Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » SOS! Párom gyereket akar. Mit...

SOS! Párom gyereket akar. Mit tehetnénk?

Figyelt kérdés

Párom idén 50 éves lesz és egyre többször mondogatja, hogy csak jó lenne egy gyerek. 20 éve vagyunk házasok.

Neki sajnos nem lehet gyereke, annó felvetette, hogy fogadjunk örökbe, de én nem akartam.

Annyira rossz nézni, hogy vágyik egy gyerekre és mégsem teljesülhet az álma. Biztos jó apa lenne belőle.

Mit tanácsoltok?

2014. jún. 17. 21:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%
Lehet idősebb korban is örökbefogadni, csak a behatárolt korkülönbség miatt nem fognak kisgyereket kapni, csak nagyobbacskát (esetleg csak 6-10-12 éveset). A korkülönbséget a házaspár fiatalabb tagjához mérik, ez esetben a kérdezőhöz. Viszont a sok éves várakozás miatt ugye már ő is középkorú lenne... Én is inkább inszeminációt próbálnék.
2014. jún. 18. 08:23
 12/20 anonim ***** válasza:
62%

Siman keresel egy ismerost aki segit

Az orvos ir fel clomydot

Egy honap clomyd utan az ismeros 3 naponta hozza az anyagot amit patikai fecskenndovel kuldesz az utjara.

Ismeroseim igy rendeztek el.

A ferjed a gyerek torvenyes edesapja lesz.

A gyerek pedig ot ismeri apjanak.

2014. jún. 18. 08:31
 13/20 anonim ***** válasza:
35%
én ilyenkor már nem fogadnék örökbe. mire a gyerek 20 lesz ti 70... az túl nagy generációs árok, és sok konfliktust jelent.
2014. jún. 18. 12:12
 14/20 anonim ***** válasza:
94%
41 évesen simán lehet még szűlni.
2014. jún. 18. 15:27
 15/20 anonim ***** válasza:
9%
én úgy tudom, hogy 35 év az örökbefogadási korhatár.
2014. jún. 18. 15:54
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Mondj nemet. A párodnak ún, kapuzárási pánikja van. Erre nem szabad egy gyereket bevállani!
2014. jún. 18. 18:43
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

a 15-ös vagyok. Lehet, hogy rosszul tudom a 35-ös korhatárt, de ettől még nem hinném, hogy le kellene pontozni.

Egyébként a kolléganőm pont azért nem tudott a férjével örökbefogadni, mert nekik azt mondták, hogy túl vannak már 35-ön (a kolléganőm nem tud teherbe esni természetes úton és lombikkal sem, ezért próbálkoztak az örökbefogadással). Lehet lepontozni, de sajnos nekik ezt mondták.

2014. jún. 18. 22:01
 18/20 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Az orokbefogadas valoban korhatárhoz van kötve. Az alsó korhatár 18 ev: csak nagykoru fogadhat örökbe. Felső korhatár nincs, otven évesen is lehet örökbefogadó. Korkulonbsegi határ van, az minimum 16, maximum 45. Tehat az örökbefogadó es a gyermek közötti kormkulonbseg nem lehet kevesebb mint 16 es nem lehet tobb mint 45 ev. A barátnőd tehat siman orokbefogadhatna. Ha nem tud, akkor ott mas ok van, amit nem akar veled megosztani.m

2014. jún. 19. 06:53
 19/20 anonim ***** válasza:

Értem, így már tisztább a kép. Én ezt a korkülömbség dolgot eddig nem tudtam. Akkor ez azt jelenti, hogy 41 évesen kisbabát már nem lehet örökbefogadni?

Nekem azt mondták, hogy azért utasították el őket, mert mindketten elmúltak már 35 évesek.

2014. jún. 19. 20:42
 20/20 anonim ***** válasza:
Vagyis értem, igen, lehetne kisbabát is igényelni, de gondolom nem sok eséllyel adnak kisbabát ilyen korú házaspároknak
2014. jún. 19. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!