Mi a megfelelő büntetés, ha a 16 éves lányt cigizésen kaptuk?
" Amit a 3. írt, más is megcsinálta, állítólag működik :-)"
Azért aki erre vetemedik, nézzen utána kicsit hogy mostanában mi kevert nagy port. Apuka is odaültette dohányzó csemetéjét, hogy ennek vesse alá, majd a gyerek az x-edik cigarettája után nikotinmérgezésbe meghalt. Ilyen is van, jó odafigyelni.
Nekem két kamasz fiam van. 14 és 16 évesek. A 16 éves 1 éve cigizik. Amit tenni tudok ellene, nem veszek neki cigit. Mást nem tehetek. Tőlem esténként a "nagy napi beszélgetéshez" kap egy szál cigit, így tudtam elérni, hogy ne stikába gyújtson rá. Én is 16 voltam amikor először cigiztem, de a mai fiatalok sokkal előbb kezdik. Én legyek az utolsó aki követ vet rá. Velem mondjuk őszinte, nekem nem kellett rajtakapni.
Ne tegyél semmit, mert megakadályozni nem tudod, max nem támogatod benne.
Ne büntesd, főleg ne a fent írt módon.
Megmondanám neki, hogy csalódtam benne, és hogy nem kap több pénzt mert hülyeségekre költi. Tiltani felesleges úgyis csinálná max. titokban.
Meg közölném vele, hogy a cigitől büdös ruháját innentől kezdve ő mossa mert én nem vagyok hajlandó.
Apukám adott nekem 1 originált csomag cigit és azt mondta a többit abból veszem meg amiből akarom, de Ő nem ad többet. :)
Igaz 8 évvel később rászoktam, de akkor már saját keresetem volt.
Azért egy dolgot ne feledjünk, az ő teste.
Mostanában nagyon divat utálni a dohányosokat.
Akkor lehet bárkinek szava ha egy zárt helységben rágyújtjuk és zavarja a füst.
De mindenki azt juttat a szervezetébe amit akar. Még ha a félig felnőtt, 16 éves lányodról is van szó.
16 évesen annyira már nem fiatal. Nem kéne, hogy cigizzen, de a mai világban senki nem fog 18 évesen elkezdeni cigizni.
Szerintem nem kéne büntetni, nem dedós már. El kell vele beszélgetni, hogy hogyan jutott hozzá? Meg hogy drága lesz, ha erre költ, mi lesz az egészségével... ilyesmi. Keresse meg a rávalót, vegye meg. Ha dolgozik, akkor meggondolja, hogy fut-e belőle vagy sem. De lehet, hogy csak néha gyújt rá,nem függő annyira. Szerintem ez nem olyan nagy ügy, nagy lány már.
Elküldeném diákmunkára, hogy keresse meg a rávalót. Mennyi is egy doboz cigi? kb 700 Ft körül van? Mekiben meg mondjuk fizetnek 500-at óránként?
Aztán döntsön hogy megéri-e másfél óra görnyedés a sült krumpli felett egy doboz cigiért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!