Van olyan, akinek a szülei előszeretettel szeretnek beleszólni az életébe?
A párom nagymamája nemrég eladta a házát, ami igazságosan el lesz osztva három felé és mi is pár millió Ft-ot fogunk kapni belőle, hogy majd idővel beletegyük egy lakásba/házba.
Igazság szerint nem szerettem volna anyumnak elmondani, hogy el lett adva a nagymama háza és hogy mi is kapunk majd belőle pénzt. Végül elmondtam, mert tudtam, hogy majd úgyis idővel kiderülne, ha vennénk lakát és akkor gondolom feltűnne nekik hogy honnan van ennyi pénzünk.
Erre kérdőre vont, hogy miért kell titkolóznunk és hogy ezt eddig miért nem mondtam el, amikor csak éppen egy hete lett eladva a ház. Nem tudom, hogy miért gondolja azt, hogy neki mindenről tudnia kell rögtön, ráadásul szerintem attól még hogy az anyum nem hiszem, hogy köze van ahhoz, hogy a párom nagymamája ad-e nekünk pénzt vagy sem meg hogy mennyit. Persze azért nem örülök, hogy tudja, mert majd elkezd kombinálni és majd Ő szeretné kitalálni, hogy hol vegyünk lakást (sajnos már volt pár ezzel kapcsolatos okoskodása).
Ezt hogy kellene kezelnünk vagy leállítanunk, hogy ne akarjon beleszólni az életünkbe?
Semmi köze nincs hozzá, vagyis nálam van olyan jó kapcsolatom anyámmal hogy ne féljek neki ilyet elmondani, mert tudom nem pofázik bele a dolgomba, sőt még akkor sem ha súlyos milliókkal segít.
Am meg legközelebb ne mond el, biztos unatkozik
Szerintem nin olyan szülő, aki ne szeretne beleszólni a gyerekei életébe, de az, hogy sikerül-e csak a gyerekeiken múlik.
Plusz azt a penzt aműgy sem te, hanem a párod kapta;)
Jó.. Elvileg nincs köze, gyakorlatilag ha jó viszonyban vagytok, akkor érthető, ha megbántódott,hogy kihagyjátok az életetek egy fontos mozzanatából( mert ez az, hiszen jőval közelebb kerültök egy ingatlanhoz, mint annak előtte)
Az, hogy kíváncsi, és zavarja, hogy nem avatjátok be, még nagyon nem beleszőlás..
Az lenne az, ha megmondaná, hol, mikor, mekkora, milyen ingatlant vegyetek, és elvárná, hogy úgy legyen..
Kedves 3-mas:
Idén nyáron lesz az esküvőnk, így a nagymama azért adja közösen nekünk a pénzt, hogy ebből tudjunk majd egy kis ingatlant venni.:)
Ha meg ismernéd anyumat,akkor Te is jobban látnád, hogy mennyire beleszólós. Az esküvővel kapcsolatban is ezt csinálja sajnos. Ha belevonjuk mindenbe, akkor beleszól mindenbe, de ha meg kihagyjuk valamiből, akkor meg megsértődik, csak sokszor nem akarja megérteni, hogy mi esetleg máshogy szeretnénk és nem úgy ahogy Ő. Sok a szabadideje és persze így azzal van elfoglalva, hogy hogyan irányítsa mások életét.:)
Nem szeretném megbántani, de ezt biztos leülünk megbeszélni vele, mert ez hosszú távon nagyon nem lesz jó.
JAjjj félreérted.....
Nem azt odntam, hogy nem beszólós az anyukád, hisze nem ismerem...csqk ezt amit leírtál még én nem minősíteném annak, hgy vannak rosszabbak is.. ( az utóbbi kommented alapján ő is közéjük tartozik)
Nászajándék más kérdés, egyébként ez igaz...
Nem bántani akartalak vele, vagy ilyesmi, hanem inkább védeni, hisz anyukádnak a párod családjában lévő történő dolgokat nem mész azonnal elmondani, ha tged érint, akkor előbb utóbb ígyis mondja az ember...főleg, ha jól értem még meg sem kaptátok..
Köszi a választ.:) Akkor csak félreértés történt.:)
De itt tudod hosszú lenne leírni mindent ezzel kapcsolatban. Még nem kaptuk meg a pénzt, mert most megyünk egy új albérletbe és már megkötöttük a szerződést, amit ugye már nem lehet visszamondani, így 1 évig még biztos, hogy albérletben laknánk, ami nem is baj, mert addig feltérképezzük, hogy hol milyen árban vannak a lakások.
Szóval ezért nem értettem, hogy ez neki miért volt furcsa, hogy nem mondtam rögtön, mikor még úgysem kaptuk meg és nem is veszünk egyenlőre lakást.
Biztosan azért reagált így, amit már az előbbiekben is írtam, hogy mindig mindenről tudni szeretne és ilyenkor úgy érzi titkolózunk előtte. Csak a párom is pont ezért nem szerette volna, ha anyum megtudja, mert Ő is pontosan tudja, hogy milyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!