Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lenne a legjobb megoldás?

Mi lenne a legjobb megoldás?

Figyelt kérdés
Sajnos a szüleimmel nem felhőtlen a viszonyom. Lényegében miattuk lettem szociofóbiás is. Nagyon szeretnék elmenni innen de nem tudok hova. Gondoltam arra, hogy egy rokonomnál meghúznám magam de egy olyan ember sincs a családban aki mellett biztonságban érezném magam. Van egy barátom aki elmúlt 18, tehát papíron örökbe tudna fogadni de ez se túl jó ötlet. Tudnátok nekem segíteni? 14/L
2014. ápr. 28. 19:36
 1/9 anonim ***** válasza:

"Nagyon szeretnék elmenni innen de nem tudok hova." Nem is lehet ennyi idosen, max nevelointezetbe....

"Van egy barátom aki elmúlt 18, tehát papíron örökbe tudna fogadni de ez se túl jó ötlet."

Az orokbefogadas az nem igy megy, eselytelen vagy.

2014. ápr. 28. 19:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Intézetbe hogy kerülhetnék?
2014. ápr. 28. 19:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Bemesz a gyamhivatalba es bejelentest teszel a szuleid ellen.

Azert ezen nem art elgondolkodni, mert egyreszt komoly, valos ok kell hozza, hogy intezetbe kerulj masreszt ha meglepted, mar nincs visszaut, harmadreszt a kapcsolatod a szulokkel vegervenyesen tonkremegy.

Mit jelent a "nem felhotlen viszony" konkretan?

2014. ápr. 28. 19:56
 4/9 anonim ***** válasza:

Tudod egyáltalán mit jelent a szociofobia? :)

Beszélj az osztályfőnököddel ezekről a gondolataidról, és arról, hogy szeretnél segítséget kapni. Biztos, hogy fognak segíteni.

2014. ápr. 28. 20:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Konkrétan azt, hogy apám gyakran ordít,dühöng és olyanokat mond, hogy "mi a prostituált anyámnak születtem meg?!" "bárcsak megd..löttem volna!" és társaik. Anyám egy időben azt csinálta, hogy (számomra) idegen férfiakkal szórakozott. Ilyenkor én nem mehettem ki a szobámból és a vacsorám is csak annyi volt amennyit összetudtam szedni addig amíg volt rá lehetőségem. Mivel panelban lakunk/laktunk azért minden szépen áthallatszódott. Anyám amúgy pár éve elköltözött (2 emelettel lejebb) és mivel az új szerzeménye nem tudja (pontosabban véletlenül se mozdulna meg) eltartani őket (azóta van egy öcsém) berendezkettek arra, hogy apámon élősködnek aztán mindent rám fognak. És azt azért mégse mondhatom az anyámnak, hogy "bocsesz de ezen a héten nem esztek mert mi is pénzből élünk". Anyám és apám egyébként utálják egymást. Rengetegszer végig hallgattam már, hogy anyám mennyire egy aljadék repedt sarkú, és, hogy apám mennyire akasztani való gyökér.
2014. ápr. 28. 20:16
 6/9 A kérdező kommentje:
Az még megint baromi jól tud esni, hogy apámtól folyton azt hallom, hogy mennyire életképtelen vagyok, és, hogy neki ennyi idősen már voltak barátai
2014. ápr. 28. 20:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát elég rossz helyzeted van, az tény, de ettől még nem vagy szociopata.

És mindezt magadról pláne ne diagnosztizáld, max. egy orvos mondhatja ki. Aki ért is hozzá.

Mondanám, hogy mit is jelent bővebben, de attól tartok, hogy hajlasz rá, hogy bemeséld magadnak.

Ami a körülményeidet illeti, komolyan javasoltam, hogy beszélj az osztályfőnököddel a gondjaidról, és kérj tőle segítséget, vagy ha nem tőle, mert pont őt annyira nem kedveled, akkor vmelyik tanárodtól, akit kedvelsz is, ill. megbízol benne.

Egy netes fórumon komolyabb segítségre ne számíts.

Esetleg, ha a tanáraidtól nem kapnál segítséget, amit erősen kétlek, hogy nem fogsz kapni, akkor menj be a kerületi családsegítőhöz, és ott kérj.

2014. ápr. 28. 21:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Most fogsz tovább tanulni nem? Messzebb suliba kollégiumba nem tudsz költözni?
2014. ápr. 28. 23:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Nézd, kellemetlen a helyzeted, de ez édeskevés az intézethez.....
2014. ápr. 29. 05:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!