Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen ember vállhat egy 14...

Milyen ember vállhat egy 14 éves lányból ilyen családi körülmények között? Milyen lehetőségei lesznek?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy van egy 14 éves, állítólag érett gondolkozású lány, aki az agresszív apjával él egy 1,5 szobás penészes,koszos panelban ami tele van hangyákkal és egyéb ínyencségekkel. Az anyja nem messze tőlük, egy szintén 1,5 szobás "bogaras" panelban lakik, az agresszív élettárssal és egy 2 éves kisfiúval. Az anyától anyagi segítséget (pl.gyerektartás) nem lehet elvárni, de az apa nem is erőlteti. A lány kitünő lehetne csak nem tanul. Pontosabban van egy tanár keresztanyja, akinél szokott néha tanulni. Ettől függetlenül egész jó jegyei vannak, négyes-ötös majdnem mindenből. A tanárok nagy része szerint korához képest művelt, sokra viheti csak állításuk szerint nagyon lusta. A családjával nem jön ki jól, az anyjával annak élettársa miatt, az apjával azért mert folyton bántja. Apukának vannak éppen jó pillanatai is, amikor hülyéskedik, vagy kifejezetten hasznos dolgokkal tömi a lány fejét. A keresztanyának a múltban voltak olyan dolgai ami miatt nincs épp jó véleménnyel róla a lány. Apai ágon egy rokona sincs akivel korban és gondolkozásmódban legalább részben azonos lenne. Az anyai ággal jobban kijön, bár ott se számíthat segítségre. Egyetemre/főiskolára sok esélye nincs, hacsak nem kap ösztöndíjat. Egyébként barátokban sem bővelkedik, nem szereti az embereket, fél tőlük, még kisgyerek korában sok olyan dolog történt vele ami a szociofóbiához vezetett (pl.erőszak).

Szerintem egy ilyen lánynak semmi esélye a normális életre, de érdekelne a ti véleményetek is. A félreértések elkerülése végett megjegyezném, hogy a lányt az iskolából ismerem, nem én vagyok

2014. jún. 27. 10:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Simán felvehetik fősulira, elköltözhet, kereshet munkát, albérletet barátokkal együtt és maga mögött hagyhatja az egészet. Csak rajta múlik, senki máson.
2014. jún. 27. 10:42
 2/6 anonim ***** válasza:
És nem lusta tanulni,csak éppen nincs hol.
2014. jún. 27. 10:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez csak előítélet, hogy nem lehet belőle semmi.

Csak azon múlik, hogy milyen emberré válik majd, hogy elég erős lesz-e ahhoz, hogy ne a múltján keseregjen, hanem a jövőjét építse.

Semmi mástól nem függ.

2014. jún. 27. 10:46
 4/6 anonim ***** válasza:
14évesen még sokat változhat az ember, mert a lustaságán csak ő tud változtatni. Én egyetemistaként is a konyhában tanultam szóval nem tanulás csak az ő hibája.
2014. jún. 27. 11:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem sokra viheti, ha akarja. Nekem is megmondták annó, hogy ne is gondolkozzak külföldi munkán, mert egy hónapnál tovább úgy sem leszek kint a lustaságom miatt. 5 éve élek külföldön.
2014. jún. 27. 11:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Most fogja kezdeni a középiskolát, vagy már elkezdte?

Mert az szerintem jó lépés lenne, ha koleszba cuccolna a tanítási időre, mert ez a légkör, amiben most él, borzasztó. Szerintem segítene javítani az emberi kapcsolatain is.

2014. jún. 27. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!