Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetne elejét venni...

Kíváncsi ember kérdése:

Hogyan lehetne elejét venni annak a problémának, hogy apukám olyan pályára kényszerítsen, amiről biztosan tudom, hogy fele annyit sem tudnék elérni, mint egy szülői ráhatástól teljesen függetlenül választott területen?

Figyelt kérdés
21 éves srác vagyok. Apukámnak van egy óriási birtoka, ahol minden félét csinál, amit a fejébe vett. Ezzel semmi féle probléma nincs eddig. A bajok ott jönnek be a képbe, hogy a városi házunknál már súlyos családi botrányok kerekedtek abból, hogy éjszakába erőteljesen belenyúló, vagy éppen egészét is kitevően akár egymást követő napokon sem hagyja abba. Nagyapám már minden követ megmozgatott, hogy mindkettejük számára kielégítő legyen a helyzet, de apukám a sorozatos éjszakai nemalvások miatt rosszabb esetben akár néhány szó miatt is a szószoros értelmében megbolondul. A problémából én sem jövök ki szárazon, ugyanis az érdekes munkastílus folytán a 2013-2014-es tanév csaknem 3/4-ed része odaveszett, így összességében nem tudtam valóra váltani azt amit terveztem. Ez magában foglal egy ismétlő érettségit matematikából, mert tavaly 2tes lett. Ez abszolút nem jó ajánlólevél a felsőoktatásban. ugyanakkor még egy angol középfokú írásbeli nyelvvizsga is szerepelt a tervek közt. A legkínosabb az egészben az, hogy azt szeretné, hogy amit csinál, azt én folytassam a hátra levő teljes életemben. Én viszont tudom magamról, hogy mivel csak 60 kg vagyok, és nem érdeklődés tekintetében sem vagyok oda a rabszolgamunkáért és a kétségbe esett pillanatokért, fele annyit nem tudnék teljesíteni fele annyi ideig sem, mint Ő. Igazán fogékonynak a nyelvek és gépjárműtechnika területén érzem magam. Legyetek kedvesek legalább ötleteket adni, hogyan lehetne mégis kedvezőbbé tenni az előbbiekben leírt helyzetet. Válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm.
2014. máj. 28. 14:02
 1/3 anonim ***** válasza:

hát nem tudom, ha kettesre érettségiztél matekból, és 21 éves létedre nem tudsz letenni egy középfokú angolt különösebb készülés nélkül (raádásul csak írásbeli, ember!), akkor nehezen tudom elképzelni, hogy hogy akarsz pont a nyelvek és a gépjárműtechnika területén elhelyezkedni :D

amúgy meg állj a sarkadra. csodaszer a konfliktusok rendezésére nincsen, mint ahogy ezen az oldalon azt sokan hiszik, szóval a konfliktust vagy vállalod és megoldod apukáddal, amire viszont itt nem fogsz tudni konkrét tanácsot kapni, mert nem ismerjük a helyzetet rendesen, vagy fogod magad, elköltözöl, dolgozol és tanulsz. ennyi. mondom ezt 20évesen :)

2014. máj. 28. 14:24
 2/3 anonim ***** válasza:
Aki felsőoktatásban gépjárműtechnikát akar tanulni, az általában tudatosan tesz érte. Ha gimibe jár akkor kiemelten tanulja matekot, fizikát, ha szakközépben/technikumban tanul akkor meg még a szakmai tárgyakat is, 21-22 évesen már megvan a gépészmérnöki BSc-je.
2014. máj. 28. 14:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is az lenne a legjobb ha elköltöznél és beíratkoznál valami suliba, de ehhez pénz kell úgyhogy először talán elmehetnél mondjuk a McDonaldsba vagy valami ilyesmibe dolgozni amíg összejön az albérletre és a kaúcióra való.

Amúgy vannak olyan szakok és OKJ képzések ahol lehet 2 nyelvet is tanulni.

Nekem is pont ilyen volt az apám, hogy azt mondta nekem meg a tesómnak hogy minek nekem tanulni mert majd úgyis megyek a gyárba dolgozni. De szerencsére sikerült tanulnom

üzleti angolt az iskolában és sikerült a nyelvvizsga is. A tesóm meg tudott dolgozni külföldön. Úgyhogy örülök hogy nem hallgattam apámra és tanultam nyelveket.

Meg van ez tudásod a jövő program ahol pár ezer forintért lehet részt venni nyelvtanfolyamon. Én is részt vettem rajta, német tanfolyamra mentem. Ezt azért írom mert írtad hogy érdekelnek a nyelvek.

2014. máj. 28. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!