Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Még mindig nem keres az...

Még mindig nem keres az anyám. Annyira rosszul érzem magam. Fog ez változni?

Figyelt kérdés

Korábban már írtam ki egy kérdést, hogy jól cselekedtem-e.

A lényeg, hogy a szüleimhez elég ritkán megyünk a távolság miatt, de akkor több napra. Ráadásul a terhesség első felét végighánytam, így nem tudtunk utazni sem.

Anyám erős bagós, és most, hogy babát várok, sem hagyta abba a bagózást a lakásban, és rám fújta a füstöt.

Ezen nagyon összevesztünk, és eljöttem haza. Közöltem vele, hogy csak akkor látogatom meg legközelebb, ha bent nem gyújt rá, és mindent kifest, mert a bagófüsttől már szürkék a falak. Szerinte meg kényes, városi p..a lettem.

Azóta lassan két hónap eltelt, és én sem kerestem, ő sem keresett. Volt a szülinapom is, azt hittem, arra legalább reagál, de semmi. Férjem névnapja is volt, őt felhívta, de sem rólam, sem a babáról nem kérdezett.

Tesómtól tudom, hogy azóta is morog magában, hogy az az ő háza, nekem nincs jogom semmibe beleszólni ott, és semmi sem változott. Még mindig bent bagózik, és nem is lett kifestve.

Meddig fog ez így menni? Tényleg ennyire nem érdekli az unoka? Majd a szülőszobából dobok neki egy sms-t, hogy megszületett a fiam, és ennyi?

Tudom, hogy nem kellett hagynom magam, mert egy terhes nőnek sem tesz jót, ha napokig a cigifüstben ücsörög, de most már én érzem magam rosszul, nekem van lelkiismeret furdalásom, amiért felhoztam a témát. :(

2014. jún. 9. 08:49
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
82%

"Még mindig bent bagózik, és nem is lett kifestve."

Szerintem nem szabhatod meg neki, hogy a saját házában mit csináljon. Hol bagózzon, és mikor festessen. Arra megkérheted, hogy amikor ott vagytok ne gyújtson rá veletek egy légtérben.

2014. jún. 9. 09:06
 12/30 anonim ***** válasza:
91%

Sztem ne kérj bocsánatot.Édesanyád abban a szobában is dohányzik amiben a kicsi aludna? Mert arra azért meglehet kérni,hogy ne menyjen be a kicsivel.

Nem ott kell élned,csak pár napot ott töltened,addig semmi bajotok nem lesz.Ne akard nevelni az anyádat,fogadd el olyannak amilyen.Max menj hozzá ritkábban,és mondjuk beszélj vele többet telefonon,hogy ne érezze azt,hogy elhanyagolod.Esetleg hívd meg hozzátok.

2014. jún. 9. 09:09
 13/30 anonim ***** válasza:
54%

Egy dohányos sajnos máshogy gondolkodik. Függő, keresi az önigazolást. Egyetértek abban, hogy nem szólhatsz bele, mit kezd a lakásával vagy a szervezetével. Ugyanakkor hagynod sem kell, hogy téged és a babát veszélyeztessen.

Az én anyukám is dohányos. Úgy oldottuk meg, hogy ő utazik hozzánk. Amíg itt van, csak az erkélyen gyújt rá, és igyekszik ritkábban, mint szokott (ezt magától), utána pedig alaposan kezet mos. Pelenkázni vagy etetni csak akkor engedem, ha már legalább fél óra eltelt. Kompromisszum mindkét oldalon, ez még kölcsönösen belefér. Persze én is jobban örülnék, ha nem cigizne, de nincs beleszólásom.

2014. jún. 9. 09:09
 14/30 anonim ***** válasza:
70%
#13 Mi történik a fél óra alatt? Vagy gondolod,hogy a cigizés utáni bagós szájszag is árthat? :))))
2014. jún. 9. 09:13
 15/30 anonim ***** válasza:
85%

13. Ezt én sem értem,fejtsd már ki bővebben!Mi történik fél óra alatt?

Kedves kérdező!Szerintem is az lenne a megoldás,ha anyukád látogatna titeket.Nem szabhatod meg neki,mit csináljon a saját házában/házával.

2014. jún. 9. 09:28
 16/30 anonim ***** válasza:
75%
Azért ne mondjátok már, hogy értelmes személyiségnek tűnik az, aki a terhes - és ezáltal nagyon sérülékeny - lánya kérésre SEM hajlandó legalább kicsit kevesebbet dohányozni arra a pár napra, amíg látja őt...
2014. jún. 9. 09:29
 17/30 anonim ***** válasza:
80%
#16 a lány azt kérte,hogy egyáltalán ne gyújtson bent rá,nem azt,hogy kevesebbet szívjon,vagy esetleg abban a helységben ne dohányozzon amelyikben ő tartózkodik.Meg azt,hogy fessen ki.
2014. jún. 9. 09:38
 18/30 anonim ***** válasza:
76%

A saját otthonában azt csinál, amit akar. Ha nekem szólna be a gyerekem, hogy ne dohányoznak a sajat lakásomban es festessek ki, nekem se tetszene. Nem kotelezo neked odamenni, ha nem tetszik. El hivhatod magadhoz, ott megszabhatod, hogy rágyújthat e a lakasban.

Elférne egy bocsánatkérés a részedrol.

2014. jún. 9. 09:55
 19/30 anonim ***** válasza:
83%
A 13-s versenyzőnk eltünt!Még mindig azon gondolkozom,mi történik a fél óra alatt?
2014. jún. 9. 10:14
 20/30 anonim ***** válasza:
65%
Nem voltam egy nagy dohányos, de cigiztem terhesség előtt. Persze letettem és eszembe nem jutna rágyújtani. Anyum viszont dohányzik. Ha itt vagyok nála és rágyújt a lakásban akkor kimegyek én a konyhába, vagy az udvarra ha már olyan nagy a füst, de általában nyitva az ablak télen-nyáron így nem zavar annyira. Tudom oké nem egészséges a bagó, de úgy vagyok vele hogy az a minimális füst amit itt néha beszívok minimális, baja nem lesz tőle, nem lesz függgő, semmi ilyesmi baja nem lesz. Büdös az egy dolog lehet zavar, de te szerintem részben neked kell alkalmazkodj ha te mész hozzzájuk. Ennyire szerintem nem kell félteni magatokat, károsabb szerintem ha valaki a belvárosban lakik, több szmogot szív be.
2014. jún. 9. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!