Normális az, hogy 22 évesen mindenhová el kell kérdezkednem a szüleimtől?
Figyelt kérdés
Bárhová megyek, akár még ha csak 2 utcával arrébb a barátnőmhöz is, az első kérdés, hogy "ki engedett el?", aztán meg hogy minek kell nekem állandóan elmászkálnom, miért nem jó nekem itthon. Hozzátenném, hogy suliidőben alig teszem ki a lábam valahova, de még azt is számonkérik rajtam, ha elmegyek futni. Elegem van belőle, hogy ugyanúgy el kell kérdezkednem, mintha 15 éves lennék. Sosem jöttem haza később mint a megbeszélt időpont, nem ittam le magam a sárga földig, nem drogoztam, nem keveredtem rossz társaságba. Mit csináljak? Ha megmondom nekik, hogy felnőtt, önálló ember vagyok, akkor az a válasz, hogy amég az én kenyeremet eszed, addig én mondom meg, hogy hova mehetsz. Jó, ebben persze van is igazság, de azért kicsit túlzásnak érzem ezt. Szerintetek?2014. jún. 25. 17:18
1/18 anonim válasza:
Most mindjárt jönnek a válaszok, hogy mit képzelsz magadról, hogy még otthon laksz...
2/18 anonim válasza:
Nem normális.
Az én kenyerem dumát de utáltam... Költözz el. (én azt tettem)
3/18 anonim válasza:
Ez az én kenyeremet eszed duma a legsz.metebb zsarolás a világon!
Sajnálom, ha a szüleid ilyen felfogásúak, értelmes ember nem dörgöli senkinek az orra alá (pláne nem a gyerekéé alá, aki nem is tehet róla, hogy a világon van)!
Nem tudsz elköltözni (rokonhoz, nagymamához, stb.)?
Ezzel nem tudsz mit tenni, ha a családod így gondolkozik, sajnos el kell fogadnod, amíg ott laksz. Én lépnék, amilyen gyorsan csak lehet - meló, olcsó albi, vagy kolesz, diákszálló -, nekem ne mondjanak ilyeneket, mert nem a szolgájuk vagyok.
4/18 anonim válasza:
Nem tudsz ellene semmit tenni, mivel a szüleid, féltenek. (teszem hozzá, nem ok nélkül...) De ahogy már írták, a legjobb megoldás, ha elköltözöl.
5/18 Sün!! válasza:
Szerintem első körben mindenképpen beszélj erről a szüleiddel. Ez sűrűn előfordul például akkor, ha te vagy az egyetlen gyerek. Amúgy nem egészen normális, még akkor sem, ha az ő kenyerüket eszed. Mondjuk 22 évesen már illik valamilyen diákmunkát vállalni, ha még tanulsz, de tudom, hogy az ország nem minden pontján van erre lehetőség. Tehát beszéld meg velük, hogy szereted őket, tiszteled őket stbstb., aztán megbeszélheted velük, hogy nem kell téged ennyire félteni... Előbb utóbb vagy rájönnek vagy szomorúan veszik majd tudomásul, hogy max. néhány év után gondolom elköltözöl. Tehát röviden: Nem egészen normális, beszélj velük, ha nem akkor nem, légy türelemmel, lassan úgy is dobbantasz gondolom.
6/18 anonim válasza:
A lehető legrosszabb nevelési szöveg, amire egy gyerek csak lázad: "az én kenyeremet eszed". Igen, de attól még, ha te tisztelettudó vagy, fontosak neked és foglalkozol velük, plusz csinálod a dolgodat, tanulsz / esetleg dolgozol már kicsit, igenis megvan a te felnőtt életed. Birtokló, önző szülők szövege ez. Borzalmas. Minél hamarabb kezdj dolgozni és menj el hazulról, addig ez nem fog megváltozni.
7/18 anonim válasza:
Jól gondolom, hogy egyke vagy ugye? Mert sajnos ez az egyke gyerekek szomorú sorsa. Egyszerűen így akarják megakadályozni a lehetetlent, hogy felnőj. Erre tényleg nincs más megoldás, mint hogy elköltözöl. De ha a közelükben maradsz azután is próbálják majd irányítani az életed. Nem szabad hagyni magad!
8/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyok egyke, egy bátyám van, de persze lehet, hogy azért féltenek ennyire, mert egyedüli lányuk vagyok. De sosem tettem olyat, amitől vagy ami miatt ennyire félthetnének. Persze, normális, hogy féltenek, de egyetlen ismerősöm sincs így, mint én, és mindenki hülyének néz, mikor azt mondom, hogy nem tudok elmenni egy házibuliba, mert a szüleim balhéznak és nem akarnak elengedni. Megpróbálok valami munka után nézni legalább a nyáron, suli mellett viszont nem igazán tudnám csinálni, de hátha a kolesz pénz összejönne belőle meg az ösztöndíjból.
2014. jún. 25. 17:41
9/18 anonim válasza:
Nagyon nem. Problémák vannak a süleid fejében, lehet nem ártana nekik egy szakember segítsége sem. Te viszont csak azt tudod tenni, hogy vállalsz munkát amikor belefér az idődbe, és amint tudod otthagyod őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!