Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Még mindig nem keres az...

Még mindig nem keres az anyám. Annyira rosszul érzem magam. Fog ez változni?

Figyelt kérdés

Korábban már írtam ki egy kérdést, hogy jól cselekedtem-e.

A lényeg, hogy a szüleimhez elég ritkán megyünk a távolság miatt, de akkor több napra. Ráadásul a terhesség első felét végighánytam, így nem tudtunk utazni sem.

Anyám erős bagós, és most, hogy babát várok, sem hagyta abba a bagózást a lakásban, és rám fújta a füstöt.

Ezen nagyon összevesztünk, és eljöttem haza. Közöltem vele, hogy csak akkor látogatom meg legközelebb, ha bent nem gyújt rá, és mindent kifest, mert a bagófüsttől már szürkék a falak. Szerinte meg kényes, városi p..a lettem.

Azóta lassan két hónap eltelt, és én sem kerestem, ő sem keresett. Volt a szülinapom is, azt hittem, arra legalább reagál, de semmi. Férjem névnapja is volt, őt felhívta, de sem rólam, sem a babáról nem kérdezett.

Tesómtól tudom, hogy azóta is morog magában, hogy az az ő háza, nekem nincs jogom semmibe beleszólni ott, és semmi sem változott. Még mindig bent bagózik, és nem is lett kifestve.

Meddig fog ez így menni? Tényleg ennyire nem érdekli az unoka? Majd a szülőszobából dobok neki egy sms-t, hogy megszületett a fiam, és ennyi?

Tudom, hogy nem kellett hagynom magam, mert egy terhes nőnek sem tesz jót, ha napokig a cigifüstben ücsörög, de most már én érzem magam rosszul, nekem van lelkiismeret furdalásom, amiért felhoztam a témát. :(

2014. jún. 9. 08:49
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
90%
Én is :))Azóta ezen vigyorgok itt magamban :))
2014. jún. 9. 10:17
 22/30 anonim ***** válasza:
70%

Csak azért írok, hogy lássam, hátha válaszol a 13-as... :D

Egyszerűen nem jöttem még rá én sem, a fél óra rejtélyére... :D

A férjemmel itt röhögünk (aki mellesleg dohányos) azon a válaszon, és várjuk a kommentet! Érthetetlen :D

2014. jún. 9. 10:24
 23/30 anonim ***** válasza:
53%
Hívd fel és kérj bocsánatot a viselkedesedert. Nem mondhatod neki, hogy mit csináljon a saját lakásában! Nálatok megtilthatod, hogy dohanyozzon, de ez a kifestes-zsarolás elképesztő.
2014. jún. 9. 10:25
 24/30 anonim ***** válasza:
69%
Gondolom, a 13-as azért vár fél órát, hogy legalább valamennyire kiszellőzzön a ruhája, mert a szájban, ruhában maradt füst és egyéb káros anyagok cigizés után sem lesznek egészségesek.
2014. jún. 9. 10:26
 25/30 anonim ***** válasza:
55%
Amelyik lakásban dohányoznak, és 5 éve nem volt kifestve, oda ha belép az ember, mintha lapáttal vágnák orrba. Kérdező, neked oda se terhesen, se a babával, de még nagy gyerekkel se kell menned. Anyád jobban szereti a bagót, mint a gyerekét - unokáját, akkor tegye. Nélkületek.
2014. jún. 9. 10:54
 26/30 anonim ***** válasza:
36%
Sok szülő örül ha a gyereke látogatja egyáltalán.. Én a gyerekem kedvéért kifestetném a házat, sőt a dohányzásról is lemondanék, de persze ha más nem is ennyire szélsőségen dönt, legalább addig nem dohányozna, amig valaki passzív dohányosként károkat szenvedhet. Látogasd meg, kérd meg, hogy ne dohányozzon, kétszer is ! Aztán ha semmi nem változik, ne keresd többé, mert ő fog keresni! És bocsánatért esedezni
2014. jún. 9. 11:03
 27/30 anonim ***** válasza:
75%
A 13 biztos épp szellőzteti az anyukáját,mert nemsoká etetni kell a picit:)
2014. jún. 9. 12:16
 28/30 anonim ***** válasza:
62%

Az, hogy nem keres, azt jelenti, hogy változatlanul úgy gondolja, hogy kényes városi "p..a" vagy.

Az, hogy a férjedet keresi közben, csak újabb érzelmi zsarolás feléd.

Hagyd a fenébe a lelkiismeretfurdalást. És nem azért, mert nem festet, vagy nem szokik le, hanem azért, mert lenéz téged, és teljesen és tökéletesen semmibe veszi a véleményed, ahelyett, hogy legalább valamilyen kompromisszumot megpróbálna kialakítani. Az alapvető emberi tiszteletet nem adja meg neked, és érzelmileg zsarol egy olyan terhesség alatt,, aminek az elejét végighánytad.

Ez már rég nem a bagóról szól, és nem is a nikotinfüggőségről, hanem az alapvető emberi tisztelet hiányáról, és a szappanoperába illő húzásairól. Nikotinfüggő úgy is lehet valaki, hogy a teraszon dohányzik, vagy csak az egyik helyiségben, és a cigit a kezéből leteszi egy fél órára, amíg gyerek van nála. Ez nem érv. Teljesen és tökéletesen össze lehetne egyeztetni a nikotinfüggőséggel az unokát, ha ő akarná, de nem akarja, mert azt hiszi, diktálni akarsz neki, és ezt nem bírja elviselni.

Azok meg, akik azt mondják, hogy nem szabhatod meg, hogy festessen-e, azok meg gondolkozzanak el azon, hogy te viszont megszabhatod, hogy te, vagy a gyerek odamentek-e.

Ha nincs a környezetében olyan ember, aki érthetően elmagyarázná az érveid, és akire legalább hallgat is (mert rád nem), akkor nem tudsz vele mit kezdeni. Felhívhatod, elmondhatod, hogy hiányzik neked, és nem akarod ezt az egészet, és találjatok ki valamit közösen, de valamelyik szeretted legyen veled, ha esetleg megint durván elküldene a fenébe. Vagy csak a terhesség után hívd fel, ahogy te magad is írtad. Ne stresszeld magad ezen addig. Addig "hadba küldheted" a testvéred, hogy próbáljon beszélni vele, már ha ő érti az érveid.

2014. jún. 9. 13:10
 29/30 anonim ***** válasza:
59%

Senki nem mondta,hogy nem dönthet úgy,hogy nem megy többet,ettől függetlenül tényleg nem szabhatja meg az anyjának,hogy festessen.Az alapvető tiszteletet ő sem adja meg az anyjának,ezért nem is kapja vissza valószínű.

Azért ez a festetés is olyan,hogy mondjuk mi állandóan halat eszünk,így sokat sütünk halat,a lányom meg azzal jönne,hogy festessünk ki mert büdös hal szag van,és ő addig nem akar hozzánk jönni.Hidd el,a dohányszag nem károsít,nem kell átesni a ló túlsó felére.Mint ahogy a ruhából ki nem szellőztetett dohányfüst sem...írják itt az egyik hülyeséget a másik után :D

2014. jún. 9. 14:13
 30/30 anonim ***** válasza:
Nos?Rájöttetek mi történik a fél óra alatt?? :)
2014. jún. 10. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!