Ti ebben az esetben lemondanátok a közös babáról, vagy tartanátok magatokat az eredeti elképzeléshez?
Párommal 2 éve vagyunk együtt, mindketten elváltunk, Nekem van 2 gyerekem, neki 1. Mindhármat mi neveljük 1,5 éve, amióta összeköltöztünk. A lányok 15 és 13, a fiú 14 éves.
Úgy döntöttünk, hogy szeretnénk egy közös babát is, emiatt elmentünk kivizsgálásra mivel már nem vagyunk fiatalok. Amikor ezt a gyerekeink megtudták, teljesen felháborodtak, hogy ők márpedig nem fognak egy csecsemővel foglalkozni, hogy majd nem tudnak miatta tanulni meg aludni, nem jöhetnek fel a barátaik mert ez milyen ciki stb.
Nyilván nem úgy tervezzük, hogy ők fogják nevelni, tehát max abban lehet igazuk hogy egy ideig talán sokat fog sírni, ami zavarhatja őket.
Jegeltük egy kicsit a témát, most 3 héttel később újra felhoztuk, de ugyanaz az egyöntetű, heves ellenállás a válasz :-(
Ti mit tennétek? Így is vállalnátok közös gyereket?
Tuti biztos, hogy el tudnám látni... mit gondoltok, a nagyokat a fáról szedtük le "készen", kisgyerek korukban? Igen, képes vagyok egyedül is ellátni egy babát, gyereket, ahogy azt nők milliói is teszik. Ráadásul nem is kell egyedül csinálnom, a párom is ott lesz mellettem, végszükség esetén pedig majd hívünk bébiszittert és/vagy takarítónőt, rendelünk ebédet stb.
Nem hiszem el, hogy oldalakon keresztül azt kell bizonygatni, hogy két felnőtt, családos ember meg tud birkózni egy csecsemővel és nem szorulnak rá 3 kamasz segítségére.
Lehet, hogy féltékenyek, mert ugye a közös gyereketeknek mindketten az édesszülei lesztek.
Azt nem értem, miért nem érted, hogy tök más, amikor te vagy a gyerek, és elmész az állatkertbe, akkor minden rólad szól, ha meg van egy kisgyerek, akkor róla.
Én nem vállalnék, mert nem vagyok híve az ilyen minden kapcsolatból legyen egy gyerek dolognak.
Aki szerint a baba nem tartozik a gyerekekre, az egy segg.
Már miért lenne segg. Bocs de én sem beszélem meg a gyerekeimmel mikor hogy védekezünk vagy nem védekezünk sex közben.
15 évesen én pl már magamra mostam, szóval nem oszt azt sem.
Csak úgy eszembe jutott még pár hasonló régebbi kérdés, ahol sok válaszolónak az volt a véleménye, hogy a gyereknek is van beleszólása, stb.
Amikor meg arról van szó, hogy az iskolába járó (egyetemista vagy középiskolás) gyerek esik teherbe úgy, hogy az apuka nem tudja eltartani a becsúszott gyereket az újdonsült anyukával, se munkájuk, se lakásuk, ott meg az a vélemény, hogy a nagyszülők, akiknek gyakorlatilag a nyakára csinálták a gyereket tapsikoljanak a helyzetnek és ne szóljanak bele a fiatalok gyermekvállalásába.
Holott az a nagy különbség, hogy jelen helyzetben a gyerekeknek nem kell se a pénzüket, se az idejüket áldozni a csecsemőre.
Úgyhogy szerintem a kérdező és párjáé a döntés, hogy akarnak-e közös gyereket vagy nem. Ha igen, akkor hajrá.
Ha te és a párod szeretnétek gyereket, vágjatok bele.
A gyerekeitek mit tudnak tenni? Elköltözni aligha...
Miért untunk volna rájuk?? Szóval aki egynél több gyereket vállal, az ráun a meglévő(k)re?
Köszönöm a válaszokat.
Én belevágnék. Nem vagytok annyira idősek, még pont belefér. Biztos van olyan gyerek amelyik egész éjjel sír, de a rokonságban két párhónapos baba van és csak egyszer ébrednek fel éjjel, akkor kapnak enni, és ennyi. Semmi sírás nincs. Talán nektek is szerencsétek lesz.
A gyerekeitek el fogják fogadni szerintem a döntéseteket, főleg ha később is annyi figyelmet kapnak majd mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!