Valóban nem jogos az elvárásom, hogy ezért bocsánatot kérjenek a szüleim? Vagy legalább belássák, hogy igenis hibáztak?
Nyolcéves koromban fejbeharapott a saját németjuhász kutyánk, össze kellett varni, mai napig itt a seb a fejemen. Azóta felnőttem és visszanézve tudom, hogy ez kizárólag a szüleim hibája. Vettek egy nagytestű kutyát egy kisgyerek mellé és sem azt nem tudakolták meg, hogyan kell egy ilyen kutyát tartani, sem nekem nem magyarázták el, mik a szabályok.
Azóta már tudom, hogy a németjuhász "munkakutya" iszonyatos nagy mozgásigénye van, sétáltatni, futtatni, tanítgatni kellett volna, ez a két felelőtlen alak pedig napi 2x10 percre vitte csak le üríteni szegénykémet. Biztos mind éreztük már úgy kényszerpihenő miatt (mondjuk egy törött láb, munkanélküliség, ilyesmi) hogy beleőrülünk a tétlenségbe, hát ez a kutya évekig volt kényszerpihenőre ítélve. Ráadásul nekem se mondták el, hogy egy kutya nem játék, nem plüss, ne húzzam-nyúzzam, mert fájhat neki, odakap és az meg nekem fog fájni.
Szinte az lett volna a csoda, ha nem így végződik, szegénykém megharapott, én a mai napig viselem a heget, őt napokon belül elajándékozták (szívből remélem, hogy legalább tőlünk normális, hozzáértő, jó gazdához került) aztán itthon mindig szidták azt a "rohadt sunyi dögöt". Valamelyik nap is szóbakerült ez egy családi összejövetelen és én életemben először elmondtam, hogy mit gondolok erről, de lett olyan sértődés... még én vagyok a szemét, amiért őket hibáztatom. Kérdem tehát, nem jogos? Nem a szülő hibája, hogy a kutyát elhanyagolják, a gyerekre mindent ráhagynak, ebből pedig akár tragédia is lehetett volna?
rajtam is rengeteg heg van,voltam már kórházban is.Én nem hibáztatom a szüleimet semmiért sem.
Meg hát a szüleid normálisak,mert féltettek téged és elajándékozták a blökit
Ami megtörtént az megtörtént,nincs értelme ezért neheztelni a szüleidre...Majd a temetésükön is ezt akarod majd felhánytorgatni?
Ná állj, utolsó 2 válaszoló. Az nem egy véletlen baleset volt, hanem olyasmi, ami megelőzhető lett volna, ha nem annyira felelőtlenek és lusták és önzőek mindketten. Mert kutya az kellett nekik, de hogy elvigyék sétálni, na azt nem, ahhoz mál lusták voltak. Utánanézni annak, hogy egy ilyen rosszul tartott kutya könnyen veszélyessé válhat, ahhoz meg buták voltak és mindennek én ittam meg a levét, nyolcévesen és nekem van heg a homlokomon a mai napig. De ez csak egy dolog, amint mondtam, ez sokkal rosszabbul is végződhetett volna, nem rajtuk múlott.
Majd ha legközelebb olyan hírt olvastok, hogy a kutya kivégezte a saját gazdáját, akkor gomdoljatok már rám egy percig, illetve szörnyülködés helyett jusson eszetekbe, hogy az nem a kutya kiszámíthatatlansága miatt történt, hanem azért, mert nem megfelelő körülmények között volt tartva szerencsétlen élőlény. A kutya nem olyan, mint az alkoholista ember, hogy bármikor támadhat, a kutya olyan mint egy nagyon kicsi gyerek: egy az egyben visszatükrözi a következetes nevelést, vagy annak a hiányát.
nekünk németjuhászunk van és egyszer öcsém barátnője(ovisok) átjött,megmondtuk neki hogy ne menjen a kutya közelébe(akkor lett ivarérett és ettől vad lett,később kiderült hogy be is gyulladt a heréje amiért nem tudott csajozni),persze a kislány nyúzni kezdte kutya beleharapott a fejébe.Később anyuka panaszkodott az orvosnak hogy az a vadállat,mire a doki közölte,hogy ha kutya komolyan gondolta volna akkor a koponyát is szétroppantja ez csak figyelmeztető harapás volt.
Szóval nem lehet mindenre felkészülni és a mai napig nem tudjuk hosszú sétákra vinni(fél a járművektől :D)mégis normális kutya lett mióta kiheréltettük.
Szüleid hibásak hogy az első ilyen alkalommal odébb adták és te is biztos gyerekként valami olyasmit tettél amit nem lett szólva szabad,szüleid erre nem tudtak volna felkészülni,mert pl. nekünk nagy kertünk volt akkor és volt a szomszédban egy másik kutya akivel játszott tehát minden adott volt mégis bekövetkezett ami...
En megertelek es sajnos tenyleg nagyon sok emeber vallal/tart felelotlenul allatot. feleslegesen varsz barmifele megbanast, mert az ilyen emberek se az allatert nem vallalnak felelosseget es a tetteikert se fognak. Ez sajnos a tapasztalat.
Velem is hasonlo eset tortent. Nagyszuleim kutyaja kiharapta az arcom, a fogaim kikandikaltak oldalt. Nagyszuleim kutyatartasi elve az volt, hogy a kutyanak kint a helye lancon. En sose bantottam a kutyat ( valami foxi-szeru) es csak megakartam simogatni, nyilvan a kutya nem volt ilyesmihez szokva. Ez van, tortennek balesetek. Nyilvan nem tortent volna ilyesmi, ha mashogy tartjak a kutyat, de igy utolag mar mi ek kerjek szamon barmit is. Nem akarok ilyesmin ragodni, mert csak az en lelki vilagomat tenne tonkre es szerintem neked se kene...
Nem véletlen hanem olyasmi ami megelőzhető lett volna....
Milyen jól hangzik,de tudod nem minden úgy működik az életben ahogy eltervezed!Mindig is lehet hogy közbejön akármi is.Eléggé lekezelően beszélsz a szüleidről,pedig ők neveltek fel téged!Na meg mindenki követ el hibát,emberek vagyunk,ezt nem szégyen bevallani.De kár is felhánytorgatni,ez már inkább rosszindulat ha ezt így utólag felhánytorgatod nekik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!