Nálatok ha a gyerek tanul az szent és sérthetetlen?
Kíváncsi vagyok másoknál ez hogy működik. Szóval a gyerek - már nem általános iskolás, hanem mondjuk középiskolás vagy egyetemista - tanul, akkor azt mennyire tartjátok tiszteletben? Megvárjátok amíg befejezi és akkor kéritek meg valamire, vagy elvárjátok, hogy azonnal segítsen? Azért merült föl bennem a kérdés, mert tegnap nagyon összevesztem a szüleimmel. Este nyolc volt már és én még mindig tanultam. Orvosi járok, azt hiszem nem kell részleteznem, hogy mennyit kell tanulnunk. Szóval jövő héten két fontos tárgyból is lesz zh-m, így egész hétvégén tanulni szeretnék, hogy jól sikerüljön. Mellette ellátom a saját feladataimat a háztartásban, persze. Az apám mégis berontott a szobámba, hogy a nyaraláson készített videóikat vágjam már össze, meg a képeket is válogassam ki és írjam már meg egy dvd-re. Megkérdeztem, hogy nem érne-e rá később, mondjuk amikor tartok egy kis szünetet, mert éppen azelőtt tartottam szünetet és lendültem bele újra a tanulásba. Nem, mert neki azonnal kell. Így két órát ezzel töltöttem el, hogy teljesítettem a kérését. Közben próbáltam nekik mutogatni, hogy látod ezt így kell, de azt mondták nekik ez túl bonyolult, egyébként is itt vagyok én, szóval úgyis bármikor meg tudom nekik csinálni. Meg hogy lehet, hogy holnap még kétféle változatot meg kéne csinálni, hogy lehessen osztogatni az ismerősöknek. Itt elszakadt a cérna és közöltem, hogy persze, akár ott is hagyhatom az egyetemet és egész nap csak foglalkozhatnék ezzel, nem? Elkezdtünk veszekedni, hogy szerintük én mindig a tanulásra hivatkozom és nem igaz, hogy ilyen apró dolgokat nem tudok megcsinálni. Mondtam, hogy szívesen megcsinálom ezeket, de akkor, ha ráérek és nem kell(ene) ezerrel tanulnom, miért nem lehet tiszteletben tartani ezt? És egyébként sem értem, hogy miért olyan sürgős ez, hogy most azonnal kell a dvd a nyaralásról.
Bocsi, hogy hosszú lett, csak nagyon felidegesítettem magam. Szerintetek kinek volt igaza? És nálatok e téren mi a helyzet?
Kellemes húsvétot egyébként mindenkinek és köszönöm a válaszokat előre is!
Bocs az offért, de értsd már meg hogy minden egyetem más! Nálunk egész mostani hét már szünet volt. Tudom a kérdéshez nem kapcsolódik, de muszáj volt leírnom, hogy nem egyforma mindenhol közel sem!
De hogy válaszoljak is: nálunk szerencsére hagytak engem, sohasem volt gond, középsuliban sem. Most meg már sajnos amúgy is ritkán vagyok otthon az egyetem miatt, szóval...
Mikor gyerek voltam, Anyukamek mindig hagytak tanulni. Olyan volt, h tanulas kozben megkert vmire a konyhaban, mert nem volt eleg keze. :) De ezek csak par percesek. A nagyobb kaliberu dolgokat mindig tanulas utanra, vagy maskorra idozitettek.
Az orvosi az nem semmi. Ne hagyd magad, mert konnyen a tanulas rovasara mehet, kimeritheted magad es felemeszt ez az orlodes. Magyarazd el nekik es ne teljesitsd az, csak kesobb.
Köszönöm szépen a válaszokat, megpróbálok majd beszélni velük higgadtan, hogy meg tudjuk oldani ezt a kérdést.
Egyébként nálunk sincs most semmilyen tavaszi szünet, pont azért, mert vizsgaidőszakban volt szénszünet. Köszönöm szépen a kedves szavakat, mindenkinek szép ünnepeket, aki tanul, annak sok kitartást! Ja és eredményes vizsgaidőszakot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!