Nem tudsz máshoz költözni? Nagyszüleidhez?

Egy barátom azért, mert verte az anyja, most pszichológushoz jár. Nem akarom, hogy veled is ez legyen.

2014. júl. 23. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!