Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen agresszív az unokám?

Miért ilyen agresszív az unokám?

Figyelt kérdés
Szülei úgy döntöttek,hogy külön fogják élni az életüket!? Nem szólhatok bele,hisz' én csak egy nagymama vagyok,de: olyan agresszív "lett" az unokám,hogy számomra ijesztő. A "válás" nem viselhette meg, mert megbeszélték az unokámmal,hogy apa már nem lakik itt, de mindig jön,és jön is!Lehet,hogy a viselkedése (fiú) egyébként is ilyen lenne,de nem vagyok benne biztos,hogy ez így van. Azt mondják,hogy a gyerekek a rezdüléseket is érzik, de ijesztő a viselkedése. Szeretetben neveli az anyukája, mindig jön apa, aki nagyon szereti, de a köztes időben agresszív. Ma ennek (nem először)részese voltam, simán pofon vágott, és nem először! Elfordítja a fejét, mosolyog és várja,hogy hogyan reagálok?!30 évvel ezelőtt akkora pofont adtam volna,hogy na, de, ma nem verjük a gyereket.Hogyan tudom megmagyarázni, hogy ez helytelen, vagy miért csinálja egyáltalán ezeket a "próbálkozásait", hiszen én szeretem, ezt kellene,hogy tudja, de akkor is megteszi???!!! Mi erre a megoldás? Simám a 2 évesek próbálkozása,vagy reakció a "válásra", amit én nem tartok olyan fontosnak?
2014. jún. 19. 15:08
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
83%
Amelyik gyerek pofon vágja a nagyszülőjét az ma is megérdemel egy akkora taslit, hogy a fal adja a másikat. Igen, ez a 2 évesek próbálkozása. Szerinted ha most pofozgat, 15 évesen mit csinál? Beléd szúrja a kést. Pont most kell megtanulni, hogy ez fáj, ezért nem csináljuk másokkal. Egy két évesnek aztán magyarázhatod, hogy mélységesen csalódtál benne, ha nem érti meg, hogy mi az.
2014. jún. 19. 15:15
 2/30 anonim ***** válasza:
44%
Gondolom a válás előtt voltak otthon viták, amit a kicsi hallott, ez is megviselte. és maga a válás is nehéz idő a gyermek számára.
2014. jún. 19. 15:15
 3/30 anonim ***** válasza:
42%

Pofon vágott? Tessék kukoricára térdeltetni,apjával elbeszélgetni!

Hány éves az unoka?

(14/f)

2014. jún. 19. 15:16
 4/30 anonim ***** válasza:
92%
A pofon után azért gondolom volt valami büntetés? Azt azért nem szabad ráhagyni, bármellyire is kivan most a gyerek lelkileg.
2014. jún. 19. 15:17
 5/30 anonim ***** válasza:
84%
Hölgyem, de igenis meg kell nevelni az unokáját! Én is kaptam egy-két apai pofont és nem haltam bele. Ha most nem kezdi el, később már nincs rá lehetősége! 14/L
2014. jún. 19. 15:21
 6/30 anonim ***** válasza:
66%

Az biztos, hogy megviselte a valas, hiaba jon apuka.

Egyebkent a pofonozast latta a gyerek mar valahol.

2014. jún. 19. 15:24
 7/30 anonim ***** válasza:
95%

Itt a válasz: "30 évvel ezelőtt akkora pofont adtam volna,hogy na, de, ma nem verjük a gyereket."

Na látod, pont ez a baj. Na, nem a verést hiányolom, de egy-egy jó időben elhelyezett pofon hasznos lehet.

2014. jún. 19. 15:24
 8/30 anonim ***** válasza:
20%
Amugy autista gyerekek is ezt csinaljak. Mosolyognak, aztan puff. Ha nem utes tiszta erobol akkor a haj huzas.
2014. jún. 19. 15:25
 9/30 anonim ***** válasza:
85%
Nem váltunk el, nem történt a gyerek életében semmi trauma. Másfél éves, és igen, néha próbálgatja, hogy mit lehet és mit nem. Van, hogy nekem, vagy a mamájának odaütött. Erre nagyon megharagudtunk, és elmagyaráztuk neki, hogy nem szabad, el fáj, és nagyon szomorú vagyok. Megértette, utána jött bocsánatot kérni. Megsimogatott és hozzám bújt. Nem vagyok a "soha egy újjal se a gyrekre" híve, de egy 2 éves gyereket tényleg nem kellene felpofozni! El kell neki magyarázni, hogy mit csinált. Ha azt látja, hogy mások is pofonnal oldják meg, ha valami nem tetszik nekik, akkor hogyan várjuk el tőle, hogy ő ne ezt tegye?
2014. jún. 19. 15:27
 10/30 anonim ***** válasza:
34%

"A "válás" nem viselhette meg, mert megbeszélték az unokámmal,hogy apa már nem lakik itt, de mindig jön,és jön is"

Szóval megbeszéltétek egy kétévessel? Aha! Hát így már biztos teljesen képben van mi is történik az ő kis életébe.

Megverni a kétévest nevelő célzattal fölösleges. Egyszerűen ha ilyen történik, lerakod a földre, és elmagyarázod neki, hogy rossz volt. Két percre sarokba is lehet állítani. Ha újra előfordul, akkor újra büntetni.

No de az, hogy hagyjátok neki... Á!

"Simám a 2 évesek próbálkozása,vagy reakció a "válásra""

Mindkettő!

Miért nem tartod fontosnak? Szerintem te még örülsz is neki, hogy megszabadultál végre a vődtől. Legalábbis elbagatelizálod ezt a dolgot mind a lányod, mind az unokád szempontjából. Igenis az ő életükbe ez egy nagyon fontos momentum.

2014. jún. 19. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!