Most könyörgöm miért kell beleszólni abba, hogy mit hogy csinálunk majd?!
Arról van szó, hogy párommal albérletet keresünk. Idén nyáron lesz az esküvőnk és mivel nincs elegendő spórolt pénzünk így kénytelenek vagyunk először albérletbe költözni és úgy gyűjtögetni, hogy beletegyük a pénzt egy lakásba.
Anyám egyfolytában okoskodik, hogy mit hogy kellene.
Csak hiába mondom neki, hogy hiába okoskodik nem neki kell nettó 270 ezerből kijönnie egy hónapban a párjával, hanem nekünk és nem akarunk hitelt felvenni és ezt nem akarja megérteni. Nem szeretnénk magunkat hitelbe vágni, mert bármi történhet és a kettőnk keresete így sem olyan sok és félek nem tudnánk fizetni, ha a párom állása mondjuk megszűnne.
Nem bírom, hogy pont Ő okoskodik így, aki 10 évig nem dolgozott és apum tartott el minket.
Mert jön azzal, hogy majd kapjuk a nászajándékot és hogy akkor biztos bele tudjuk tenni egy lakásba. Hát 3 millió Ft-ot biztos nem fog összejönni, hogy egy lakásba bele tudjuk tenni (Budapesten szeretnénk lakást venni), de szerintem maga az esküvő ára sem fog visszajönni és nem is szeretnék ilyenekkel kalkulálni.
Ráadásul ha megvesszük a lakást, akkor még az is ott van, hogy valószínűleg be is kell majd rendezni, szóval arra is elmenne pár millió Ft plusz még havonta fizetni a törlesztőt.
Mit gondoltok erről?
Kedves 9-es, igen teljesen igazad van. Sajnos már jó ideje vívom vele a csatát, de valahogy nem akarja magát észrevenni. De nem csak ebbe akar beleszólni, hanem mindenbe és állandóan mások életével van elfoglalva.
Sokkal jobb lenne vele a kapcsolatom, ha belátná, hogy nem jó, hogy még mindig beleszól az életembe, mikor már külön lakom és nem függök tőlük.
szia!
Nálunk is ez volt a helyzet. Amikor eldöntöttük, hogy összeköltözünk, mi is átgondoltuk az alacsony (85000 Ft, 115000Ft) fizetések miatt a lehetőségeket.
És épp ezért vettünk lakást. 4.5 millió volt egy harmadik emeleti két szobás lakás, Nyíregyházán.
Inkább fizetjük a 18000Ft-os törlesztőt 15 évig, minthogy másnak fizessük az albérletet. Ez a lakás most már a miénk, és a lehetőségeinkhez képest a legjobb.
Kicseréltettük az ablakokat, most szigetelik kívülről panelprogrammal. Pár év múlva a kétszeresét fogj érni. Befektetésnek sem utolsó, és majd elcseréljük később kertesre.
"Kedves 9-es, igen teljesen igazad van. Sajnos már jó ideje vívom vele a csatát, de valahogy nem akarja magát észrevenni. De nem csak ebbe akar beleszólni, hanem mindenbe és állandóan mások életével van elfoglalva.
Sokkal jobb lenne vele a kapcsolatom, ha belátná, hogy nem jó, hogy még mindig beleszól az életembe, mikor már külön lakom és nem függök tőlük."
Pontosan így szokott lenni, amíg ott laksz, a "amíg az én kenyeremet eszed, azt csinálod, amit mondok" állapot uralkodik, utána csak a lelki zsarolás működik.
Én épp most kezdtem bele a küzdelembe, amiben benne vagy. Sokszor elgyengülök, és aggódok, hogy helyes-e amit teszek. De muszáj végigvinni, különben soha nem lesz saját életed, gyerek maradsz, nem önálló ember.
Tágítani kell a határokat. Egy "holtpontot" kell elérni, egy gátat kell átszakítani, és legtöbbször utána rendbejön a szülő-gyerek kapcsolat.
A kamaszkor küzdelmei az előfutárai az igazi felnőttéválás folyamatának.
Persze meg kell fogadni a bölcs tanácsokat, de pont ezért vagy felnőtt, hogy ezeket felismerd. A jelenlegi csatahelyzet nem a bölcsességről szól, hanem az irányításról. Nem tanácsot oszt, hanem azt akarja, hogy ő szava döntsön. Ennek viszont nem szabad engedni, a bölcs tanáccsal ellentétben.
Hideg fej kell, és türelem, határozottság.
"Kicseréltettük az ablakokat, most szigetelik kívülről panelprogrammal. Pár év múlva a kétszeresét fogj érni. Befektetésnek sem utolsó, és majd elcseréljük később kertesre."
Na arra én befizetek, főleg hogy a panelprogramos ablakcserét jó pár évig nyögik az emberek.
Figyelj ez szerintem teljesen jó, hogy először albérletbe költöztök. Ha én lennék a helyedbe meg se fordulna a fejembe, hogy hitelt vegyek fel. Tudod miért? Pár évig azt tuti fizetni kell és nem látom előre a jövőt, hogy meg lesz e akkor a melóm stb és ha nincs akkor is kell fizetni.
Ezt ha szépen elmondod neki és, hogy ha nem tetszik neki akkor is így lesz és folytatja tovább akkor is csináld így és menj(etek) a saját fejed/fejetek után.
14-es, hol találtál olyan bankot, aki 4,5 milliót ad 15 évre, havi 18.000 Ft-os törlesztőrészlettel???
Mennék én is át oda rögtön...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!