Szüleim szerint életképtelen vagyok és lusta. Vajon
jogosan mondják ezt?
Figyelt kérdés
Alapjában véve önálló vagyok. Ha kell főzök magamra, takarítok, mosogatok, egyszóval mindent megcsinálok amit rám bíznak vagy megkérnek rá. Legutóbbi problémájuk az, hogy egész nyáron otthon ülök, és nem kezdek magammal valamit. A hatásukra jelentkeztem diákmunkára. Ezzel csak egy ptobléma van, hogynem tetszik a munkahely, és nem vagyok benne biztos, hogy eltudom végezni a feladatot amit ott rámbíznak. Meg is mondtam a szüleimnek ezt, de teljesen kiakadtak és nekem estek, hogy miért vagyok én ilyen lusta sz.r, meghogy mások ennyi idősen már eltartják magukat .... stb. Hozzáteszem a szüleim olyan típusúak, hogy semmi sem jó nekik, nem elégedettek velem és szégyellnek. És azt sem értem, hogy miért kellett engem sértegetni. Szerintetek mi a megoldás? 18 éves vagyok.
"Ha kell főzök magamra, takarítok, mosogatok, egyszóval mindent megcsinálok amit rám bíznak vagy megkérnek rá."
Hát ez a baj! 18 évesen meg kell kérniük téged, hogy főzz vagy takaríts? Ezt szó nélkül, magadtól kellene észre venned és megcsinálnod!
2014. jún. 24. 06:42
12/22 anonim válasza:
Nem vagy életképtelen és lusta, csak nem találtad meg a számodra megfelelő munkát. A te által leírt tulajdonságokból azt a következtetést lehet levonni, hogy a te ideális munkád a ValóVilágban való éldegélés lenne, és utána egy kis celeblét. Erre a pályára lehet hogy pont alkalmas a tudásod.
2014. jún. 24. 08:09
13/22 anonim válasza:
Mi az, hogy az agyam túl egyszerűen van összerakva? Ezt honnan szeded? Ha 18 évesen nem tudsz megjegyezni egy összetettebb információ sort, akkor igen, életképtelen vagy. Milyen iskolába jársz? Ott hogy teljesítesz?
2014. jún. 24. 08:55
14/22 anonim válasza:
Már ne haragudj, de valahol megértem a szüleidet. Persze azzal nem értek egyet, hogy szégyellnek. Viszont itt az egész nyár. Neked nincsenek barátaid? Nem akarsz szórakozni, bulizni, vagy csak egy fagyit elnyalni a strandon, esetleg valami hobbi? Erre kik adják a pénzt? Valószínű a szüleid.
Ők jelen pillanatban valószínű azt szeretnék, hogy megteremtsd a szórakozásodra valót, meg egy kicsit bele kóstolj a munka világába.
Ha neked ez a diákmunka túl összetett, akkor menj tescoba árufeltöltőnek, vagy gyümölcsöt szedni, kukoricát címerezni. Jah és ha most egy gyárban, vagy irodában dolgozol, szerintem jobb, mint szarrá ázni a viharban a kukoricamezőn. Szóval ezt is vedd figyelembe.
2014. jún. 24. 10:34
15/22 anonim válasza:
Én annyi idős vagyok, mint te, és már az első mondatod kiakasztott, mert te nem vagy önálló. Aki önálló, az meglátja a munkát, és nem kell azt rábízni vagy kéregetni rá. Aki önálló, annak belső igénye van arra, hogy dolgozzon, pénzt keressen, tudjon magáról gondoskodni. Nem vagy önálló, mert csak a szüleid hatására mentél el nagy nehezen dolgozni. Nem vagy önálló, mert saját bevallásod szerint is mindent kérni kell tőled - akkor megcsinálod, persze, de ez alap. Én is szégyellnélek, pláne, ha még annyi sem lett volna benned, hogy a nyaggatásukra, sem mész el dolgozni. Nem is értem az olyan embereket, akik 18-19 évesek, munkaképesek, ott van előttük egy halom hét szabadidő, és ők otthon akarnak dögleni. Szégyen.
2014. jún. 24. 10:59
16/22 anonim válasza:
18 évesen nem kell meglátnod a munkát. Teljesíteni pedig azért nem tudsz, mert életképtelennek tartanak. Nem vagy egyszerűen összerakva a munkához, csupán a szüleid hibás nevelése miatt nincs önbizalmad. Ha valakinek azt mondják folyamatosan, hogy életképtelen, akkor egy idő után azonosul ezzel a szereppel. Nem vagy az! Próbáld meg összeszedni magad, és ha legközelebb ilyet mondanak, állj ki magadért! Egy szülő SOHA NEM MONDHAT ILYET A GYEREKÉNEK!
2014. jún. 24. 15:30
17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm annak aki normálisan válaszolt!! A többinek meg csak annyit, hogy undorítóak vagytok, hogy csak úgy ítélkeztek mások felett, de sebaj, majd ezt mind visszafogjátok egyszer kapni.
2014. jún. 24. 15:56
18/22 anonim válasza:
Leírtál tényeket, senki nem ítélkezett feletted. Azok a tények, amiket te megosztottál velünk magadról, azok a fentnevezett (lusta, életképtelen stb.) emberek jellemzői. Ezzel nem lehet mit tenni, de úgy látom te inkább elfogadod vagy pattogsz, minthogy tegyél ellene, hogy ilyen ember légy. Mondjuk ez is az "ilyen" emberek gyakori jellemzője. Ezzel sem lehet mit tenni. Elvisel titeket a társadalom, ne aggódj, a segély is ezért lett kitalálva.
2014. jún. 24. 16:35
19/22 anonim válasza:
Jellemző proli, magyar hozzáállást tükröz a válaszok többsége.
Szerintem az lenne az első lépés, kérdező, hogy felépíted az önbizalmad, és minél messzebb lévő egyetemre/főiskolára jelentkezel, hogy még véletlenül se hallgasd tovább anyádék pocskondiázását; ezután, pedig, a lehető legtávolabb tartod őket az életedtől.
Amúgy várt, tervezett gyerek voltál? Én azt vettem észre, hogy azokkal viselkednek így a szüleik, akik becsúsztak; szóval nem szándékosan nemzették, nem várták szeretettel.
2014. jún. 24. 19:56
20/22 anonim válasza:
Semmi proli nem volt a válaszokban kedves utolsó, a prolik az olyanokból lesznek, mint például a kérdező, akit nyaggatni kell tizennyolc évesen, hogy legyen már kedves dolgozni menni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!