Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Itt a családi kapcsolatok...

Itt a családi kapcsolatok kérdéskörben ha valaki az anyját anyámnak nevezi, annak rögtön neki esnek egyes kommentelők! De az apám megnevezést teljesen természetesnek tarják. Miért ez a kettős mérce?

Figyelt kérdés

Szerencsére az apákat ez nem zavarja!

Miért nem olvasom az apák hisztizését, hogy vasárnap csak délután köszöntötték meg őket, mint korábban volt ez az anyák esetében?

2014. jún. 18. 19:42
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Anyám az anyám. Becézni a nálam kisebbet,fiatalabbat, tehát gyereket, kiskutyát, stb. szoktam. Ha tisztelettel fordulok valakihez, az az anyám, apám. Petőfi felé sem az anyucikája repült, a rég nem látott nem anyum volt, hanem anyám. Szegény Sanyika, nem ismerte a magyar nyelv finomságait!
2014. júl. 9. 12:45
 22/26 anonim ***** válasza:
Én ha pl. egy barátnőmmel beszélek, és szóba kerülnek a szülők, akkor másét anyudnak, apudnak, vagy anyukádnak, apukádnak hívom, de csak hogy ne sértsem meg, mert én anyámnak és apámnak mondom őket mások előtt. És bizony vannak akik furán néznek rám , pedig ez nekem nem tiszteletlenség, így áll a számra. Pedig anyám is utálja, de még hogy az ofőm (magyar tanár), mikor egyszer meghallotta. Pedig mindkét mamám is anyámnak hívja az ő szülőjét.
2014. júl. 14. 17:01
 23/26 anonim ***** válasza:

Áldott kezeddel simogatsz meg,

Anyám.

Intő szavad még mintha hallanám,

Míg rám borulsz

S áldott kezeddel simogatsz meg.

A régi intést elfeledtem,

Anyám.

Azért zúdult annyi vihar reám;

Úgy összetört...

A régi intést elfeledtem.

/Ady Endre/

2014. júl. 14. 17:59
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Sokan arra sem gondolnak, hogy nem minden család annyira szerencsés leosztású mint az övék.

Senki sem kötelezhető arra, hogy egy alkoholista, agresszív anyát minden jogos sérelme ellenére édesanyának hívjon. Csak ugye, ehhez jóval több érzelmi intelligenciával kéne rendelkezni, és elszakadni a szemellenzős általánosítástól és megérteni, felfogni, nem minden szülő normális és teremt szeretetteljes légkört.

De általában ez a megszokott viselkedés, és nem csak ezen az oldalon.

Mindig azok rohannak lebunkózni másokat, akikre az a jelző leginkább illene.

2014. okt. 28. 12:40
 25/26 anonim válasza:

Hát én nem vagyok jó kapcsolatban az anyámmal, és nem is jön a számra más kifejezés, mert majmoló vagy szeretetteljes, és egyszerűen nem tudom kimondani őket.

Ellenben ha máséról van szó, nem esik nehezemre ,,anyukájának” vagy hasonlónak hívni.

2021. jan. 21. 14:07
 26/26 KönyvmolyUraság ***** válasza:

Miért vannak a normális válaszok lepontozva a hülyék meg felemelve?

Szerintem is csúnya az anyád. Meg az apád is.

Szinonímák: édes anyukám, anyukám, talán még az édes anyám nem annyira csúnya, de én azt se gyakran használom.

máj. 17. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!