Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy nem engedi,...

Normális, hogy nem engedi, hogy körmöst váltsak? Hogy beszéljek vele?

Figyelt kérdés

1 éve csináltatom meg 2 hetente a körmömet, anya egyik ismerősénél/barátnőjénél. Viszont szinte sosem olyanra csinálja, amilyenre szeretném (pedig viszek mindig képet, pl. most is mondtam, hogy valami szolidat szeretnék, mert megyek ballagásra, erre kifestette mindet másmilyenre, neonos színekkel...), mondtam, hogy rövidek akarok, mert zavar a hosszú, de folyton meghagyja.

Ráadásul drágán dolgozik (4500 ft 2 hetente), nem is túl gyors (legalább 2 órát mindig ott vagyok) és fáj, amikor csinálja a körmömet.

1 hónapja elmentem az egyik barátnőm körmöséhez (fiatal, egyetemista lány), mert nem ért rá az, aki nekem szokta és baromi jó lett a körmöm, olyan lett, amilyet akartam és nem is volt drága. Átszeretnék hozzá menni, de anya tegnap összeveszett velem ezen, mert szerinte folyton variálok, miért nem jó ez a körmös, nem igaz, hogy nem tudom békén hagyni...

De most miért kell velem ezen összeveszni?

Ez nem éri meg nekünk, szinte sosem olyan, amilyet akarok és drága is.

Mondtam, hogy akkor ne kérjen időpontot, majd felhívom én a lányt, erre közölte, hogy meg ne próbáljam, mert akkor semmilyen körmöshöz nem fogok menni.

2014. jún. 12. 17:32
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Ez az oldal nem arra van, hogy BÁRMIRŐL írhassak ki kérdést?

Honnan veszitek, hogy nekem ez a legnagyobb bajom?

Csak mert ebben a témában kérek segítséget?

Látom az ítélkezés nagyon megy. :)

Nem az anyagi része a baj anyának.

2014. jún. 12. 19:32
 22/28 anonim ***** válasza:
92%

Anyukád azért csinálja ezt a fesztivált, mert ez nem a körmeidről szól, hanem arról, hogy hogyan győzi le és hogyan gyűri be az akaratodat maga alá. Ezért javaslom, hogy tanulj meg harcolni magadért.

Ha odaadta a pénzt, akkor az a tied, és azt teszel vele, amit akarsz - ha viszont ő megy el és ő fizeti az embert, akkor te csak egy kislány és egy bábu vagy a kezében. Tehát a 16 év nem számít, csak a hivalos papírokon.

Nézd, több dolgot is tehetsz, a lényeg az, hogy a saját akaratodhoz ragaszkodj, vagy ne panaszkodj:

1. megmondod anyuka barátnőjének, hogy te milyen körmöt AKARSZ, és ha nem azt csinál, nem mégy el hozzá többet. Akár hisztizik anyád, akár nem, meg kell mondani anyukádnak, hogy te beszéltél a nővel, és ezt meg ezt mondtad, és az ő dolga - mint szolgáltatóé - az, hogy azt tegye, amit kérnek tőle, és pont. Én kirúgtam azt a fodrászt, aki játszmázott velem: időre mentem, nem fogadott, mást vett előre, közben figyelte, hogy én mit szólok hozzá, nem úgy vágta le a hajamat, ahogyan én kértem, hanem ahogyan ő gondolta ...most olyanhoz járok, aki azt teszi, amit én kérek. Mert azért fizetem.

2. Fogod magad, elmégy dolgozni, és utána ahhoz a műkörmöshöz jársz, akihez TE akarsz. :)

2014. jún. 12. 19:47
 23/28 anonim ***** válasza:
82%

Gondolom azok akik itt leszólják a kérdezőt, azok mindig minden körülmények között ugyanahhoz a fodrászhoz/autószerelőhöz/kozmetikushoz/stb járnak, akkor is, ha szarul végzi a dolgát.

Amúgy kérdező igaza van az előttem szólónak, ez egyszerű hatalmi harc köztetek. Biztos van valamennyi spórolt pénzed, néhány alkalommal csináltasd meg abból. És olyan nincs, hogy nem engedi meg! Ha már kész mégis mit tehet ellene? Előbb utóbb bele fog törődni, csak túl kell élni néhány vihart. Én a hajammal voltam így, anya nem engedte hogy befestessem. Meguntam a könyörgést, elmentem megcsináltattam, utána már nem tudott vele mit csinálni. Abból is látszott, hogy az egész tiltakozás csak arról szólt, hogy "úgyis az van amit én mondok, mert én vagyok a szülő", hogy miután túltette magát az "engedetlenségemen" még tetszett is neki.

Szóval hajrá, nem hagyd magad, és sz@rd le más véleményét, csak az a fontos, hogy neked tetszen. =)

2014. jún. 12. 21:05
 24/28 anonim ***** válasza:
93%
Mondd meg anyukádnak, hogy nagyon bánt téged, hogy nem veled, a saját lányával lojális, hanem egy kvázi idegennel. A te igényeid mások és szeretnéd, ha ezt elfogadná és kiállna melletted. Ennyi. Ezt pedig nem dacosan, hanem nyugodtan, őszintén tálalva.
2014. jún. 12. 22:47
 25/28 anonim ***** válasza:
83%
Ha már az nem segít, amit mondasz neki, menj el a fiatal csajhoz, aztán mondd hogy a rosszabnál voltál (nyilván ne így) voltál, vagy nem tudom, de szerintem ne hagyd magad
2014. jún. 12. 23:09
 26/28 anonim ***** válasza:

menj el a barátnőhöz, és csináltasd meg. Mikozben csinálja, variálj, hogy ne így ne úgy, neked nem tetszik stb., hogy a barűtnőnek legyen elege belőled és panaszkodjon anyádnak.

Vagy mond anyádnak, hogy oké, elmész hozzá, de akkor beszélje meg vele, hogy azt, és akkorát csináljon, amit viszel neki, ne csak kitaláljon valamit.

2014. jún. 13. 08:23
 27/28 anonim ***** válasza:
77%

16 évesen úgy viselkedsz körmösnél mint egy 5 éves. Nem tudod kinyitni a szád, hogy ezt a színt ne használd légyszi mert nem tetszik, vagy reszeld rövidebbre mert zavar stb.

Az meg, hogy nem csinál pont olyat mint a képen, egy műkörmös más munkáját nem is fogja tudni ugyanolyanra csinálni.

Old meg a problémádat, ha hozzá kell menned ne azt mond hogy szolidat kérsz, hanem egyszerű fehéret, ha mást csinál vedd el a kezed és mond el hogy nem ezt kérted.

Ha nem tudod magadnak kifizetni és anyud nem hajlandó másnak fizetni, akkor old meg a problémát a körmösöddel és ne menekülj el tőle............

2014. jún. 13. 14:14
 28/28 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem itt a kérdező magért való kiállásával lehetnek gondok. Én így képzelem el: B=Barátnős körmös K=Kérdező.

K:Szolid körmöket szeretnék, itt van kép.

B:Szép, szép, de tudok egy jobbat. Ez meg az az új divat, minden fiatal ezt csináltatja, ez neked is tetszeni fog, sokkal szebb lesz. (magyarán lebeszéli a kívánt műköröm designról)

K: Hát...oké...

És meg van csinálva a nem kívánt műköröm.

2014. jún. 13. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!