Anyukám mindig megver. Mit tegyek?
A barátnőim szerint gyáműgyre kéne mennem,de szerintem ez hülyeség ráadásul elég jól élünk nem akarnám magam száműzni egy gyermek otthonban vagy ilyesmi.
Kb 4.osztályban kezdett elhanyagolni az anyukám. 5.-osztály óta minden kisebb-nagyobb hülyeségem miatt megüt,megver,megtép. Nem tudom miért szinte nem megy vele semmire.Már nem is sírok miatta mert mondta hogy azt akarja látni hogy sírok. Most azért ez elég betegesnek és durván hangzik leírva de nem úgy kell elképzelni hogy betört orral és sötét lila testtel járok azért. Mindenért megbüntet. PL: ha mosogatás közben VÉLETLENŰL eltörök egy poharat akkor megüt,hogy biztos direkt csinálom és akkor is nekem kell mosogatni ettől nem lesz kevesebb. Az összes pénzem elveszi. Nagymamámtól és nagypapámtól kapok zsebpénzt mégis Ő azt elveszi pl:egyszer 7.ben nem mondtam el egy 1-est és az ÖSSZES összegyűjtött pénzem elvette. (nem kaptam vissza)
Szerintem ezt nem muszáj elviselnem. Mit tegyek?
16L
Csak a gyámügy segítene. Nem raknának gyermekotthonba, vannak élő rokonaid, mint írtad, Nagyszülők. Hülyeség azzal érvelni, hogy "elég jól élünk", mert ez annyira másodlagos ilyenkor. Beszélni anyukáddal nem is érdemes, mert erőszakos emberrel nem lehet értelmesen beszélni, vissza ne üss, mert az erőszak erőszakot szül, és ha visszaütsz, lehet akkorát kapsz utána, hogy ottmaradsz.
A barátnőidnek van igaza, irány a gyámügy, ők segítenek.
Persze, hogy nem muszáj elviselned. Kár, hogy az anyagi lebeg a szemed előtt, mint a boldogulásod. Ha meg Anyud elveszi a pénzed, akkor mi értelme van a pénzsóvárgásnak? A tőle kapott holmik? Nem jobb egy nyugodt élet? Érdekből ne maradj Anyudnál.Vagy szeresd őt akármilyen, vagy menj máshová. Mondd el családon belül valakinek, hogy mitévő légy.
Továbbá Anyuddal is elbeszélgethetnél, hogy miért ennyire agresszív. Nem kéne hagynod, hogy hozzád érjen tök feleslegesen, a sarkadra kéne állnod. De nem javaslom, hogy Te is felpofozd. Mégis az Édesanyád. Úgyhogy a megoldás a vele való elbeszélgetés, ha ez nem megy, abban az esetben kérj segítséget!
ÁCSI!!! NEM A PÉNZ MIATT AKAROK MARADNI!!!!! Csak szóvá tettem azt,hogyha mindenem meg van ilyen téren miért dobnám el egy koszos gyerek otthonra (már bocsánat,sajnálom akiknek oda kellet kerülnie,de egyik osztálytársam már lakott gyerek otthonban és nem halottam túl jókat)
Egyszerűen csak nem értem mi történt. Mi történt az én normális anyukámmal régen egyáltalán nem volt ilyen velünk. Csak nevelés céljából emelt ránk kezet. Most meg kb mindenért. És nem tudom miért- Én nem a pénz miatt akarok itt maradni hanem mert nagyon szeretem azt az anyukámat aki régen volt. Régen,mielött elkezdett hanyagolni én se voltam rossz gyerek. Szorgos voltam és a tanulásban is igyekeztem. De amikor ő elkezdett hanyagolni én is elkezdtem hanyagolni magam. Igaz,hogy lusta és szar tanuló vagyok,de semmi olyan dolgot nem teszek (kábítószer,pia stb.)amiért erősen megkéne fogni rajtam a pórázt. És ha feljelenteném és elvinnének tudom hogy rosszul esne neki és én is borzasztóan rosszul érezném magam emiatt. De ha valamit lehetne csinálni.. elbeszélgetés vagy valamilyen családi látogatás vagy nem tudom mik léteznek ami miatt anyu magába nézne jó lenne.
Amúgy apukám nem él velünk az én születésem óta nem is élt,Ő külföldön él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!