Mit tehetünk ebben az esetben? Ez már elviselhetetlen.
Figyelt kérdés
Apámról van szó. Rendszeresen iszik és ilyenkor mindenbe beleköt, üvöltözik. Évek óta ez megy, de az utóbbi időkben annyira elfajult, hogy olyan dolgokkal fenyegetőzik, hogy felgyújtja a házat, leszúr...stb. Nem lehet beszélni vele. Nem hajlandó beismerni, hogy beteg, kirakni sem tudjuk, mert övé a ház. Elköltözni nem tudok, mert egyrészt még tanulok, másrészt pedig félek egyedül hagyni anyámat vele. Próbáltam a suli mellett munkát vállalni de esélytelen, 1 kis faluban lakunk, nincs itt semmi. Rokonok se tudnak segíteni. Anyám elhagyni nem akarja, pedig vele is így bánik, hiába beszéltem vele már legalább 100x erről, neki ez így is jó, eltűri, nem tesz semmit.2014. jún. 29. 01:02
1/5 anonim válasza:
Anyád tudna csak lépni ez ügyben. Ha ő nem akar elköltözni, nem akar az életén változtatni, akkor neked ne legyen lelkiismeret furdalásod, hogy elmész. Ha tudsz menj kollégiumba. De mindenképpen keres valami munkát, ha mást nem akkor egy szobát ki tudj venni.
2/5 anonim válasza:
Hát..ez gáz :/ igyál azt majd hozzászoksz. Apam is vert de jol tette! A sok rosszasagot ami bennem volt ki utotte igaz sok varras nyomok vannak de mar benott a fejem lagya es normalis vagyok! Na alszok sayonara
3/5 anonim válasza:
Barátod nincs, aki segíthetne?
Ha lenne, ő lehetne a megoldás, ha szeret.
Ha meg úgy gondolod, hogy anyukádat nem hagynád egyedül, hát...ha nem akar elválni, lehet, már menthetetlen. És nem látja, hogy ez Neked is rossz.
Vagy tényleg próbáld meg a kollégiumot, nem annyira drága, annyit biztos tudsz kérni.
4/5 anonim válasza:
Józan állapotában lehetne vele beszélni talán egy elvonókúráról.
5/5 anonim válasza:
Anyádnak meg kell mondani, hogy lépünk és kész. Gyűjteni albérletre, keresni egyet apád tudta nélkül, majd amikor elmegy melózni (vagy inni), pakolni és menni, és vissza se nézni. Hivatalos papírokkal intézni a válást, aztán üvöltözzön magának otthon, egyedül. Anyukádat nem kérni kell, hanem kész tények elé állítani, mert ha lenne egy csöpp esze, már otthagyta volna apátokat időben. Mivel nem teszi, fognám és vinném, akár akar jönni, akár nem. Ha pedig nem jön, mennék egyedül és megmondanám neki, hogy jöhet, ha akar, de csak apám nélkül. Nem lelkiznék ezen sokat, egy alkoholista nem lesz már normális soha. Elenyészően kevés az esélye és én nem várnék a csodára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!