Mit lehet tenni, ha az ember gyereke kamaszként egy szektához akar csatlakozni?
Nekem még nagyon kicsik a gyerekeim,így egyelőre azon vagyok,hogy megtanítsam őket jól dönteni.
Szerintem téged elhanyagoltak kiskorodban, ezért fordulhatott meg a fejedben,hogy a szektához akarsz tartozni. Nálunk is van a családban és az ismerősi körben Jehova tanúja. Ha érdekel a véleményem: mind nagyon buta és önálló gondolkodásra képtelenek. Sokuk alkoholista és szinte kivétel nélkül a rokonaikon élőskődnek! Ezzel nem általánosítani akarok, de amit én látok az ez.
Szerintem már gyerekkorban érdemes ezekről a dolgokról beszélgetni, kicsit nagyobbként filmeket nézni, példákat felhozni, hogy miért ártalmasak ezek a csoportok, és hogy milyen nehéz megszabadulni tőlük.
Nálunk is szóba kerültek ilyen témák és eszem ágába sem jutott, hogy bármi ilyesmihez csatlakozzak.
Különösen veszélyeztetettek az otthon kiutált bántalmazott gyerekek, mert ezekben a csoportokban eleinte megértést, pozitív dolgokat fognak kapni.
Ha a szekta normális, nem valami hamis akkor nem tiltanám. Vallás vagy egyéb, de ha negatív értelemben nézzük megpróbálnám akkor se tiltani csak valahogy elintézni, hogy csalódjon a szektájában és otthagyja Őket.
Negatív alatt értem a bűnbandát, illetve azokat a csoportokat akik pl: Jehova tanúi vagy bármi más "szent csoport, gyülekezet" névvel agymosás céljából hoznak létre szektákat.
Szerintem jó ha még idejében mesélünk nekik arról hogy hogy is halásszák ezek a szekták a tagokat maguknak. Ha a tv-ben hallasz valamilyen dokumentumfilmet ami ilyenről szól elmesélheted a családnak, vagy hogy mit olvastál x és y szektáró. Ezek az információk elraktározódnak a kamaszban, akkor is ha úgy túnik füle botját sem mozdítja rá.
Ha helyzetbe kerül eszébe fognak jutni hogy milyen információkat hallott korábban a társaságról.
Sok szektából szabadult ember próbál meg könyvet írni vagy riportot adni, mert felelősnek érzik magukat azért hogy minnél kevesebb embert szippantson be a rendszer. Lehet ilyen cikkekről olvasgatni és a lényegéről mesélni a gyerek előtt hogy tudja hogy sajnos ez is a mostani világ része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!