Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj nekik, hogy törődök...

Miért baj nekik, hogy törődök magammal? Az jobb lenne, ha kövér lennék?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, nagyon sokáig kövér voltam, gyűlöltem magamat és az életemet.

De lefogytam és boldogabb vagyok sokkal, végre teljes az életem. Viszont a családom nem fogadja el, hogy törődök a külsőmmel, folyton kapom a gonosz megjegyzéseket.

De anya nem tudja, milyen 80-90 kilósnak és csúnyának lenni, mert ő még most, 40 felett is bombanő, simán letagadhatna 10 évet, vagy többet, pedig sosem sportolt, vagy diétázott.

A mostohaapámtól is csak a megjegyzéseket kapom, hogy azért állok bukásra több tantárgyból, mert talán a kalóriaszámlálás, új cuccok vásárlása és tornázás, futás helyett picit leülhetnék néha nyugodtan tanulni, meg nem igaz, hogy reggel nem vagyok képes aludni, hanem már hajnalban hangoskodnom kell (fura, az öcsém a mellettem lévő szobában nem ébred fel a futópadra, ő a ház másik végében igen...)

Csak a piszkálást hallgatom és már baromira unom, mert nekik fogalmuk sincs, hogy én mennyit szenvedtem azért, hogy úgy nézzek ki, ahogy.

Ha diétázok, akkor a nevelőapám direkt bevásárol a gyorséttermekbe és elkezdenek előttem enni és vigyorogva mondogatja, hogy milyen finom, kár, hogy én nem eszek, nem tudom, miről maradok le, stb. Anya meg csak nevet és mondja, hogy ne vegyem már ennyire komolyan a diétát és a férje csak viccel.

De nem értem, miért jó nekik ez...

2014. máj. 30. 15:37
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
82%
na hát akkor megvan a megoldás. nem az a bajuk, hogy lefogytál, hanem hogy egy hülye p*csa lettél :) már bocs
2014. máj. 30. 17:08
 32/60 anonim ***** válasza:
31: na ja, végre vki más is meglátta! :D :P
2014. máj. 30. 17:10
 33/60 anonim ***** válasza:
82%

Nézzük csak: kórosan sovány kategóriában vagy. Már egy jel, hogy túlzásba viszed. Manikűr, fodrász, sok-sok ruha, kiegészítő. Mindezt gyakran. Ez is egy jel, hogy túlzásba viszed. Mindez miatt párszor hiányzol is a suliból és több tantárgyból bukásra állsz.

Tudod kérdező, bárhogy is véded magad, egyértelmű, hogy a szüleidnek teljesen igazuk van, amiért csesztetnek.

De végül is a saját kárán tanul az ember, majd amikor kijárod a sulit és nem lesz normális, jól fizető állásod, nem lesz szülő részéről semmilyen anyagi segítség, vagy egy gazdag palid, aki mindezt finanszírozza és továbbra is meglesznek ezek az igényeid, majd rájössz...

2014. máj. 30. 17:11
 34/60 anonim ***** válasza:
69%
Nem, hamarabb rájön, amikor becsődöl a szervezete és sokkal rondább lesz, mint előtte volt (mint írtam, velem is ez történt). Mindegy, ez betgség, emlékszem anno inkább meghaltam volna, minthogy hízlaló kaját egyek, vagy valaha is hízzak akár 1 kilót is. Ez ilyen. Ezen át kell mennie.
2014. máj. 30. 17:21
 35/60 anonim ***** válasza:
88%
Az a bajuk, hogy az agyadból is fogytál, és ez mind az egódra ment. Tudod, ha flegma vagy és p*csás, attól még nem fognak jobban szeretni hosszú távon. Plussz, elég gáz, hogy csak a testedet tudod felmutatni mint pozitívum. Nem azért kell gimiben rendesen tanulni, mert jujj érettségi meg egyetem. Hanem mert az adja meg az alapműveltségedet. Ha most segghülye vagy, akkor segghülye felnőtt is leszel. A fogalmatlan nőket meg senki sem szereti...
2014. máj. 30. 17:33
 36/60 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon gyakori az, hogy a nagy súlyveszteség szó szerint megzavarja az elmét és kényszeres gondolatokat, cselekedeteket generál. Ez nem szégyen; ez egy jelenség, ami könnyen visszalökhet ugyanabba a komorságba, mint amilyet a túlsúly miatt elszenvedett, és amiről olyannal kell beszélgetni, aki kigyógyult, vagy szakember.

És ezt addig kéne megtenni, amíg nem őrül meg a kérdező - mert egyenes úton tart e felé.

2014. máj. 30. 17:41
 37/60 anonim ***** válasza:

leírnád részletesen, hogy naponta mit, mennyit eszel, és hogy mennyit sportolsz? akkor könnyebben el lehetne dönteni, hogy tényleg beteges szintre lépett a fogyókúrád, vagy még egészséges, és csak a jelenlegi alakodat kívánod megtartani.

bár az semmi képen sem normális, ha azért nem mész be a suliba, mert épp a külsőddel vagy elfoglalva.

azt, mielőtt még bántásnak vennéd, jótanácsként írom, ha minden nap sminkeled magadat, az később meg fogja bosszulni magát. a bőröd nagyobb eséllyel öregszik el hamarabb, ráncos lesz. egy idő után vállalhatatlan lesz az arcod smink nélkül. bár az is igaz, hogy nem tudom, hogy most milyen az arcod, hogy szép-e, vagy már most alapból "vállalhatatlan" smink nélkül, mert akkor mindegy.

2014. máj. 30. 19:14
 38/60 A kérdező kommentje:

Nem vagyok anorexiás, nem is az a célom, hogy úgy nézzek ki, mint az anorexiás lányok, szerintem az a soványság egyáltalán nem szép és nem is egészséges.

Reggel iszok turmixot, eszek mellé vagy szenvicset, vagy joghurtot gyümölccsel, vagy müzlit.

Ebédre változó, mit eszek. Vagy csirkét/halat rizzsel, krumplival, vagy valami tésztát, salátát. És ehhez valami krémlevest. De nem eszek ezekből soha sokat.

Délután eszek néha müzliszeletet, vagy valamit.

Vacsorát nem mindig eszek, csak turmixot iszok, vagy teát. De ha eszek, akkor az általában valami saláta, vagy zöldség, gyümölcs.

Emellé iszok 2-3 liter vizet naponta.

Szóval már nem vagyok olyan szigorú diétán, de nem eszek cukrot, fehérkenyeret, zsírban sült dolgokat, gyorskaját.

Heti kétszer járok pilatesre, reggelente futok fél órát, délutánonként tornázom itthon és elmegyek futni, vagy a futógépen futok.

2014. máj. 30. 20:17
 39/60 anonim ***** válasza:
91%
Ez a sok sport már komolyan túlzás, mindennap futsz reggel, még heti 2x pilátesz, délután meg torna vagy futás..
2014. máj. 30. 20:25
 40/60 anonim ***** válasza:
69%

már nem vagy szigoú diétán?

éhezik a szervezeted, pláne ennyi sport mellett!

mond meg meg, mikor szigorú voltál, mit csináltál?

2014. máj. 30. 20:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!