Ha egy fiút vert az apja gyermekkorában, vajon felnőttként ő is hajlamos lesz ezt tenni a gyerekével/feleségével?
Attól függ, hogy éli ezt meg felnőttként. Ha úgy, hogy "Engem is vertek, ettől váltam emberré", akkor igen. Ha az marad meg benne, hogy mennyit szenvedett emiatt, akkor valószínűleg nem.
A feleség verése kicsit már lapra tartozik, sokszor jár együtt a kettő, de nem feltétlenül.
Engem nem vertek de kaptam pofont ha hulye voltam
En se verem a gyerekem de egyszer tuti lebaszok neki egyet, mert olyan rossz mint az ordog
Szerintem kell neha 1 jol idozitett maflas
Asszonyt viszont nem bantjuk
Van, aki igen, van, aki átérzi, hogy az milyen és semmiképp. De van, aki helyesli, hogy őt verték, szóval elég sok verzió van...
A feleség pedig mindenképpen más műfaj, azzal más kapcsolatban vagyunk s nem egy nevelendő kölyök, hanem önálló, felnőtt ember... Bár aki elveri a gyerekét, az valószínűleg a feleséggel szemben sem olyan "gátlásos", mint illene...
Ismerek ilyen családot. A sógoromnak volt ilyen az apja. 40 éves korában megkérdezte az apját, hogy miért verte, miért nem volt elég, hogy szép vagy szigorú szóval fegyelmezzen. Azt válaszolta, hogy : apám, nagyapám is ezt tette.
A fiánál hála Istennek, ez a hagyomány megszakadt. Soha nem nyúlt a fiaihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!