Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szeretném ha felnőttként...

Szeretném ha felnőttként kezelnének, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Több mint fél éve dolgozom. Szüleimmel élek még de szeretnék minnél hamarabb elköltözni már mert úgy érzem ideje és lassan 2 éve együtt vagyok a párommal aki szintén dolgozik, már 2-3 éve. Minimálbért keresek, ebből kb 20 ezret hazaadok, a többit félreteszem, gyüjtögetek. Kb 13 éves korom óta szüleim pénzt tettek nekem félre éveken át hogy legyen majd egyszer indulotőkém. Ezt gyarapitgatom saját fizetesemmel. Ám nem kezelnek felnőttként eléggé. Időnként beleszolnak ha parommal hétvégéken együtt alszom. Pedig csak hétvégén találkozunk. Ha el akarnék költözni azt mondanák gyerek vagyok még és semmirekellő. Nem bulizom, nem herdálom a pénzt. Ha bejelenteném hogy költözöm, kiakadnának hogy mit képzelek :( azt is feltételezték hogy egyszer csak fogom magam és lelépek az általuk hosszi évekig összegyűjtött pénzzel amit nekem szántak (és amihez már én is hozzatettem). Azt mondják nem huzok feléjük eléggé és nagyon ki akarok törni, elkoltozni, pedig ez normális folyamat úgy gondolom. Azt feltételezték hogy ha neadjistem szükség lenne itthon pénzre akkor nem segítenék. Teljesen úgy állítanak be hogy menekülők itthonról, szinte zsarolnak ezzel. Pe jó lenne a parommal osszekoltozni. Nem az a fiatal vagyökere aki elvárja hogy otthon eltartsák vagy épp albérletet fizessenek neki. Egyszerűen keptelenek elfogadni hogy felnőttem... Így nem akarok elkoltozmi amíg azt beszélik hálátlan vagylk és elkoltozom. Pedig nem erről van szó hanem felnőttem, saját lábra allnek... Szerintük fiatal vagyok, és várjak, de így nem az a talpraesett felnőtt leszek akit akarnak hanem a folyamatos gyerekként kezeléssel inkább az önbecsulesem csökken és később egy visszajara fordult onbizalomhianyos felnőtt leszek.. Mit tegyek?

21/L

2014. máj. 21. 16:01
 1/10 A kérdező kommentje:

vagyökere=vagyok*

elirtam

2014. máj. 21. 16:15
 2/10 anonim ***** válasza:
76%

Amig el nem koltoztel addig sohasem leszel 'felnott', mivel toluk fuggsz anyagilag, es ezt ereztetik is veled.

Lepj.

2014. máj. 21. 16:15
 3/10 anonim ***** válasza:
67%
zsarolnak hogy ne költözz el és ez eltarthat a végtelenségig szóval mindegy mikor költözöl akkor is kicsapják majd a hisztit ,helyedben lépnék aztán majd belenyugszanak...
2014. máj. 21. 16:20
 4/10 anonim ***** válasza:

N 22 évesen költöztem el, álttam a magam lábára teljesen...

Mgis kellett még 1,5-2 év, amíg felnőttként kezdtek kezelni...

Amikor a költözés került szóba, akkor ők sem fogadták jól...jó hálátlannak nem neveztek..

Szerintem kommunikáljatok sokat.

Krdezd ők mikor költöztek el, mikor kezdtek felnőtt életet...

Igazuk van abban, hogy fiatal vagy, de hogy nőhetnél fel, ha nem hagyják?

Szerintem érdemes emlegetni,hogy ha majd elköltözöl.. Ha majd ez lesz.. Ha majd az lesz.., és nem a mélyvízbe dobni őket

Mi az esküvővel voltunkígy... 1-2 évig emlegettük már, így mikro eljött az ideje senkit nem ért sokként, nem úgy, mit ano a költözés..

Úgy tenyleg olyan, mintha menekülnél, ami valljuk be, valahol igaz is, ha csak így bejelented...

Aztán ne legyen bűntudatod ha mész...te is tudod, hogy ez a endje a dolgoknak

2014. máj. 21. 16:21
 5/10 A kérdező kommentje:
Nyilvan az osszes fizetesem megsem adhatom haza hiszen mibol kotozhetnék el? De zsugori sem vagyok ezert adok 20ezret. Minimalberbol nem konnyu ugy adni hogy maradjon is. Azonban anxam sokszor mondja hogy oruljek hogy nem az egeszet kerik el...
2014. máj. 21. 16:21
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem kell foglalkozni velük, ilyenkor amikor kirepül a gyerek, sok szülő megzakkan, hülyeségeket beszélnek, jó esetben azt majd ők is be fogják látni. 21 éves vagy, munkád van, felnőttél, mindent nagyon jól látsz, minél hamarabb költözz el, semmi közük hozzá, hogy mikor alszol a barátnőddel, egy kis egyszobás albérlet nem kerül vagyonokba. Ha maradsz azzal tényleg csak a saját önbecsülésednek ártasz, ráadásul a szüleid folyamatosan parázni fognak, hogy mikor lépsz le, mivel ők is tudják, hogy ennek is eljön az ideje, annál idegesítőbbek lesznek.
2014. máj. 21. 16:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Költözz el, majd megbekelnek.. elöbb-utobb kenytelenek lesznek elfogadni h felnöttel:)
2014. máj. 21. 17:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha teheted, költözz el. Tudsz saját lakást venni? Mennyi pénzt tettek neked félre a szüleid? Albérlethez kevés a minimálbér.

Van olyan a kapcsolatod a pároddal, hogy közösen költözzetek? De ezt csak azért ne vállald, mert menekülni akarsz otthonról.

2014. máj. 21. 17:24
 9/10 A kérdező kommentje:

Tudom hogy a minimalber keves, annyival nem ugranek a koltozesnek. Baratommal kozosen azonban mar jol megelnenk.

Lakast azert nem tudok venni ahhoz joval tobb penz kell.. :) :/

2014. máj. 21. 17:43
 10/10 anonim ***** válasza:
költözz el!!! itt az ideje h összeköltözz a pároddal, ezt csak megértik a szüleid.
2014. máj. 21. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!