Ha a gyermeket az anya külföldre viszi az apa akkor is köteles gyermektartást fizetni?
1. Az anya a gyereket az apa (vagy indokolt esetben ehelyett a gyámhatóság) engedélyével viheti külföldre.
2. A gyerektartási kötelezettség nem függ attól, hogy hol él a gyerek. Azaz KELL fizetnie ebben az esetben is.
Betűről betűre ahogy az első írja.
És ha mondjuk apuka menne ki külföldre, anyuka és a gyerek maradna otthon, akkor is fizetnie kellene---sőt, akkor az ottani fizetés alapján.
Igen, ez ettől független. Ebben az esetben a láthatás másképp alakul, nem kéthetente hétvége, hanem ritkább, de hosszabb lehet a láthatás. Persze ez a gyerekek életkorától is függ, az enyémek nagyobbak, nyárra hazamennek, meg az apa is volt kint tavasszal.
Az utazás költségeit viszont annak a félnek kell állnia, aki elvitte a gyereket, vagyis ebben az esetben az anyának.
Mi mondjuk úgy állapodtunk meg, hogy nem fizet gyerektartást, de az utazását amikor jött, azt magának intézte, meg amikor kihozta a gyerekeket egyik alkalommal, akkor az egyik utat ő fizette, de ez a kettőnk külön megállapodása.
3-as egyik nap hatalmas boldogságban él a férjével, másnap meg elvált!
Ezt a rohanó világot!
ma 15:08-as: egyrészt miböl azonosítod a 2. válaszolót, ha nincs kiírva az azonosítója?
Másrészt meg létezik olyan is, hogy valaki ELÖSZÖR elválik, utána meg MÁSSAL boldog házasságban él. Ha az elsöböl vannak gyerekek, akkor a 3. által vázolt helyzet akkor is fennállhat, ha azóta új, boldog házasságban él.
Kedves 7-es, Te komolyan azt hiszed, hogy egy kommentelőt csak a nevéről lehet beazonosítani?
Fiatal lehetsz még. Majd Te is megtanulod.
7: Én vagyok a 3. válaszoló, nem vagyok házas, csak régen elváltam, utána jöttem külföldre a gyerekekkel. Exférj meg vagy jön látogatni, vagy a gyerekek mennek haza, ennyi. Mi meg tudtuk oldani békésen.
A másik válaszoló kavar valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!