17 évesen elköltözés, szülői gondok. Segítség! Mit tegyek?
Elszeretnék költözni otthonról. Anyukámmal élek és 2 testvéremmel. Anyukám dolgozik délután 4ig
Magántanulónak kivett az iskolából, önző okokból, és én vigyázok a 2éves testvéremre, emiatt tanulás nem megy, párommal 1 éve vagyunk együtt és csak úgy tudunk találkozni, ha nálunk alszik. Ők a szüleivel elvállalnának. Én takarítok itthon, főzök mosok, úgy beszél velem a 12éves tesóm mint egy kutyàval, és anyukám is. Nem becsülnek meg és sehova nem is mehetek. Apukám nagyon beteg, hozzá nem mehetek. Anyukám avval fenyeget, hogy öngyilkos lesz, és egy kis nyugalmat se kapok az életben, már barátaim sincsenek. Segítsetek.
Ha anyád így viselkedik, nyugodtan költözz el.
Ha a rendőrséggel fenyegetőzne, megmondhatod neki, hogy ez esetben te mindenképp elmondod a helyzetedet a rendőrségen, és a gyámhivatalban is, akkor ő mit csinálna? Megreszkírozza, hogy esetleg a másik két gyermeket is elveszik tőle?
Ha a barátod szülei vállalják érted a felelősséget, náluk lakva is kérheted a hivatalos engedélyt. Nem hiszem, hogy anyukád ezek után tényleg haza merne hozatni.
Írom ezt, mint felháborodott anyuka! Ilyet még nem is hallottam, hogy valakit gyermekőrzés címén kivegyenek az iskolából, ez 80-90 éve büntetendő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!