Miért divat manapság minél idiótább nevet adni a gyerekeknek?
"Hülyeség, de jó utalni a családra, ki fia borja vagy..."
Igen, erre nagyszerű találmány a vezetéknév :)
10: Dániában, ahol élek, hasonló szokás van. A gyerek 2 keresztnevet kap, az elsőt használja, a második pedig fiú esetén a nagypapa neve, lány esetén a nagymama neve.
Így megvan a saját neve a gyereknek, és nem ugyanaz, mint a szülőké (mint pl a magyar szokás), és mégis van egy olyan neve is, amit a családban az egyik felmenő visel.
Én osztom a 10-es válaszoló véleményét :) ha fiaim lesznek Levente és Attila lesz a nevük a második nevüket pedig a nagyapjaik után kapják. :) Egyébként én sem vagyok oda a mostani "adjunk minnél furább nevek a gyereknek" dolgot, de lehet hogy csak én vagyok túl régimódi.
21/L
A családnév nem minden, mert ha a lány viszi tovább akkor mi van?
Egyébként 4-5 generációval arrébb még ilyen neveket osztottak nálunk: klausevich, Diederich, Friedemann meg stb, de ahogy magyarosodtunk úgy lettek magyar keresztnevek.
Lákátos Kevinkáószner,
Orsós Márlonbrándó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!