Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen agresszív az unokám?

Miért ilyen agresszív az unokám?

Figyelt kérdés
Szülei úgy döntöttek,hogy külön fogják élni az életüket!? Nem szólhatok bele,hisz' én csak egy nagymama vagyok,de: olyan agresszív "lett" az unokám,hogy számomra ijesztő. A "válás" nem viselhette meg, mert megbeszélték az unokámmal,hogy apa már nem lakik itt, de mindig jön,és jön is!Lehet,hogy a viselkedése (fiú) egyébként is ilyen lenne,de nem vagyok benne biztos,hogy ez így van. Azt mondják,hogy a gyerekek a rezdüléseket is érzik, de ijesztő a viselkedése. Szeretetben neveli az anyukája, mindig jön apa, aki nagyon szereti, de a köztes időben agresszív. Ma ennek (nem először)részese voltam, simán pofon vágott, és nem először! Elfordítja a fejét, mosolyog és várja,hogy hogyan reagálok?!30 évvel ezelőtt akkora pofont adtam volna,hogy na, de, ma nem verjük a gyereket.Hogyan tudom megmagyarázni, hogy ez helytelen, vagy miért csinálja egyáltalán ezeket a "próbálkozásait", hiszen én szeretem, ezt kellene,hogy tudja, de akkor is megteszi???!!! Mi erre a megoldás? Simám a 2 évesek próbálkozása,vagy reakció a "válásra", amit én nem tartok olyan fontosnak?
2014. jún. 19. 15:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
81%

nem kell megütni, egy kétévesnél semmit nem érsz vele, csak hogy félni fog, vagy még azt sem, mert pont nem fogja érdekelni.

Biztos, hogy a válás van a háttérben, hiába tűnik jól működőnek a dolog, ez neki akkor sem jó. Szüleivel nem vezeti le a feszültséget, mert őket feltétel nélkül szereti, ezért máshol adja ki magából. Valahogy egyszerűen le kell vezetni a feszültséget, haragot, ugyanúgy, mint a felnőtteknek is.

Ezzel azt szeretném mondani, hogy meg kell érteni a gyerek viselkedését, és annak megfelelő bűntetést alkalmazni.

Ha ő most azt látja, hogy mérges, mert az anyja-apja már nem szeretik egymást, neki ez rossz, ő is bántani akar valakit, hogy meglássa, az hogyan reagál, szóval ha erre te is agresszív leszel, akkor ezt a mintát követi majd egész életében.

Valahogy meg kell értetni vele, hogy amit csinált, az nem helyes, de ezt tisztáznod kell vele. Pl.: -ha újra megüt, nem lesz meseolvasás/játszótér/fagyi..., mert ez rossz neked, fáj, és ha ő mérges, akkor mást kell csinálni. Kérdezd meg, hogy mérges-e, és hogy miért. Kire haragszik? Ha nem válaszolgat, rá is kérdezhetsz, hogy hiányzik-e apa/anya.

Mondjuk itt kérdés, hogy mennyire beszél már. :)

Na mindegy, lényeg az, hogy valóban nem szabad ráhagyni, tudatni kell vele, hogy ez rossz, és hogy MIÉRT rossz. De nagyon fontos, hogy megértéssel fordulj felé, mert az agressziónak mindig van oka.

Egy csecsemő is viselkedhet rosszabbul, lehet nyűgösebb, ha valami megváltozik körülötte.

A másik, pedig hogy tényleg koránál fogva is próbálgatja a határokat. Nem szabad ráhagyni, de megfelelően kell reagálni!

2014. jún. 19. 15:35
 12/30 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem biztosan a válás viselte meg a kicsit. 2 éves, de azt észreveszi, hogy Apa alapban nincs már itthon, csak "jön". A kettő egyáltalán nem ugyanaz. Persze a dackorszak is eleve nagyon nehéz időszak neki, ezt tetézték a válással a szülők, egyáltalán nem meglepő a gyerek reakciója. Ő még nem tudja kifejezni a helyzet iránti nemtetszését, főleg, ha körülötte mindenki azt sugallja: jó ez így, ez a legtermészetesebb, anyáék külön mentek... Pedig nem és ő ezt joggal sérelmezi, de kifejezési eszközök híján így jön ki rajta a fájdalma, szorongásai, dühe.

Én még többet beszélnék vele az ő nyelvén a válásról, esetleg eljátszani, bábozni sem ártana a történteket és a megnyugtató jövőt.

2014. jún. 19. 15:35
 13/30 anonim ***** válasza:
85%

az első pofonra a válasz egy jelképes visszalegyintés

játéknak veszi, és adja az újabbat

arra a válasz egy már érezhető legyintés

még mindig játéknak veszi, és újabbat ad

arra a válasz egy érezhető pofon

ezen meglepődik, könnyes szemmel, de makacsul adja az újabb pofont

akkor ismét egy olyant kap mint az előbb

itt már rájön, hogy ebből jól nem jön ki, ordítva megy panaszkodni anyának, hogy a mami megvert ... és itt kell anya korrekt reakciója, hogy: ha te megütötted akkor ne csodálkozz

és lehet ezért a véleményemért megkövezni ... négy gyerekemből ezt három játszotta el egyszer, de többet soha

2014. jún. 19. 15:36
 14/30 anonim ***** válasza:
73%

Az agresszivitást tanulja. Apjától, anyjától.

Nem szabad szó nélkül hagyni, főleg azt nem, ha nevet. Először rászólok, elmagyarázom, ha még egyszer eljátssza akkor a fenekére csapok (szigorúan oda, és nem pofon). Azt is fogja érezni, vagy, ha a pelenka miatt nem is érzi lelkileg érzi.

2014. jún. 19. 15:37
 15/30 anonim ***** válasza:
72%
ehhez semmi köze a válásnak, és semmi köze annak, hogy valakitől ezt látta volna
2014. jún. 19. 15:39
 16/30 A kérdező kommentje:
Soha senki nem bántotta ezt a kisfiút, hiszen miért is kellene bántani? Mindenki szereti, úgy a szülei,mint a nagyszülei csak szereti, és ez ennyire egyszerű!!! Ki az a hozzászóló, aki azt mondja,hogy , megbüntetni! Miért is? A gyereket mindenki szereti,normálisan megbeszélnek vele mindent, és olyan szinten,amit Ő is megért. A próbálkozások miatt tettem fel a kérdést,hogy egyébként is ilyenek a gyerekek, vagy ez a helyzet, /amit én szeretnék,ha pozitívan rendeződne/számomra nem érthető? Nincs szándékomban rendszabályozni,hiszen még csak 2 éves, csak szeretném, mert erre van szüksége!!!!
2014. jún. 19. 16:07
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

" Ki az a hozzászóló, aki azt mondja,hogy , megbüntetni! Miért is? "

Én voltam az a hozzászóló aki bizony letette volna a földre az addig ölben tartott gyereket, és beállította volna a sarokba amikor pofon vág.

Amúgy érdekesen gondolkodsz. Szerinted a gyerekkel meg tudjátok értetni a válást úgy hogy tudja is miről van szó, mert elmondásod szerint a saját szintjén teszitek.

Nem fura ellentmondás ez? Olyan dolgot megért amit sokszor egy felnőtt se, azonban azt nem érti meg a saját szintjén, hogy nem vághatja pofon az öreganyját.

2014. jún. 19. 16:22
 18/30 anonim ***** válasza:
80%
Ez a megértetjük a gyerekkel a saját szintjén dolog mikor működik, de most komolyan? Kedvencem mikor a bolt közepén 1 óra üvöltés után is az anyja próbálja meg magyarázni a gyereknek, hogy ez miért nem jó. A legtöbb gyereket marhára nem érdekli. A büntetés kell.
2014. jún. 19. 16:28
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindent ráhagynánk a gyerekekre, akkor tele lenne a világ elkényeztetett, életképtelen, szülőkről leválni nem akaró emberekkel. Ja, hogy már arra felé tendálunk? Én nem mondom, hogy agyon kell ütni a gyereket, de azért vigyorogva tűrni, hogy megcsapkodja a nagyit... Hol ebben a gyereknevelés?
2014. jún. 19. 16:37
 20/30 anonim ***** válasza:
68%

Így van. A büntetés viszont nem egyenlő a veréssel.

Az előző hozzászóló bolti példájára annyi, hogy ha a gyerek valamiért hisztizik a boltba, és ott üvölt minden kérés ellenére, akkor az nem egy tartható állapot.

A fiam egyszer ordított így a boltba. Mondtam neki, hogy tegye be a kosárba a hiszti tárgyát.

Mikor kiértünk a bolt elé, elmondtam neki, hogy ez nem lehet az övé, mert sírással harcolta ki, majd megkértem rá, hogy dobja a kukába.

Azt a döbbenetet nem felejtem el. Több hiszti nem volt.

Ha csak szépen megbeszéljük akkor zengett volna még huzamosabb ideig minden bolt.

Amúgy akkor három éves volt.

2014. jún. 19. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!