Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Komolyan, tavasszal minden...

Komolyan, tavasszal minden gyerek meghulyul?

Figyelt kérdés

3 gyereket nevelunk a ferjemmel es az elmult 3 honapban olyan otletekkel allnak elo, hogy szivem szerint mar akkora nyakast lekevernek nekik, hogy a szomszed haz fala adna a masikat...

A legkisebbik gyerek, 18 eves, lany. A fejebe vette, hogy nem tanul tovabb erettsegi utan, hanem majd en kirugom az aszisztensemet es jon helyette o oda dolgozni es fel van haborodva, mert kozoltem hogy ezt nagyon gyorsan felejtse el, egyreszt mert a megrendeloim imadjak az aszisztensem, masreszt meg pont nyaron a legnagyobb hajtasba nincs idom betanitani ot. Ha akar johet velem, tanulhat, de ennyi! Hetek ota azt hallgatom tole, hogy ha nem johet hozzam aszisztensnek akkor elmegy sztriptiztancosnak...

A kozepso fiunk 20 eves. Halalosan szerelmes es eppen azert ragja a fulem, hogy ugyan szervezzem meg mar az eskuvojuket es puhitsam meg az apjukat (gondolom fizetni is nekunk kellene), meg ha vege a sulinak, ide koltozne a kislany (ez a kislany a lanyunk osztalytarsa). Konkretan a gyerek nem kommunikal velem, mert nemet mondtam az eskuvore meg az idekoltozesre is, hozzateve, hogy van neki sajat lakasa koltozzenek ott ossze es ha megvan az eskuvore szant penzuk akkor jojjenek be es megszervesem nekik...

A kedves 21 eves nagyfiam meg tegnap koltozott el mert osszevesztek az apjaval, aki nem volt hajlando leigazolni, hogy a fiunk nala volt gyakorlaton, elmeletileg ott is volt, csak gyakorlatilag nem jelent meg, gondolta majd apuci elnezi neki...

Minden gyerek meghulyul tavasszal vagy csak most kapjuk vissza, hogy gondtalan volt szamunkra a kamaszkoruk? Ti mit tennetek a helyunkben? Egyszeruen tanacstalanok vagyunk a ferjemmel...

2014. máj. 16. 17:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem hinnem hogy attol leszunk jo szulok, hogy mindent a gyerekek feneke ala tolunk.
2014. máj. 16. 19:02
 12/17 A kérdező kommentje:
Eddig kirivo baj nem volt veluk, persze mi is lejatszottuk a sulis logasokat, reszegen haza jovetelt vagy epp a cigizest, fullentest, de ezeken hamar tulleptunk es nem is voltak rendszeresek. Igyekszunk kitartani, koszonjuk a segitseget!
2014. máj. 16. 19:05
 13/17 A kérdező kommentje:

8-as, az hogy a fiam honnan vette az otletet? Az edes, kedves ocsemtol, aki anno ugyanezt csinalta, persze biztosra nem tudom, csak tipp.

A kisasszonynak tobbszor mondtam mar, hogy betanulhat, de az ugy nem erdekli

2014. máj. 16. 19:11
 14/17 A kérdező kommentje:

Szoval a kisasszony egyedul akar dolgozni, nem osztozkodik senkivel egy munkan... Nemreg szakitottak az elso szerelemmel, betudom ennek a furcsasagait, mert eddig ilyen nem volt.

A nagyfiunk pedig a ferjem egyik cegenel dolgozott, mindennap oda nem jar be a ferjem (ezert is mehetett o oda), az ottani fonokunk pedig nem telefonalgatott emiatt nekunk mindennap. Amikor pedig ot magat kerdeztuk, mindig letudta annyival, hogy jo volt es szereti, amugy se az a bobeszedu gyerek.

Igen, zavart az irasom, mert az eddig ertelmesnek gondolt gyerekeim szepen meghulyultek...

2014. máj. 16. 19:21
 15/17 anonim válasza:
... hát ez azért durva... Én kb a gyerekeiddel vagyok egy idős, szóval segíteni annyira nem tudok, de ne halgass néhány előttem szólóra, akik szerint ti rontottátok el, és h nem vagy jó szülő! Szerintem mindent megtettetek, és jól, persze, hogy nem lehet mindent megadni nekik! Ha a nagy fiad el akar költözni, azt szerintem hagynod kell, mert tényleg elég felnőtt már ahhoz. Bár az, amiért összevesztek a férjeddel... kicsit furcsa. Talán megmondhatjátok neki, hogy hogy úgy neki sem jó, ha nincs ott gyakorlaton, és hogy az úgy nem tisztességes, ha leigazoljátok. A lányodnak szerintem továbbra se engedd meg, amit kér, tarts ki az elved mellett! Nem kaphat meg mindent, amit akar, főleg nem azonnal! Győzködd a férjeddel együtt a továbbtanulásról, mert az szerintem nagyon fontos! Hátha kedvet kap hozzá :) Mondjátok meg neki, hogy mennyivel jobb lenne pl. pszichológusnak vagy nyelvésznek vagy nem tudom, amit szeret, mint asszisztensnek.. csak megérti :) A kisebb fiadnak egyébként miért nem engeded az esküvőt? Mert még túl fiatalok? Egyébként megértem, ha ezért :) Mondd meg neki, hogy várjanak még, utána megszervezitek :) Ez csak elég lesz neki, és biztosan fog veletek újra kommunikálni. Amúgy lehet, hogy félreértettem, de nem akar a saját lakásába költözni a lánnyal, hanem inkább marad veletek? Ez furcsa... na mind1, remélem, segítettem! Tartsatok ki a elveitek mellett, ne engedjetek, ez nekik is az érdekük, később megköszönik :) Csak megoldódik minden előbb-utóbb, ne csüggedjetek el! :)
2014. máj. 16. 20:45
 16/17 anonim ***** válasza:
19%
Hát ez elég gáz...főleg a lányod sztorija. De hát valakitől ezt tanulták...
2014. máj. 16. 23:04
 17/17 zakos válasza:
Szerintem a 16-nak van igaza, akármennyire le lett pontozva. Már csak a gyerekeid elé tett jelző is utal arra, hogy nem vagy hajlandó normális kapcsolatot kialakítani velük. Utólag pedig már nem nagyon lehet mit csinálni.
2014. máj. 25. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!