Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elmenjek a temetésre? Nem...

Elmenjek a temetésre? Nem tudom mi lesz.

Figyelt kérdés
1 hete halt meg a nagymamám. Csupán 7 éve ismertem meg közelebbről de nem álltunk közel egymáshoz mivel utált. Vagyis... nem utált, néha azt sem tudta hogy ki vagyok, skizofrén volt. 1 hét múlva lesz a temetése és én szeretnék elmenni mert szerettem őt, tudom hogy ő sem tehetett a betegségéről. Itt jön a háttér sztori. Apukám anyukája volt és apámmal 1 évvel ezelőtt megszakítottuk a kapcsolatot. Ahogy a testvéreivel is. Egyedül az unokatestvéreimmel tartom a kapcsolatot. Kicsit félek a történésektől, iszonyúan nem vagyok rájuk kíváncsi, ahogy ők sem rám. Arra is gondoltam hogy elmegyek a temetésre de nem megyek látótávolságba, csak messziről figyelném az eseményeket. Tudom hogy gyáva dolog, de a legapróbb porcikám sem kívánja látni őket. Ti mit tennétek?

2014. jún. 22. 22:13
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
a végtisztesség jár neki! nem kell odamenni a rokonokhoz, tisztes távban kell lenni. de én azt tanácsolom menj el!
2014. jún. 22. 22:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Menj el a temetésére, a rokonokkal meg tarts távolságot.

Nem tudom, mi az oka, hogy ennyire rosszban vagytok, de nem hiszem, hogy lenne félnivalód. Akármennyire is rossz valakinek valakivel a kapcsolata, normális ember egy temetésen nem kezd el cirkuszolni.

2014. jún. 22. 22:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem a cirkuszolástól tartok. Az biztosan nem lesz. Sőt! Annak ellenére hogy utálnak, én lennék a legnagyobb szemét a földön ha nem mennék el. De apám még arra sem volt képes hogy szóljon. Az unokatesóm szólt amikor kórházba került a mama.
2014. jún. 22. 22:28
 4/8 anonim ***** válasza:
85%
tedd félre azt hogy a rokonok gyökerek, ez a mamád utolsó földi útja, ott kell lenned
2014. jún. 22. 22:31
 5/8 A kérdező kommentje:
Elmegyek mindenképpen. :( Sosem bocsájtanám meg magamnak ha nem. De az nagyon gáz lenne ha csak messziről figyelném az eseményeket? Nem tudom mennyire kivitelezhető ez, de nem szeretnék oda menni.
2014. jún. 22. 22:38
 6/8 anonim ***** válasza:
85%
menj el.ennyi jar neki.nem kell beszelni senkivel. szepen kibirod azt a fel ora temetest es a vegen nem mesz oda a rokonokhoz hanem elmesz. de ha nem mesz el akkor ezen fogsz kattogni sokaig hogy miert nem mentel el es csak megbannad.
2014. jún. 23. 06:26
 7/8 anonim ***** válasza:
83%

Menj el! Fontos. A temetés szertartása segít a gyászt feldolgozni később. Azzal, hogy látod, hogy ott van a koporsója, hogy eltemetik (vagy elszórják a hamvait, vagy urnafülkébe teszik), tudod, hogy meghalt. Ez furcsának hangzik, de ha majd gyászolsz, akkor megérted, amit mondok. A gyász mélyén az ember sokszor nem akarja tudni, sem elfogadni, hogy a halott halott. A temetés TÉNYE és emlékképei visszarántják a valóságba. Olyan ez, mint egy lelki kapaszkodó. (Én is gyászolok; nem csak tudásból, hanem személyes tapasztalatból beszélek.)

Ne foglalkozz sem azzal, hogy miben halt meg a nagyanyád, sem azzal, hogy a rokonok milyen görények egymással. Az nem a te dolgod. A te kapcsolatod a nagymamáddal csakis a tied, másoké pedig a másoké.

2014. jún. 23. 08:44
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
apud meg a tesói valószínű bent fognak állni a ravatalnál a koporsó mellett (legalábbis nálunk ez a szokás), a menetben is elől mennek, valamint a leeresztéskor is a közeli család szokott a legközelebb állni. Szóval ha te a hátsó sorokban állsz, de azért hallótávolságban, az teljesen megfelelő.
2014. jún. 23. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!