Beleolvastam egy másik témakör kérdéseibe és válaszaiba. Szerintetek milyen szülő-gyermek, elsősorban anya-lánya kapcsolat lehet az ilyen családokban?
Valahol a tinik is buták. Tele van az internet tiniknek szóló felvilágosító oldalakkal. Ha valaki valamire kíváncsi, és az anyja nem hajlandó vele beszélni, akkor beüti és minden ott van.
Mondjuk az anyukák sokszor azért nem beszélnek erről, mert maguk is tudatlanok. Sokan meg nem tudnak szembenézni azzal a ténnyel, hogy a kicsi lányuk felnőtt és bizony érdeklődik a fiúk után.
Anno középsuliba már ők is biztos fiúztak, csak ma már annyira felgyorsult minden, hogy ezeknek nem elég félévig, évig kézen fogva sétálgatni, meg lopott csókot adni, hanem egyből az ágyban kezdenek. Meg régebben azért prűdebbek voltak az emberek.
Beszélni kell ezekről, nekem szerencsém volt, anyukámmal mindig meg tudtam ezeket a dolgokat beszélni.
Igazabol nem a gyerek tehet arrol hogy ilyen kerdeseket tesznek fel hanem a szulo. Mikor eljon az ideje hogy a lany menstrual elotte meg kene mondani felkene vilagositani hogy van neki minden honapba meg hogy kell hasznalni a betetet vagy a tampont es milyen fajtat vegyen. Ha eljon az a korszak amikor egyutt van egy fiuval szinten fel kene vilagositani a szexrol, hogyan kell vedekezni es ha elszakad mi a teendo.
Sose fogom megerteni az ilyen szuloket akiknek tabu es hogy egyszeru szoval le van zarva a tema. Nem is ertem miert szul gyereket. Igen is fontos hogy anya es gyerek kozott legyen normalis kapcsolat.
Mi nalunk ez nem volt tabu es most sem. En egybol elmondtam neveloanyumnak hogy verzek es hogy mi a teendo szepen elmagyarazott mindent es nem volt szegyen. Sot 74 eves nagyim lazan beszelsz a szexrol. Kicsit vicces de o is elmondta ugyan ugy a neveloanyum is mikor egyutt jartam egy fiuval. Suliba minket felkeszitettek de attol a szuleim is elmondtak. Neveloanyum azt is elmondta elmagyarazta hogy nem kell minden fiuval egybol lefekudni.
Csak belegondolok abba ha az en szuleimnek tabu lenne total szegyelnem magam ha meg van a havim es fingom se lenne arrol hogy mit kell csinalni. Szoval csak a tiniket sajnalom :(
Vannak kiviteles szulok akiket igen is erdekli a lanya dolga es hogy ne legyen kellemetlen helyzetbe mas lanyok elott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!