Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet felnőtt korban...

Hogyan lehet felnőtt korban kezelni egy olyan embert akinek a szülei nem adtak elegendő szeretetet?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömön szeretnék segíteni akit az édesanyja kis korában elhanyagolt, majd később el is hagyta, édesapja pedig nem figyelt rá kellőképpen és alkoholista is volt. Most a tipikus tünetek jelentkeznek rajta: nem tudja kimutatni a szeretetet, de ugyanakkor mástól elvárja, hogy szeressék, inkább a testiségben keresi a boldogságot, alkohol nélkül képtelen levetni a gátlásait.

Ha esetleg tud valaki net pszichológust, aki el tudja nekem mondani, hogy mit lehet ilyen esetben tenni, azt nagyon megköszönném. Sajnos a problémán az illető nem fog tudni átlépni saját maga és én szeretnék neki segíteni, hogy egy boldogabb életet tudjon élni. Előre is köszönöm!

2014. júl. 3. 12:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
nálam ugyanez a helyzet, de én pl nem mennék el orvoshoz...én egy stabil párkapcsolatot szeretnék mert nálam az volt a nagyobb törés (1. nagy szerelem utáni csalódás), és igazából úgy gondolom onnan kaphatok elég szeretetet...nálam a testiség az ölelést jelenti, mármint egy ölelés sokkal többet éreztet mint bármilyen kedves szó...ő ilyen téren, hogy áll?
2014. júl. 3. 13:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Nálam is majdnem úgyan ez volt, kívéve, hogy nem kerestem a testi kapcsolatokat sem. A férjem kigyógyított a múltból. Nagyonat dicsért ölelt, még mai napig is elmondja, hogy mennyire szeret, és hogy milyen jó, hogy vagyok neki. Ő a legjobb ajándék az életembe. Ja 9éve vagyunk együtt.
2014. júl. 3. 13:31
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát, nem tudom, hogy egy férfi esetében ez mennyire eredményre vezető. Az a baj, hogy nagyon elutasító és magának való is. Iszonyatosan gátlásos és hallgatag :/ És iszonyat mennyiségű türelem is kell hozzá, mert a szép szavakat nem igazán tudja fogadni és sokszor bántó dolgokat tud mondani, amit nehéz szó nélkül hagyni... Sokan inkább elfordulnak az ilyen embertől, én viszont segíteni akarok neki mindazok ellenére, hogy milyen, mert tudom, hogy nehéz gyermekkora volt és most sem könnyű az élete.
2014. júl. 3. 13:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Csakis úgy lehet kezelni, hogyha az alábbi feltételek adottak:

1. az ismerősöd részéről erős motiváció a változásra és a gyógyulásra;

2. ennek érdekében pszichiáter szakorvos (nem pszichológus!, mert az ehhez a problémahegyhez kevés) felkeresése és a terápia felvállalása;

3. legalább 100-as IQ érték a MAWI teszten mérve;

4, akarat és kitartás, a belső erő megléte.

Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, akkor sajnos nem sokat lehet vele tenni, mert olyan súlyos lelki sebeket kapott és olyan korai életszakaszban, hogy azokat nemigen lehet kezelni.

Ha csak te akarsz neki segíteni, akkor azt ajánlom, hogy hagyd szépen békén. Minél erősebben akarsz rajta segíteni, annál erősebben fog menekülni tőled (ugyanis a kérés nélkül adott segítés sajnos agressziónak számít). Az kell, hogy ő érezze, hogy valmai nem jó, és erre szakember kell, hogy jobb legyen. Semmi más nem segít.

2014. júl. 3. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!