Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen agresszív az unokám?

Miért ilyen agresszív az unokám?

Figyelt kérdés
Szülei úgy döntöttek,hogy külön fogják élni az életüket!? Nem szólhatok bele,hisz' én csak egy nagymama vagyok,de: olyan agresszív "lett" az unokám,hogy számomra ijesztő. A "válás" nem viselhette meg, mert megbeszélték az unokámmal,hogy apa már nem lakik itt, de mindig jön,és jön is!Lehet,hogy a viselkedése (fiú) egyébként is ilyen lenne,de nem vagyok benne biztos,hogy ez így van. Azt mondják,hogy a gyerekek a rezdüléseket is érzik, de ijesztő a viselkedése. Szeretetben neveli az anyukája, mindig jön apa, aki nagyon szereti, de a köztes időben agresszív. Ma ennek (nem először)részese voltam, simán pofon vágott, és nem először! Elfordítja a fejét, mosolyog és várja,hogy hogyan reagálok?!30 évvel ezelőtt akkora pofont adtam volna,hogy na, de, ma nem verjük a gyereket.Hogyan tudom megmagyarázni, hogy ez helytelen, vagy miért csinálja egyáltalán ezeket a "próbálkozásait", hiszen én szeretem, ezt kellene,hogy tudja, de akkor is megteszi???!!! Mi erre a megoldás? Simám a 2 évesek próbálkozása,vagy reakció a "válásra", amit én nem tartok olyan fontosnak?
2014. jún. 19. 15:08
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. Szerintem senki nem írta, hogy rá kéne hagyni a gyerekre, mindenki leírta, hogy szerintem mi a megfelelő reakció. De tényleg mindenki írt valamit, senki nem hagyja szó nélkül!
2014. jún. 19. 17:34
 22/30 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom, hogy a nevelés már nem az én feladatom. A nagymamák dolga csak a szeretet. A szülők "elhatározása" még nem végleges (remélem), az unokámat sohasem verték, én sem teszem, a gyerek sem látott soha semmiféle negatív viselkedést, így ezt a viselkedést is csak sima "normális" próbálkozásnak tekintem. A kérdésem is csak arról szólt, hogy próbálkoznak-e más gyerekek ilyen fajta "agresszióval" ? Az én lányom jó gyerek volt, a vejem is hasonló "előzménnyel" rendelkezik, tehát nem láthatta/nem tanulta. Ilyenek a 2 éves kisfiúk? Értelmesen megbeszéljük a viselkedését, tud bocsánatot kérni, ennek ellenére legközelebb újra megteszi.
2014. jún. 19. 17:57
 23/30 anonim ***** válasza:
36%
13-as neked van igazad!Neked mami meg itt az ideje elkezdeni a kis gyereknél,hogy pofon vág vissza adod neki.Nem hagyni,főleg hogy kajánul vigyorog.mert ha rá van hagyva csak kapsz az anyjával együtt,mert felbátorodik.Aztán egyszer már nem pofon lesz hanem ököl csapás.
2014. jún. 19. 18:31
 24/30 anonim ***** válasza:
79%

Az biztos, hogy a válás megviselte, attól, hogy még látogatja az apja, nem ugyanaz. Ráadásul most van abban a korszakba, hogy feszegeti a határait, kinél mennyit rosszalkodhat, lehet agresszív. Ez a kettő eléggé rátesz egymásra még egy lapáttal.

Még ha pofon nem is, de valamilyen módon meg kell fegyelmezni az unokát, ha ő is pofozkodik... A szüleinek is szólnék erről, elsősorban az ő feladatuk megnevelni - de ez nem jelenti azt, hogy Ön sem szólhat rá vagy büntetheti meg.

2014. jún. 19. 21:31
 25/30 anonim ***** válasza:
41%

én ettől kivagyok, hogy egy nagymama dolga csak a szeretet!

Hogy lenne már az? Kezet mosni se viszed el evés előtt? Ez is nevelés.

Tőled is ugyanúgy rengeteget tanul, mint a szüleitől! Elsősorban valóban a szülei az ő mintája, de az egész környezete is az!

Neked akkor nem kell jó példával járni sem előtte?

Ha neked nem dolgod a nevelés, következetesség, akkor hogy akarod, hogy ha nálad van, jól viselkedjen? Akkor hogy vársz tőle el bármit is???????

2014. jún. 19. 22:18
 26/30 anonim ***** válasza:
79%

és nem csak a két éves fiúk ilyenek. Az én lányom 3 évesen, oviba kerülés után próbálkozott ilyenekkel, plusz a köpéssel, de szerencsére hamar sikerült leállítani ezekkel. Második lányom most másfél éves, ő most csap néha az arcomba, vagy nevet, mert azt gondolja jó játék, vagy hisztiből.

Szóval minden gyerek próbálkozik.

2014. jún. 19. 22:22
 27/30 anonim ***** válasza:
36%

NEM KELL BÜNTETNI!!! Figyelmet akar, provokál. Nem szándékosan csinálja, ez a korral is jár, csak nála a válás még fel is erősíti ezt. Azt próbálgatja, hogy ő meddig mehet el, mi az a pont, amíg még szeretitek, vagy majd neki is mennie kell?

Az erőszak erőszakot szül, hogyan érthetné meg, hogy nem verekszünk, ha mi is veréssel reagálunk?! Határozottan meg kell neki mondani, hogy Mamát nem ütöd meg, ez fáj nekem! De nagyon jó könyvek vannak, vagy beszélj egy pszichológussal.

Könyvek: Mesepszichológia (több szerzőnek van már), Popper Péter előadások, Michael Winterhoff: Miért válnak zsarnokká a gyermekeink

2014. jún. 19. 23:04
 28/30 anonim ***** válasza:
41%
A "jo" gyerekek is pofonozhatnak. Ertem, hogy imadod az unokat, de te sokkal tobbet latsz benne mint egy ket eves kisgyerekeket. Nehogy mar most tobbszorosere probald velunk, itt a sok anyanak, elhitetni, hogy az a kisgyerek tudja, megerti a szetmenest/valast. Csak kenyeztesd, 3 eves koraba szamarfulet fog neked mutogatni, jo rohoges kozott mikor egy szot is mersz szolni. Na, de akkor sem lesz igazan rossz gyerek, jo kisfiu marad, csak hat megteheti.
2014. jún. 20. 11:12
 29/30 A kérdező kommentje:
A szülei még nem váltak el, csak különköltöztek. A lányommal megbeszélem ezeket a reakciókat.Az unokám apját is szeretem, mert nagyon rendes, imádja a fiát, rendszeresen jár hozzá, fürdeti, ő altatja el, így mondhatom,hogy rendszeresen részt vesz a napjaiban. A válás okát nem ismerem,ők úgy gondolják,hogy nem tartozik rám, és ezt én tiszteletben tartom. Egyikükkel sincs problémám. Szeretem a lányom és szeretem a vejem is. A kérdésem csupán az volt, hogy másnak is viselkedik/próbálkozik így az unokája, mint nekem teljesen függetlenül attól,hogy a szülei szétköltöztek,vagy nem???
2014. jún. 21. 13:10
 30/30 anonim ***** válasza:
83%

"A szülei még nem váltak el, csak különköltöztek. "

Na a gyereket pont nem a papír, a válás kimondása fogja érdekelni,hanem hogy az addig megszokott dolgok most másként vannak. Még akkor is, ha apa igyekszik.

2014. jún. 21. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!