Segítséget kérnék aki otthon van a témában! Hogyan lehet egy szülőt hivatalosan ki tagadni?
Az a helyzet hogy apám kő kemény alkoholista 40 éve engem 3 éves korom óta nem nevel mert elváltak az ivászata miatt!Mikor pici voltam részegen majdnem meg is gyilkolt anyámmal együtt és még sorolhatnám a dolgait!Gyerek tartást sem fizette és egyáltalán nem érdekeltem!Most viszont hogy a volt élet társa(aki szintén olyan mint ő) 19 év után ki rakta az utcára ide került újra a lakhelyemre!!! Utcáról össze szedtem ahol 3 hétig volt(előtte hajléktalan szállókon volt hónapokig) illetve kórházban mert időközben érszűkület miatt amputálták a bal lábát!Szóval most hogy itt van csak a gondot csinálja nekem!Kerestem neki albérletet a a
számlájához hozzá fértem és a kevés rokkant nyugdíjából mindig le vettem az albérleti díjat hogy ne igya el azt is a többit próbáltam neki be osztani de csak a gond volt belőle!Nekem 2 picim van anyóséknál lakom minden nap a kapuban ordibált pénzért stb így végül mindig az lett a vége hogy rá hagytam vissza adtam a bank kártyáját és persze mindent elivott!Oldalakat tudnék írni a sok rosszról amit tett de egy szónak is száz a vége az a lényeg hogy csinálja a bajt a nekem és persze kölcsön kéreget hogy majd én vissza adom stb!Már Az OTP-nél is van A-hitel a nevén 50.000Ft a T-comnál is 200.000Ft és ezek csak amiről tudok!Egy ismerős mondta ha valami történne vele a temetése is engem terhel illetve így minden adóssága is!Nekem van egy 1 éves és egy 4 éves gyerekem illetve hitelem 15évre így nagyon nem hiányzik semmi amit ő okoz nekem így is sokszor egyik napról a másikra élünk!Hogyan lehet hivatalosan is kitagadni hogy ne terheljenek engem az ő hátralékai???Köszönöm aki segít!
Nem kell kitagadnod, csak ha végrendeletet írsz, akkor viszont megvannak a megfelelő pontok a Polgári Törvénykönyvben, hogy pontosan miért lehet kitagadni. bbe az esetben te vagy az, aki az örökhagyó, és ő a túlélő, azaz a lehetséges örökös.
Nyílván nem erre gondoltál. A másik eset jobb, az az első hozzászóló pontosan és jól leírta, nem ismétlem. Nem fogsz adósságot örökölni, ha nem akarsz.
Hülyeséget írtak le előttem.
Mert sajnos igenis a felhalmozott adósság örökölhető. Tudom.
Menj el egy ügyvédhez és mindent beszélj át vele, ő majd elmondja a lehetőségeket.
Plusz az ismerősi körben el lehet terjeszteni, hogy nem adod meg apád tartozását. Ha valaki felkérés ezzel, mondd meg az illetőnek hogy mikor utalják apádnak a nyugdíját.
Jobb ha kivonod ebből magad. Se a gyerekeidnek se neked nem tesz ez jót. Próbáltad, de nem kellett a segítség.
Sőt ha a ház előtt ordit pénzért, hívd rá a rendőrséget.
Van akiket nem lehet megmenteni.
Sajnálom. :(
Ha lemond az örökségről,
akkor nem hajthatjak be a kérdezőn.
A temetés viszont tényleg a te felelősséged lesz.
Nem tudod megmenteni azt, aki nem akarja, hogy megmentsék. Az apád felnőtt ember, azt csinál, amit akar.
Valószínűleg még egy pár évig él az utcán, aztán meghal. Sajnos ez a kőkemény valóság.
A halála esetén te szépen visszautasítod az örökséget, így nem kapsz sem értéket, sem hitelt, sem tartozást.
Kitagadni nem lehet szülőt, csak leszármazottat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!