Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Itt a családi kapcsolatok...

Itt a családi kapcsolatok kérdéskörben ha valaki az anyját anyámnak nevezi, annak rögtön neki esnek egyes kommentelők! De az apám megnevezést teljesen természetesnek tarják. Miért ez a kettős mérce?

Figyelt kérdés

Szerencsére az apákat ez nem zavarja!

Miért nem olvasom az apák hisztizését, hogy vasárnap csak délután köszöntötték meg őket, mint korábban volt ez az anyák esetében?

2014. jún. 18. 19:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
91%

Én amióta beszélni tudok Anginak hívom anyámat. (a neve Angéla)

Sokan meg ezen vannak kiakadva, hogy a becenevén szólítom :)

22/F

2014. jún. 18. 20:17
 12/26 anonim ***** válasza:
98%
Nem tudom aki az anyám paprikás csirkét főzött, mondatból pl a k..va anyámra következtet azzal gondok vannak.
2014. jún. 18. 20:18
 13/26 A kérdező kommentje:

Értem, ha azt mondom anyám, akkor kulturálatlan vagyok, de ha azt mondom apám, akkor nem!

Na pont ezért tettem fel a kérdésemet!

Miért a kettős mérce? Az kulturáltságra utal?

2014. jún. 18. 20:20
 14/26 BVB.army válasza:
52%
Engem is jól leugattak amikor anyámnak szólítottam az anyámat :)
2014. jún. 18. 20:22
 15/26 anonim ***** válasza:
20%

Ebben nincs kettős mérce. Csak épp valamiért az "anyám" kifejezés nem kedves. Sosem tudtam volna ezt használni anyura.

Az "anyám" szóról egy lusta bunkó tinédzser jut eszembe, akitől elvették a telefonját, és puffog. Na kb az hívja "anyám"-nak az édesanyját.

Megjegyzem, én az apám szót sem használom.

Anyu, apu, anyukám, apukám, édesapám, édesanyám. Így hívom őket.

2014. jún. 18. 20:27
 16/26 anonim ***** válasza:
97%

Ez meg micsoda hülyeség, hogy kulturálatlan anyámnak, vagy apámnak nevezni a szülõket.

Az én anyám is igy hivta a szüleit.

2014. jún. 18. 20:32
 17/26 A kérdező kommentje:

15-ös, nincs igazad! A kettős mérce akkor is kettős mérce, ha kozmetikázni próbálod!

Azért, ha olyan kommentel találkoztok, hogy valaki az apját apámnak nevezi, és kioktatják, hogy nem apád, hanem édesapád, kérlek benneteket, küldjétek el nekem azt az írást!

2014. jún. 18. 20:39
 18/26 anonim ***** válasza:
89%
Én anyukát mondok, magaméra, máséra is. Apukát máséra, de ha a sajátomról beszélek, apámat mondok. Az ok egyszerű: csak életem első pár évében volt része az életemnek, utána eltűnt. Így nem hívtam sehogy, se apucinak, se apának. Ha kérdeznek, ő az apám.
2014. jún. 18. 21:18
 19/26 anonim ***** válasza:

Én anyunak hívom anyukámat! Faternak az apámat!

Anyósomat,mikor páromnak mondom,akkor anyu. Pl anyudnál voltam,anyudnak ezt vettem stb.Viszont én a Keresztnevén hívom.

Párom faternak hívja az apját, én az egyik gúny/becenevén.

Párom az anyukámat nekem úgy emlegetni,hogy "anyádnak nem e kell stb" vagy becenevén hívja.Személyesen mikor találkozunk csak a becenevén.

Ez így alakult,senkinek nem okozott lelki törést.

2014. jún. 19. 10:16
 20/26 anonim ***** válasza:
kedves kérdező, véleményeket kértél, légyszíves ne ombázd már azzal a válaszolóidat, hogy nincs igazuk. köszi.
2014. jún. 19. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!