Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mennyire vagytok őszinték...

Ti mennyire vagytok őszinték a szüleitekkel? Megbeszéltek velük mindent, vagy inkább barátokhoz fordultok? Akinek nincs meg a szüleivel a lelki beszélgetés amikor szüksége lenne rá akkor mit szokott csinálni?

Figyelt kérdés
Nekem a szüleim elváltak két hónapja (apám alkoholizmusa miatt) és anyával élek. Úgyérzem nem alakult ki köztünk olyan anya lánya kapcsolat ami másoknál van. Ha próbálok vele beszélni olyanról ami engem bánt , vagy pl ki tetszik, akkor nézi a tévét , feltekeri a hangerőt, mond egy ja oké-t és témát vált. Csak kíváncsi vagyok hogy nektek milyen a szüleitekkel a kapcsolatotok:) még hozzátenném hogy próbáltam anyával beszélni erről hogy engem bánt de mindig mondja hogy fejezzem be a hisztizést mert pofánvág. Így barátaimnak mondom el a dolgaimat. Kiskorom óta ilyen a kapcsolatunk. Amikor bnőmnél vagyok mindig irígy vagyok hogy mennyire őszinte a barátnőm az anyukájához simán elbeszélgetnek lelki gondokról /szerelemről mint két barátnő. Nem ez lenne egy anya feladata (ez is) hogy lelkileg is támogassa a gyerekét mindenben?

2014. jún. 28. 23:55
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod:)
2014. jún. 29. 00:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Én nem tudok őszintén beszélni a szüleimmel. Nem igazán érdeklem őket, csak ha valamiben hibázok. Elvárják, hogy "tökéletes" legyek és ha valami nem tetszik nekik, akkor jön a lecseszés. Ha anyával próbálok bármiről beszél, mindenből azt hozza ki, hogy én hibáztam, én vagyok a hülye. Apa nem kíváncsi semmi másra csak a "sikereimre". Ha valamit nem úgy csinálok ahogy elvárják, akkor mindjárt kapom, hogy de bezzeg xy mennyivel okosabb/ügyesebb mint én, miért nem tudok én is olyan lenni. 14 évesen jó messzire menekültem koliba, most már egyetemen vagyok. Ha beszélek is velük az kb annyi, hogy jól vagyok, minden oké, szép az idő. Néha jól esne/esett volna, ha ezt azt meg tudok velük beszélni.
2014. jún. 29. 00:58
 13/14 anonim ***** válasza:

Szomorú vagyok, hogy vannak akiknek ennyire rossz a kapcsolatuk aszüleikkel.

Természetesen nekem is voltak dolgok, amiket a szüleimmel nem osztottam meg, de ha tényleg tanács kellett, és érett veleményt vartam, nem csqk pletyizés és olyanok amit inkabb egy barátnőel beszél meg az ember, akkor tudi a szüleimhez fordultam, igen, van amivel az édesapamhoz.

Nekem is volt kamaszkoromban rossz időszakom, akkor kicsit eltávolodtunk, de ezek után még szorosabbá valt a kapcsolatunk.

Mindezt úgy, hogy 14 éves koromtól kollégiumban voltam, onnan haza végleg sosem költöztem ( nyarakat leszámítva),hanem a párommalössze, akivel már házasok vagyunk.

27 éves vagyok, de ha valami bajom van, és nem a fjemmel akarom megbeszélni, akkor hívom anyukámat, és a baratnőmet. Nagyon ritkán csak az egyiküket.

Ilyenkérdesek olvasásakor érzem azt, hogy milyen szerencsés vagyok.

2014. jún. 29. 08:33
 14/14 anonim válasza:
Öhm... lehet hogy ezzel én vagyok csak igy de elmondtam mindent. Hidd el sokkal jobb ki tudhat többet a barátod aki annyit élt mint te vagy a szülö akki tizenx ivekkel többet :D na ugy-e :D Ha NAGYON NAGYON NAGYON ciki akkor lány létedre ne apudnak mond el :"D mert azok kicsit viccesek tudnak lenni ha fiú akkor tuti ne apudnak mond el mert megöli szóval érted beszélj meg velük mindent :D de még idén XD
2014. dec. 31. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!