Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan segíthetnék a súlyos...

Hogyan segíthetnék a súlyos lelkibeteg anyukámon?

Figyelt kérdés

Anyukámnak az a rögeszméje, hogy megcsalja az apukám.

Apukám már idős, súlyosan visszeresek a lábai, elhanyagolja magát, pénze sincs. Tehát már csak ezért is abszurd a helyzet...

Anyukám súlyos téveszméket lát maga előtt, hogy egy alig negyven éves, csúnya arcú, de csinos testű nő elszerette tőle apukámat. Hol fehér autót, hol pirosat vezet az a bizonyos nő, hol vörös hajú, hol fekete parókát visel, és állandóan azt képzeli, hogyha apukám elhívja valahová őt (anyukámat) akkor csakis azért hívja, hogy a szeretője, vagy éppen apukám nemlétező haverjai kilessék, és végigmérjék anyut. Két félelmét már kapásból megcáfoltam, a többi abszurdnak tűnik, a többinek meg kicsi a valószínűsége.

Olyan sztorikat talál ki, hogy a kopasznak is hajmeresztő... Az a lényege, hogy ő és apu bármerre mennek, apu azért viszi arra anyut, hogy a nő lekicsinylően végigmérhesse...

Egyszer örömében felpattan, és ujjongani kezd a semmiért, de ez csak a vihar előtti csend, ugyanis egy óra múlva elkezdi ordítani a valótlan sérelmeit, akár egymagában is..!

Teleírhatnék egy könyvet, hogy miket ki nem talál...!

Segítsen nekünk valaki, hogy milyen lelki nyavaja ez, és hogyan kezelhető. Orvoshoz nem megy. Frontint adtak neki még egy pár éve, de azt sem szedi. Mit tehetnék?

Köszönöm

2014. júl. 2. 22:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ez nem lelki nyavaja,hanem pszichiátriai eset.

A nagynéném paranoid skizofrén,neki is abszurd összeesküvéselméletei vannak / valaki bement hozzá,elvágta az internetkábelt, meg akarjuk mérgezni -töltöttem neki előző nap egy pohár kólát- ,stb/ . Nincs betegségtudata,A gyógyszereit nem szedi csak ha éppen kedve van (akkor semmi baja nincsen,ha pár hétig szedi) ,aztán megunja,kivágja a kukába és megint jön jópárhónap szenvedés,idegeskedés. Sokszor telefont nem veszi fel,ajtót nem nyit,mert mi kiakarjuk rabolni,megölni a kutyáját stb .

Szerintem önmagára veszélyes,az orvos szerint nem. Nem lehet gyámság alá helyeztetni,mi pedig nem tudunk 0-24ben a sarkában loholni,és bevetetni vele a gyógyszereit .

Persze én nem vagyok orvos,anyukádnak nem biztos ,hogy ez a baja,de pszichiátriai beteg ő is ,nekem az jön le:(

Ötleteket én is szivesen fogadok.

2014. júl. 2. 23:14
 12/13 anonim ***** válasza:
Ideje meglátogatni a sárgaszínűházikót. :)
2014. júl. 2. 23:26
 13/13 A kérdező kommentje:
Most Facebook-on készül égetni magát... meg a családot!
2014. júl. 5. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!