Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt a szeretetet be lehet...

Ezt a szeretetet be lehet hozni, vagy mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Számomra az élet tragédiája az,hogy gyakorlatilag mindenem megvan,és még sincs semmim.Engem 9 hónaposan fogadtak örökbe.Jó helyre kerültem,attól eltekintve,hogy "apám" alkoholista,idős ember,az anyukám meg eléggé ingerült.Sosem ütöttek meg vagy valami,de mindig volt lelki terror.Ezt úgy kell elképzelni,hogy anya nem engedte,hogy önállósodjak,mindig beleszólt abba,hogy mit hogyan csinálok,és a vége az lett,hogy előtte nem mertem csinálni semmit,mert utáltam és utálom,ha beszól,vagy elkezd veszekedni totál felesleges dolgokon,vagy egy ártatlan viccet félreért,ami amúgy nem bántó.Máskor ugyanazon a viccen nevetni szokott.Na,de nem is ez a lényeg,csak ez az alapja annak,hogy anya és köztem nem alakult ki rendesen az anya-lánya kapcsolat.Mert az addig rendben is van,hogy néha elmegyünk közösen vásárolni,vagy régebben voltunk egyszer lent a Balatonon,meg sokszor jártunk strandra,meg egyszer vidámparkba,meg étterembe,de akkor sem alakult ki közöttünk az a tényleges kapcsolat.Máshol meg láttam,hogy van az a bizonyos anya-lánya kapcsolat,és az érzelmek is rendben vannak.

Próbáltam kapaszkodni felnőtt,érett nőkbe régebben,volt oviba kedvenc óvónéni,voltak általános iskolába kedvenc tanáraim,később középiskolába is jóba lettem egypár tanárral.Szóval próbáltam mindig valahogy pótolni a szeretetet,de sosem sikerült igazán.

Itt vagyok 18 éves lányként,itt állok az élet kapujában,és kopogok ezerrel,de mintha senki sem hallaná.Ezerrel nekiálltam tanulni,és van érettségim,és tudom,hogy ez még kevés,de szakmám is lesz remélhetőleg 2 év múlva,utána meg még nem tudom,hogy mihez kezdjek,lehet,hogy tanulok tovább,de lehet,hogy közben dolgozok,vagy pedig egyszerre mindkettő.

Szóval cipelem a szeretethiányt meg az egyéb lelki sérelmeimet,mert nem tudom őket megoldani egyedül.Nekem ANYAI szeretet kell,az a tényleges,azaz igazi,de emellett persze csinálom a dolgaimat,és nem mindig szomorkodok ezeken a dolgokon.

De amikor érzem azt az erős szeretethiányt,akkor nem tudok kihez fordulni.Anya jobban szereti keresztanyámat,a testvérét,mert a múltkor azon röhögtek,hogy én felkaptam a vizet,mert keresztanyám említette,hogy én legyek hálás,mert örökbefogadtak,és hogy nekem többet adtak anyámék,mint ő a saját fiainak.Rendben van mondom,de nem ezért kell,hogy hálás legyek,mert ez egyáltalán nem normális felfogás.És akkor elkezdtek röhögni.:')

A pasiktól(most nincs senkim) soha a büdös életbe azt a szeretetet nem kapnám meg,a nők mellett meg úgy nem érzem a biztonságot,és nem akarom az életemet gyerek/gyerekek nélkül leélni.

De akkor mit tudok tenni,hogy ezt a szeretetet valamivel behozzam?Ezt a szeretetet megtudja egyáltalán nekem valaki még adni,vagy ezt így már lehetetlen bepótolni?

Mit lehet tenni?

18/L

2014. júl. 10. 01:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nemtudom de sztem majd esetleg az anyosodtol megfogod kypni ezt a szeretetet!!!! En ugyan ez vagyok mint te csak rendes verszerinti szulokkel:( De talatam magamnak egy ferfit kimszeret sot imad....de az elejen az annya kinem alhatot de adig kedveskedtem mentem athozza mikor tudttam hogy a parom nincs otthon amig csak feladta az utalatosdit es most mar anyanak szolitom mert ettol az asszonytol minden szeretetet megkapok amit csak lehet!!!!!!!!!
2014. júl. 10. 01:52
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Kedves első jó neked hogy ilyne az anyósoddal a kapcsolatod. Kedves kérdező. Nálunk is ilyen a helyzet, pedig nem vagyok örökbe fogadott. bár egész gyerek koromban azt kutattam hogy biztos hogy az vagyok mert nem illek bele a családba.Apámtól rengetegszer megkaptam hogy mennyi áldozatot és lemondást hoztak értünk, és hányszor erőn felül teljesített hogy nekünk jobb legyen. Persze, de ez alapvető ha az ember szülővé válik. Most hogy vannak gyerekeim, tudom hogy milyen hibát NEM szabad elkövetnem. Sosem fogom azt a fejükhöz vágni, hogy örülj hogy kimosom a ruhád, vagy örülj hogy itt élhetsz... Ők kárpótolnak a gyerekkorom miatt, rettentő mennyiségű szeretetet lehet kapni tőlük. Így négyesben párom, a két gyerek és én nagyon jó kis csapat lettünk. itt találtam meg a boldogságot és azt a szeretetet amit te is hiányolsz. Mindig vágytam volna arra hogy anyám eljöjjön velem vásárolni, vagy arról ábrándoztam hogy ha nekem gyerekeim lesznek, ő jár majd el velem védőnőhöz, dokihoz, vagy csak úgy sétálni. De nem. Szinte nem is érdeklik őket az unokák. Hidd el, a te életedben is eljön az a személy, aki te magadért fog szeretni és biztonságban fogod érezni magad mellette. Anyukádat meg a helyzeted fogadd el. Koncentrálj a jövőd építésére. Állj talpra és légy önálló, erős ember. Először szeresd magad, és csak azután fog más is szeretni. Ne gondold hoyg azért mert örökbefogadott vagy, kevesebb szeretetet érdemelsz. Már gondolkoztam én is sokszor hogy nevelőintézetből vagy árvaházból gyereket örökbe fogadni. De nem azért hogy a fejéhez vágjam majd nagyobb korába, hanem hogy jobb életet tudjak adni neki mint ami ott vár rá. Lehessen esélye a jobb jövőre. Sajnálom azt a sok sok gyereket akik nem megfelelő családba születtek, ahol nincs meg a szeretet. És nagy közhely: de ahol szeretet van, ott másra nincs szükség! Én gyerekeim nem követelőznek hogy újabbnál újabb játék kell nekik, tudják hogy csak alkalomra jár az ajándék, de akkor azt kapják amire vágynak.
2014. júl. 10. 06:45
 3/12 anonim ***** válasza:

A feltétel nélküli anyai szeretetet nem fogod megkapni, hacsak nem leszel leszbikus, és egy idősebb nő nem fog a gyerekeként is szeretni. De ez nem helyénvaló, és nem a leszbikusság miatt, hanem mert felnőtt korban már le kell válni az anyáról, nem visszabújni.

Viszont a szeretetről nagyon sok jó könyv van, amit tessék elolvasni:

Fromm: A szeretet művészete

Buscaglia: A szeretet

Ezekből sokat tudsz tanulni.

2014. júl. 10. 09:14
 4/12 anonim ***** válasza:

Voltál már pszichológusnál? Vannak direkt ilyen problémákra terápiák, pl. családállítás.

Neked a szokásos anya-lánya problémákon kívül még az örökbefogadás is ott van,nem biztos, hogy egyedül sikerül túllépned rajta, ha az anyukád ennyire nem támogató (pl alapdolog lenne h örökbefogadott gyereknek nem mondjuk,h legyen hálás ezért...)

2014. júl. 10. 09:26
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat,tényleg nagyon kedvesek és aranyosak vagytok,már így is elég erőt és szeretetet kaptam a válaszaitokból is,most megmondom őszintén,hogy ennyinek is örültem!:) Nagyon kedvesek vagytok!Köszönöm!

A viccet félretéve,igazatok van:lehet,hogy jó lenne pszichológushoz menni,és kedves második:gratulálok a két gyerekhez,nagyon jó anya lehetsz,és a férjed is biztosan nagyszerű apa!Örülök,hogy aztán végül minden összejött.

Leszbikus valószínűleg nem leszek,de egyféle hajlandóságom van a nők felé,és még ehhez hozzájön az is,hogy keresem az identitásom.Egyébként a férfiakkal nem tudok mit kezdeni.Volt már egy barátom,aki tényleg teljesen normálisan kezelt,nem bántott és úgy bánt velem,hogy egész életemben eléldegéltem volna mellette,mert nagyon szeretett,csak az a baj,hogy nekem érdekes volt egy sráctól,hogy annyit ölelget,meg szeret és bújik.Én meg nem akartam,hogy annyit bújjon.

A másik dolog az,hogy tegnap és ma este(hajnal körül lehetett),azt álmodtam,hogy anyám keresztanyámhoz vitt,hogy majd mostantól ott fogok lakni,és én akárhogy könyöröghettem neki,nem fogadott vissza.Pedig aztán nem tettem semmit,tényleg.Tegnap eléggé elkeseredetten feküdtem le(illetve ma) azután,miután kiírtam a kérdést.És így próbálta a tudatalattim sikertelenül feldolgozni a történetet.

Egyébként sírva ébredtem,sosem volt ilyen,borzasztó érzés volt.Már maga a tehetetlenség érzése is majd megfojtott,hogy atyaég,még magamat emésztem!

Hibáztatom magam azért is,mert emésztem magamat ezeken a dolgokon,holott jól tudom,hogy ezaz egész nem vezet sehova.Úgyhogy erős leszek,és maradok is,és próbálom saját magam feldolgozni a terhet,meg a szeretethiányt,amíg nem találok valakit,aki tud szeretni.Bárkit!

Fogalmam sincs,hogy mi lesz vagy mi nem lesz velem,sé mi jön be,vagy mi nem jön be.Ezért rossz a bizonytalan alap,ahol nem engednek önállósodni.

2014. júl. 10. 14:03
 6/12 anonim ***** válasza:
Kettes vagyok! Kitartást!!! Hidd el a rossz is véget ér egyszer. Nagyjából ennyi idősen én is azt gondoltam hogy ennél sosem lesz jobb. Pedig lett!!! Fel a fejjel és járj nyitott szemmel, hogy észrevedd a lehetőségeket!
2014. júl. 11. 06:18
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)Tegnap észrevettem egyet,és még ma is odáig vagyok tőle,és remélem összejön!:)

Köszönöm a biztatást,ez is nagyon sokat számít!:)

2014. júl. 12. 01:58
 8/12 A kérdező kommentje:

De viszont most gáz van,mert akitől tegnap szeretetet kaptam,ő megy ki külföldre 1 hétre.

Remélem,hogy amikor visszajön,akkor is gondol rám,mert nagyon jól esett,hogy végre megölelhettem valakit,és úgy ölelt vissza,ahogy senki más...

2014. júl. 13. 12:29
 9/12 A kérdező kommentje:
Úgyhogy most annyira szükségem van egy ölelésre,hogy az hihetetlen...de nincs senki,akit megöleljek...:(
2014. júl. 13. 12:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Kettes vagyok! Én átölelnélek barátilag :) Fel a fejjel egy hét nem olyan sok idő :)
2014. júl. 14. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!