Van köztetek olyan, aki fél attól, hogy egy nap kiteszik a szűrét otthonról?
Miért akarnak kitenni?
Ha a Te hibád, mert fölényeskedsz, vagy mert nem dolgozol csak otthon lebzselsz stb, akkor nem félni kéne, hanem tenni ellene.
Ha valakinek nincs önálló keresete felnőtt fejjel,/ha felnőtt vagy persze/, és eltartatja magát a szüleivel, akkor az a minimum, hogy alkalmazkodik.
Nem kell ehhez nagyon fölényeskedőnek vagy bunkónak lenni. Nekem is pont ez volt a helyzetem 22 évesen, még előttem állt az államvizsga, de éreztem a bőrömön, apám már alig várja, hogy elköltözzem otthonról. Kértem cipőre pénzt, hát azt a fejet, ahogy mondta, hogy mit képzelek én?
És mindezt egyetlen ok miatt: mert ő nem járhatott fősulira, hanem érettségi után dolgoznia kellett, s szülei soha semmiben sem támogatták a továbbiakban. Ő irigyelte azt tőlem és tesómtól, hogy - mivel mindig anyu keresett jól, jobban, mint apu- anyu úgy döntött, hogy egy diplomát megfinanszíroz nekünk nappalin, mert mindig jó tanulók voltunk.
Ennyi volt a nagy bűnöm.
Aztán kaptam egyből munkát, jól kerestem, gyorsan el is költöztem, akkor persze apu nem hitt a szemének. Egész addig ferdén nézett rám, míg 3 évig lányokkal laktam, de aztán férjhez mentem, most már a második unokáját várja büszkén - rajtam keresztül:-) és holnap is ő jön hajnalba vigyázni a lányunkra, hogy tudjak menni vérvételre, szóval nem biztos, hogy örökre mérges lesz a viszony:-)
exisztenciát lol :D
Én egyébként féltem. De utáltam is a szüleimmel lakni, tekintve hogy anyukám jelentősen több alkoholt fogyaszt, mint a magyar átlag (pedig az se kevés). Úgyhogy már az egyetem elején elköltöztem. A kollégium olcsó, bár azóta albérletbe költöztem a barátommal. Sokat dolgozom, hogy fenntartsam magam. És rengeteg pénzt "szórok ki az ablakon". De ennyit megér a nyugalmam.
Anyukám persze azóta hív, hogy költözzek haza. Naná, nem tud kit szekálni, nincs aki takarítson helyette, és nyilván jobban járna, ha én is beszállnék a rezsibe. Folyton azt hallgatom, hogy mekkora pénzkidobás.
De így legalább nem kell félnem, hogy kiteszik a szűröm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!