Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiatal vagyok ahhoz, hogy...

Fiatal vagyok ahhoz, hogy felfogjam?

Figyelt kérdés

1 hónap múlva leszek 17 éves(lány vagyok).

Eddig a szüleim csak 8 km-en belül engedtek el valahova barátnővel(busszal). Viszont jó lenne most idén nyáron menni vele(vonattal) egy városba, ami kb. 45 perc oda az út. Megnéztem a területi adatokat és ahova elengednek busszal az 37 km²(oda járok suliba is), ahova vonattal mennénk az 270 km².

Nyár van, sötétedés előtt hazaérnénk, csak ott több minden van(pláza meg szép a sétálóutca is).

A szüleim nem akarnak elengedni, mert félnek, hogy a vonaton valamit ellopnak tőlünk vagy belénk kötnek. A városban meg mi van ha elrabolnak, az ellen nem tehetünk semmit, mert erősek lesznek a támadók.

Már tavaly akartunk menni, de akkor nem engedték, és most nem volt még szóba, hogy menjünk, de megkérdeztem, hogy elengednének e most nyáron és azt mondták, hogy nem.

Sőt, még anya most is mondja, hogy valaki, hogy képes elengedni a gyerekét.

Én csak azt nem értem, hogy 16,17 évesen nem engednek barátnővel se, mert elrabolnak, akkor mikor csak ott találnék jó állást huszonévesen, és munkába menet egyedül nem rabolhatnának el?

2014. jún. 16. 17:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
72%

Anyukád rettenetesen eltúlozza!

Én 14 évesen 1200 km-t utaztam vonaton egyedül, és nő vagyok.

2014. jún. 16. 21:00
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
17 vagy, nem 7. Próbálj velük felnőttként viselkedni. Ehhez hozzátartozik az is, hogy nem duzzogsz, nem vonulsz be a szobádba sértetten, és nem rendezel jelenetet. De az is, hogy összepakolod a cuccodat, és elindulsz a barátnőddel kirándulni. Elmentem, este jövök. Nap közben hívd fel őket, vagy írj sms-t, ha nagyon féltenek. Ilyen korban, ha rendesen és felelősségteljesen neveltek, néha lehet kijelenteni, hogy hová mész, és nem engedélyt kérni, hogy mehess. Maradj nyugodt, viselkedj úgy, mintha egyenrangú lennél velük - ne fölényesen, de ne is úgy, mint egy kisgyerek, aki cukorkát akar, és nem kapja meg. Aztán írd meg, mi lett.
2014. jún. 16. 23:27
 13/15 Nádszálkisasszony ***** válasza:
100%
Pedig próbáld meg magadnak kiharcolni észérvekkel! Mondd meg nekik, hogy bízzanak a nevelésükben, mindig tudod, hogy kell helyesen cselekedni! Sajnos 17 évesen, 25 évesen és 60 évesene is érhet baj:(
2014. jún. 17. 08:30
 14/15 anonim ***** válasza:
Érvelj azzal hogy már nem vagy egy kisgyerek, és nappal, barátnővel bemenni a városba nem jelent sok kockázatot, egyébként meg akármikor, akárhol történhet veled valami, akkor is ha nem mész el sehova, úgyhogy ennyire nem kell túlaggódni ezt a dolgot. Én már 14 éves korom óta vonatozom, lassan 6 éve, mert egy 20 km-re lévő városba jártam gimibe, és most egyetemre. Lekopogom sose raboltak ki, nem kötöttek belém, pedig lány vagyok, és nem is valami nagy darab. Úgyhogy győzd meg anyukádat hogy egyszer úgyis el kell engednie, és itt az idő, nem aggódhat állandóan miattad, félig-meddig felnőtt vagy és lazábban kell fognia téged.
2014. jún. 20. 13:18
 15/15 A kérdező kommentje:

Ezután pláne nem engednek el:

[link]

2014. júl. 5. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!