Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 éves vagyok és a szüleim...

16 éves vagyok és a szüleim nem engednek el, és korán kell mindig hazaérnem, és borzasztó kínos, hogy mindig én lépek le először a társaságból. Nagyon sokszor próbáltam beszélni velük de semmire nem megyek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2014. jún. 25. 15:02
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
30%
18-al értek egyet, én 33 éves vagyok, nő, de simán buliztam hajnalig 16 évesen és persze, hogy lemehettem a lakótelepre haverozni éjfélig, még tovább is. De ezt ki is kell harcolni magadnak és nem biztos, hogy az a jó módszer, hogy nyalod a seggüket. Mondjuk én mindig rendesen hazatelefonáltam, hogy mi van velem, ez a minimum.
2014. jún. 25. 17:20
 22/32 A kérdező kommentje:
Nem egyke vagyok,hanem első gyerek.Ma is megyek el,természetesen 10re itthon kell lennem,szerintem nem jövök haza 10re.
2014. jún. 25. 18:08
 23/32 anonim ***** válasza:
Jól teszed, de írj legalább egy sms-t 10 előtt, hogy ma csak fél 11-re érsz haza, mert van valami fontos gondja egy barátodnak és azt meg kell vele beszélned, nem hagyhattad ott egyedül, ki van borulva stb., nőügy, vagy valami amit kitalálsz, ha anyádék ezt sem értik meg, akkor tényleg nem lehet velük mit kezdeni.
2014. jún. 25. 18:14
 24/32 anonim ***** válasza:

Én mindjárt 17 évesen akkor és csak akkor lehetek kint akárhol 10 után ha ott alszok barátnőmnél.

16l

2014. jún. 25. 18:21
 25/32 anonim ***** válasza:
Ja amúgy bocs, mert nem tudom fiú vagy-e lány és én valamiért azt gondoltam fiú. De lényegében mindegy, mivel én lányként is el voltam engedve éjfélig 16 éves koromban.
2014. jún. 25. 18:28
 26/32 anonim ***** válasza:
2%

16 évesen a szüleid felelnek érted. Az este tíz óra egy 16 évesnek szerintem teljesen rendben van.

17 évesen fél tizenegy, 18 évesen 11 óra.

2014. jún. 25. 18:43
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Eljatszhatod, hogy nem mész haza 10re, de akkor abban is biztos lehetsz, hogy nem lesz több kimenő. Most őszintén, melyk a jobb ha 10ig lehetsz, vagy ha el sem engednek?! Gondold azért át!
2014. jún. 25. 19:12
 28/32 anonim ***** válasza:
26 De örülök hogy nem volt ilyen agyonszabályozott tinédzserkorom.
2014. jún. 25. 19:49
 29/32 anonim ***** válasza:
92%

Ha jól értem, kisebb testvéreid vannak, szülők pedig dolgoznak. Gondold csak el, ha te éjfélkor mész haza, mindenkit megzavarhatsz az alvásban, de lehet, hogy a szüleid le se feküdnének, míg meg nem érkezel. (Az én anyám pl. ilyen típus.) Nekik viszont nincs nyári szünet, másnap ugyanúgy menni kell a munkahelyükre akkor is, ha nem aludtak miattad éjszaka.

Első körben a hétvégékre kérdezz rá a fentiek miatt, és ne az utcán lógjatok, mert úgy én se engednélek sehova el. Ha tudom, hogy amúgy egy normális helyen van a gyerek, akkor kevésbé aggódom, mintha a lakótelepen bandázik az utcán. Pl. menjetek el pizzázni péntek este, a szüleid tudják, hogy ott vagytok és onnan egyenesen hazajöttök, így szerintem nagyobb esélyed van, mintha a vakvilágba mennél.

Amúgy meg közhelyes, de örülj neki, hogy törődő, aggódó szüleid vannak. :)

2014. jún. 25. 19:52
 30/32 A kérdező kommentje:
Hazajöttem tízre,felolvastam anyámnak elöbb amit írtatok,röhögött
2014. jún. 25. 22:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!